Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW CE 02.

С новото BMW CE 02 марката представя още едно електрическо превозно средство за града, около две години след дебюта на CE 04. То не е нито електрически скутер, нито електрически велосипед, а нова концепция за мобилност – eParkourer. Благодарение на типа задвижване, поставящият нови стандарти дизайн и иновативните технически решения, CE 02 гарантира удоволствие от карането в градска среда.

CE 02
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

С новото BMW CE 02 марката представя още едно електрическо превозно средство за града, около две години след дебюта на CE 04. То не е нито електрически скутер, нито електрически велосипед, а нова концепция за мобилност – eParkourer. Благодарение на типа задвижване, поставящият нови стандарти дизайн и иновативните технически решения, CE 02 гарантира удоволствие от карането в градска среда.

Прогресивен дизайн с нови пропоции и множество възможности за персонализация.

СЕ 02 е предпоставка за различен поглед върху бранда BMW Motorrad. То е електрическо и насочено предимно към младите хора. Не попада в категорията електрически велосипед, но не е и е-скутер. BMW CE 02 може да се дефинира, като eParkourer. Проектирано е за града, пъргаво е, супер маневрено, здраво и с минималистичен дизайн. Големите колела подсилват излъчването, като същевременно са и практични, подходящи за почти всякакви настилки.

Основният цвят е черен. Той присъства върху рамката, колелата, предния калник и тройника в горната част на вилката. Гранитено сиво е използвано за капака на двигателя, като комбинацията от матови и гланцови повърхности създава контраст между различните участъци. В специалното изпълнение HIGHLINE CЕ 02 е още по-екстровертно. Вилката е с анодизирано златисто покритие, което е комбинирано с акценти в цвят Petrol (светло син). Резултатът е футуристична и динамична визия, дори когато CE 02 е в покой.

Мощно задвижване, ниска маса и практичен пробег. Избор от две мощности.

Новото CE 02 е подходящо за 16-годишни, които могат да управляват версията с мощност 11 кВт (15 к.с.). Спецификацията с 4 кВт (5 к.с.) (номинална мощност 3,2 кВт (4 к.с.)) е ограничена на 45 км/ч и отговаря на законовите изисквания за АМ категория. В Германия например тя може да се кара