Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 5 с предпремиерно представяне в България.

Новото BMW Серия 5 се среща с българска публика само две седмици след световната си премиера. Въвеждането на пазара е през октомври 2023 г. Осмото поколение на най-успешният бизнес и спортен седан ще предлага портфолио с нови бензинови и дизелови меки хибриди, както и два варианта на първото BMW i5 с изцяло електрическо задвижване от последно поколение. Те ще бъдат последвани, през пролетта на 2024 г., от plug-in хибриди, които се очаква да разполагат с изцяло електрически пробег до 102 км. в WLTP тестов цикъл. Вижте и цените за България.

G60
·
Серия 5
·
Седан
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

По-динамично отвсякога, с множество дигитални иновации и за пръв път и изцяло електрическо – това е новото BMW Серия 5 Седан. Като BMW i5 новият модел на най-успешния бизнес седан в света поема лидерската роля по пътя към устойчивата премиум мобилност в горния сегмент на средния клас. Последователната електрификация, модернизираната система за управление BMW iDrive с „QuickSelect“, новите дигитални услуги, както и повишената за целия продуктов жизнен цикъл устойчивост маркират напредъка при актуалната трансформация на BMW Group по пътя към бъдещето. Въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Седан стартира през октомври 2023 г. Новото поколение на модела ще се предлага по целия свят с напълно електрическо задвижване, а според пазара и с Plug-in хибридни системи, както и с високо ефективни бензинови и дизелови двигатели вкл. 48-волтова технология Mild-Hybrid. Също както и досегашните поколения на модела, и новото BMW Серия 5 Седан ще се произвежда в завода на BMW Group в Динголфинг, където се изработват и електромоторите и високоволтовите батерии за BMW i5.  

Спортна елегантност и ярко присъствие с нов език на формите

Ясният и редуциран език на формите подчертава спортната елегантност и присъствие на новото BMW Серия 5 Седан. В сравнение с предишния модел дължината е увеличена с 97 мм до 5060 мм, широчината с 32 мм до 1900 мм и височината с 36 мм до 1515 мм. Междуосието е удължено с 20 милиметра до 2995 милиметра.  

В предната част доминира една модерна интерпретация на типичните за марката двойни фарове и BMW бъбрековидна решетка. Почти вертикални LED елементи осигуряват мигачите и дневните светлини. Изпъкналата напред BMW бъбрековидна решетка се отличава с широка рамка, а като опция и с контурното осветление BMW Iconic Glow.

Отстрани атлетичното тяло на автомобила се оформя от високата линия на раменете, мощно моделираните повърхности и двете прецизни странични линии. Черните странични прагове, вградените дръжки на вратите и щампованата цифра 5 в основата на задните колони са други характерни елементи. Динамично издължените пропорции завършват в мощна задна част. Тесните, разделени от хромирана лайстна задни светлини осигуряват изразителна интерпретация на типичната за марката L-образна форма.

Динамичният характер на новото BMW Серия 5 Седан може да бъде подчертан допълнително с опционалните М Спортен пакет и М Спортен пакет Pro. Палитрата от цветове на каросерията още от старта на продажбите ще включва и три лакови покрития на BMW Individual.

Радост от шофирането и комфорт при пътуване с иновативна атмосфера

Новото BMW Серия 5 Седан предлага идеалните предпоставки, за да можете да се насладите на типичните за марката радост от шофирането във всекидневието и на високо ниво на комфорт при дълги пътувания. Разточителното предлагане на място, високият акустичен комфорт, както и висококачествените, прецизно изработени материали и напредничавите дигитални услуги определят атмосферата в интериора. Кокпитът на новото BMW Серия 5 се отличава с намален в сравнение с предшественика брой бутони и превключватели. Това става възможно благодарение на последователната дигитализация. С BMW Curved Display се осигурява нова интерпретация на типичната за марката ориентация към водача. Напълно дигиталната комбинация от индикатори включва 12,3-инчов информационен дисплей и 14,9-инчов контролен дисплей. По нов начин са оформени скосеният в долната част волан, чиито полета за управление осигуряват тактилна обратна връзка, както и селекторът на трансмисията на средната конзола. Друг акцент е опционалният BMW Interaction Bar. Ефектният функционален елемент със задно осветяване и кристална повърхност преминава по цялата широчина на арматурното табло до тапицериите на вратите и включва чувствителни на допир полета за управление.

За пръв път при  BMW : изцяло веган оборудване на интериора

Серийното оборудване включва спортни седалки с нова конструкция. Опционалните комфортни седалки предлагат множество електрически възможности за регулиране. Новото BMW Серия 5 Седан е първият сериен модел на марката, който е с изцяло веган оборудване на интериора. То включва повърхностите на седалките, арматурното табло и тапицериите на вратите, както и за пръв път и волана. Повърхностите на седалките в изпълнение Veganza с подобна на кожа повърхност опционално се предлагат и с декоративна перфорация. Друго допълнително оборудване е кожената тапицерия BMW Individual Merino в множество различни Bicolor варианти.

Напълно електрическото  BMW i  M 60  xDrive като върхов модел

Напълно електрическото BMW i5 е оборудвано с всеобхватно модернизирана технология BMW eDrive от пето поколение и ще бъде въведено на пазара в два варианта. Върховият модел е BMW i5 M60 xDrive (среден разход на електроенергия според WLTP: 20,6 – 18,2 кВтч/100 км) със задвижване с мощност 442 кВт/601 к.с.* с типичната за M динамика и специфични дизайнерски елементи. Двете високо интегрирани задвижвания на предната и задната ос създават електрическо задвижване на четирите колела. Системният въртящ момент достига до 820 Нм. Благодарение на това BMW i5 M60 xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, максималната му скорост е ограничена до 230 км/ч. Освен това ще се предлага и BMW i5 eDrive40 (среден разход на електроенергия според WLTP: 19,5 – 15,9 кВтч/100 км). Неговият електромотор задвижва задните колела и развива максимална мощност от 250 кВт/340 к.с., както и максимален въртящ момент до 430 Нм с функцията Sport Boost респективно Launch Control. BMW i5 eDrive40 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди, максималната му скорост е 193 км/ч.

Разположената компактно в дъното на автомобила високоволтова батерия има използваем енергиен капацитет от 81,2 кВтч. За големия пробег освен ефективните електромотори допринасят и най-новото изпълнение на адаптивната рекуперация и интелигентната комбинация на технологията на топлинната помпа за подгряване и охлаждане на интериора, задвижването и високоволтовата батерия. Съответните стойности според WLTP са 455 – 516 километра за BMW i5 M60 xDrive и 477 – 582 километра за BMW i5 eDrive40. С новата функция MAX RANGE при нужда пробегът може да бъде увеличен с до 25 % чрез ограничаване на мощността и скоростта, както и деактивиране на комфортните функции.

Иновативни решения за зареждане на  BMW Charging

Combined Charging Unit (CCU) на BMW i5 серийно позволява зареждане с променлив ток с мощност до 11 кВт и опционално с до 22 кВт. Зареждането с прав ток е възможно с мощност до 205 кВт. Така нивото на заряд на батерията на BMW i5 може за 30 минути да се увеличи от 10 до 80 %.

За BMW i5, както и за Plug-in хибридните модели се предлага новото Connected Home Charging. То създава предпоставките са оптимизирано соларно зареждане и според товара (ниво 1), както и да зареждане с оптимизирани разходи на базата на динамична тарифа за електроенергия (ниво 2, от 2024 г.). Освен това гамата на BMW Charging и стратегическия партньор E.ON поставя основите за свързаност с енергийния пазар чрез двупосочно зареждане при бъдещите поколения автомобили. Освен това напълно електрическите модели на новото BMW Серия 5 са първите автомобили на марката, които са съвместими с новата функция Plug & Charge. По този начин автомобилът се удостоверява автоматично в съвместими обществени станции за зареждане, без да използва приложение или карта за зареждане. Уникална функция е опцията за множество договори, която клиентите могат да използват, за да съхраняват дигитално в автомобила до пет индивидуални договора за електроенергия за зареждане с активиран Plug & Charge от различни доставчици.

Нови бензинови и дизелови двигатели с 48-волтова технология  Mild - Hybrid

В зависимост от пазара ще се предлагат и бензинови и дизелови задвижвания от най-новото поколение на двигателите на BMW Group Efficient Dynamics. Всички те вече са оборудвани с 48-волтова технология Mild-Hybrid и серийно са комбинирани с нова 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

В Европа при въвеждането на пазара ще се предлагат четирицилиндровите модели BMW 520i Седан (среден разход на гориво: 6,4 – 5,7 л/ 100 км; CO2 емисии: 144 – 130 г/км според WLTP) със 153 кВт/208 к.с., както и BMW 520d Седан (среден разход на гориво 5,6 – 5,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 147 – 133 г/км според WLTP) и BMW 520d xDrive Limousine (среден разход на гориво: 6,0 – 5,5 л/ 100 км; CO2 емисии: 157 – 143 г/км според WLTP) с мощност 145 кВт/197 к.с. Извън Европа ще се предлагат и други бензинови двигатели с 4 и 6 цилиндъра. През пролетта на 2024 година моделната гама ще бъде допълнена с два варианта с Plug-in хибридни задвижвания от най-ново поколение. От 2024 г. за BMW Серия 5 Седан ще се предлага и нов редови шестцилиндров двигател. Също така през 2024 година ще бъде представен и още един вариант на BMW i5 с електрическо задвижване на четирите колела.

Уникален баланс между динамика на управлението и комфорт при дълги пътувания

При новото поколение на BMW Серия 5 Седан допълнително е оптимизиран и характерният баланс между максимален спортен дух и висок комфорт при дълги пътувания. За това допринасят най-дългото междуосие в горния сегмент на средния клас, разширената следа на предната и задната ос, почти перфектното разпределение на теглото между осите от 50:50, интелигентната олекотена конструкция, както и повишената здравина на каросерията и свързаността на окачването.

Всеобхватно модернизираното окачване, както и контролните системи са съгласувани със специфичното за модела задвижване и разпределението на теглото. То серийно включва и ARB контрол на сцеплението, интегрирана спирачна система и спортно кормилно управление с променливо предавателно число. Като опция се предлагат М спортно окачване, М спортна спирачна система и Адаптивно окачване Professional (серийно при BMW i5 M60 xDrive) с амортисьори с електронно управление, Интегрално активно кормилно управление и ново управление на страничната динамика. Опционалното М окачване Professional допълнително включва активна стабилизация при наклоняване с Aktive Roll Comfort. Серийното оборудване включва и алуминиеви джанти с размер 18 инча респективно 19 инча (BMW i5 и Plug-in хибридни модели). Като опция се предлагат до 21-инчови алуминиеви джанти и Performance гуми.

Интензивни възможности за автоматизирано шофиране: нов асистент за магистрала, уникален активен асистент за смяна на лентата  

Серийно, респективно опционално за новото BMW Серия 5 Седан се предлага значително разширен избор от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Иновативната технологична платформа създава предпоставките за тяхната изключителна функционалност.

Акцентът в гамата е иновативният Асистент за шофиране Professional включително асистент за завиване и водене в лентата и контрол на дистанцията с функция Stop & Go. В САЩ и Канада, както и в Германия той включва и новия асистент за шофиране на магистрали, който подпомага водача с кормилното управление при автомагистрали с отделни ленти за движение. При скорост до 130 км/ч е възможно да отместите ръцете си от волана и да ги позиционирате удобно, като в същото време водачът внимателно следи случващото се на пътя. Като световна новост при новото BMW Серия 5 системата включва и активен асистент за смяна на лентата с потвърждение с поглед. По този начин тази комфортна асистираща система се издига до ново ниво на взаимодействие между човека и автомобила. Автомобилът предлага смяна на лентата, като тя за пръв път може да бъде потвърдена с поглед към страничното огледало. Асистентът за смяна на лентата поема необходимото за това въртене на волана автоматизирано, когато ситуацията на пътя го позволява.

Новото BMW Серия 5 Седан серийно се оборудва и с Асистент за паркиране вкл. Асистент за движение на заден ход. С опционалния Асистент за паркиране Professional предварително запаметени автоматизирани маневри при паркиране с дължина до 200 метра могат да бъдат управлявани от автомобила или чрез смартфона.

Интуитивно управление и нови дигитални изживявания:  BMW iDrive с „ QuickSelect “ и  BMW Operating System 8.5

За характерното изживяване при шофиране и пътуване в новото BMW Серия 5 Седан допринася и модернизираната Infotainment система BMW iDrive с „QuickSelect“. Тя е базирана на BMW Operating System 8.5 и предлага оформен по нов начин начален екран с вертикално разположени функционални символи от страната на водача. Системата за бърз достъп „QuickSelect“ позволява лесен избор на функции без преминаване през подменю. По този начин в системата навлиза подобрена, ориентирана към устройствата от потребителската електроника структура на менютата.

Новото BMW iDrive е комбинирано и с BMW Curved Display и BMW Intelligent Personal Assistant. Така то е последователно насочено към управление с докосване и гласови команди. Освен това новото BMW Серия 5 Седан предлага и бутони на волана и BMW iDrive контролер на средната конзола. Допълнителното оборудване BMW Live Cockpit Professional включва BMW Head-Up дисплей, както и Augmented View на контролния дисплей или арматурното табло. Освен това опционално се предлага BMW Natural Interaction за управление на функциите с жестове.

Премиера за  In - Car - Gaming в новото  BMW Серия 5 Седан

Освен това BMW Operating System 8.5 предлага по-широка гама от дигитално съдържание за информация и забавление, по-бързи цикли на обновяване на функциите, подобрена информация за точките за зареждане на електрически автомобили и оптимизирани опции за достъп до много специфични онлайн услуги. Възможен е и VideoStreaming на контролния дисплей, както и използването на иновативна форма за игри в автомобила In-Car-Gaming с платформата AirConsole, която беше представена за първи път в новото BMW Серия 5 Седан. При спрял автомобил водачът и пътниците например могат да играят така наречените Casual Games, за да преодолеят времето за чакане при зареждане на високоволтовата батерия на BMW i5.

Оптимизирана свързаност до четири 5 G антени за мобилна връзка

Сред другите новости е и графиката при посрещане със светлина и личен поздрав, който опционално включва и динамичен светлинен килим. BMW Digital Key Plus вече е достъпен за съвместими смартфони с операционни системи iOS или Android, както и за Apple Watch. Със серийните две или опционалните четири 5G антени за мобилна връзка се осигурява оптималната свързаност и качество на телефонната връзка при новия бизнес седан. Personal eSIM интегрира напълно автомобила в дигиталната екосистема на клиента. В подбрани държави BMW ID позволява автоматичното заплащане за паркиране от автомобила.

За цялостно изживяване при шофиране в новото BMW Серия 5 Седан има избор от до шест My Modes. Серийното оборудване включва и оптимизирана интеграция на смартфони чрез Apple CarPlay® и Android Auto™. С функцията Remote Software Upgrades автомобилът винаги е с най-актуалната версия на софтуера. В BMW ConnectedDrive Store клиентите могат безплатно да тестват подбрани функции за един месец и след това да ги активират за определен срок.

С въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Седан започва една нова ера в областта на обслужването на клиентите. С Proactive Care BMW създава една нова платформа за контакт с клиентите при нужда от най-различни видове обслужване и сервиз. Фокусът е поставен върху възможността нуждата от сервизно обслужване на автомобила да бъде разпознавана с изкуствен интелект и на клиентите проактивно да бъдат предлагат  решения, които в зависимост от спешността се реализират чрез подходящия канал.

Данните за динамиката, мощността, емисиите и пробега са предварителни.

 

Цени за България с вкл. ДДС: 

BMW 520i - 114 100 лв. 

BMW 520d - 118 850 лв. 

BMW 520d xDrive - 123 850 лв. 

i5 eDrive40 - 139 300 лв.

i5 M60 Xdrive - 195 700 лв. 

 

Варианти на модела :

 

BMW i5 eDrive40: BMW eDrive технология от пето поколение, електромотор на задната ос, системна мощност: 230 кВт/313 к.с. при 8 000 об/мин, 250 кВт/340 к.с. в My Mode SPORT, максимален системен въртящ момент: 400 Нм при 0 – 5 000 об/мин, 430 Нм с Sport Boost или функция Launch Control, ускорение [0 – 100 км/ч]: 6,0 секунди, максимална скорост: 193 км/ч, среден разход на гориво според WLTP: 18,9 – 15,9 кВтч/100 км, пробег: 497 – 582 км според WLTP.

BMW i5 M60 xDrive: BMW eDrive технология от пето поколение, по един електромотор на предната и задната ос, електрическо BMW xDrive задвижване на четирите колела, системна мощност: 380 кВт/517 к.с. при 8 000 об/мин, 442 кВт/601 к.с. в My Mode SPORT, максимален системен въртящ момент: 795 Нм при 0 – 5 000 об/мин, 820 Нм с M Sport Boost или функция M Launch Control, ускорение [0 – 100 км/ч]: 3,8 секунди, максимална скорост: 230 км/ч, среден разход на гориво според WLTP: 20,6 – 18,2 кВтч/100 км, пробег: 455 – 516 км според WLTP.

BMW 530e (ще се предлага от пролетта на 2024 г.): редови четирицилиндров бензинов двигател, Plug-in хибридна система със синхронен електромотор, 8-степенна трансмисия Steptronic Sport, цялостно задвижване: системна мощност: 220 кВт/299 к.с. (вкл. временен Boost), системен въртящ момент: 450 Нм*, BMW TwinPower Turbo двигател: работен обем: 1 998 куб. см, максимална мощност: 140 кВт/190 к.с. при 4 400 – 6 500 об/мин, максимален въртящ момент: 310 Нм при 1 500 – 4 000 об/мин, електромотор: максимална мощност: 135 кВт/184 к.с., максимален въртящ момент: 250 Нм, максимален въртящ момент на входа на трансмисията: 400 Нм, Динамика / Разход / Емисии: ускорение [0 – 100 км/ч]: 6,4 секунди, максимална скорост: 230 км/ч, максимална скорост електрическа: 140 км/ч, електрически пробег според WLTP: 87 – 102 км, среден разход на гориво според WLTP: 0,8 – 0,6 л/100 км, среден разход на гориво според WLTP: 21,4 – 18,9 кВтч/100 км, CO2 емисии от горивото (комбинирани) според WLTP: 19 – 14 г/км, норма за вредни емисии: Euro 6e.

BMW 550e xDrive (ще се предлага от пролетта на 2024 г.): редови 6-цилиндров бензинов двигател, Plug-in хибридна система със синхронен електромотор, 8-степенна трансмисия Steptronic Sport, BMW xDrive, цялостно задвижване: системна мощност: 360 кВт/489 к.с. (вкл. временен Boost), системен въртящ момент: 700 Нм*, BMW TwinPower Turbo двигател: работен обем: 2 998 куб. см, максимална мощност: 230 кВт/313 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин, максимален въртящ момент: 450 Нм при 1 750 – 4 700 об/мин, електромотор: максимална мощност: 145 кВт/197 к.с., максимален въртящ момент: 280 Нм, максимален въртящ момент на входа на трансмисията: 450 Нм, Динамика / Разход / Емисии: ускорение [0 – 100 км/ч]: 4,3 секунди, максимална скорост: 250 км/ч, максимална скорост електрическа: 140 км/ч, електрическаe пробег според WLTP: 79 – 90 km, среден разход на гориво според WLTP: 1,1 – 0,8 л/100 км, среден разход на гориво според WLTP: 22,5 – 20,1 кВтч/100 км, CO2 емисии от горивото (комбинирани) според WLTP: 24 – 19 г/км, норма за вредни емисии: Euro 6e.

BMW 520i: редови 4-цилиндров бензинов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid, 8-степенна трансмисия Steptronic, цялостно задвижване: мощност: 153 кВт/208 к.с., въртящ момент: 330 Нм*, BMW TwinPower Turbo двигател: работен обем: 1 998 куб. см, максимална мощност: 140 кВт/190 к.с. при 4 400 – 6 500 об/мин, максимален въртящ момент: 310 Нм при 1 500 – 4 000 об/мин, електромотор (48-волтов стартер/генератор на коляновия вал): максимална мощност: 13 кВт/18 к.с., максимален въртящ момент: 200 Нм, Динамика / Разход / Емисии: ускорение [0 – 100 км/ч]: 7,5 секунди, максимална скорост: 230 км/ч, среден разход на гориво според WLTP: 6,4 – 5,7 л/100 км, СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 144 – 130 г/км, норма за вредни емисии: Euro 6e.

BMW 520d: редови 4-цилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid, 8-степенна трансмисия Steptronic, цялостно задвижване: мощност: 145 кВт/197 к.с., въртящ момент: 400 Нм*, BMW TwinPower Turbo двигател: работен обем: 1 995 куб. см, максимална мощност: 145 кВт/197 к.с. при 4 000 об/мин, максимален въртящ момент: 400 Нм при 1 500 – 2 750 об/мин, електромотор (48-волтов стартер/генератор с ремъчно задвижване): максимална мощност: 8 кВт/11 к.с., максимален въртящ момент: 25 Нм, Динамика / Разход / Емисии: ускорение [0 – 100 км/ч]: 7,3 секунди, максимална скорост: 233 км/ч, среден разход на гориво според WLTP: 5,6 – 5,1 л/100 км, СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 147 – 133 г/км, норма за вредни емисии: Euro 6e.

BMW 520d xDrive: редови 4-цилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid, 8-степенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive, цялостно задвижване: мощност: 145 кВт/197 к.с., въртящ момент: 400 Нм*, BMW TwinPower Turbo двигател: работен обем: 1 995 куб. см, максимална мощност: 145 кВт/197 к.с. при 4 000 об/мин, максимален въртящ момент: 400 Нм при 1 500 – 2 750 об/мин, електромотор (48-волтов стартер/генератор с ремъчно задвижване): максимална мощност: 8 кВт/11 к.с., максимален въртящ момент: 25 Нм, Динамика / Разход / Емисии: ускорение [0 – 100 км/ч]: 7,3 секунди, максимална скорост: 228 км/ч, среден разход на гориво според WLTP: 6,0 – 5,5 л/100 км, СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 157 – 143 г/км, норма за вредни емисии: Euro 6e.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.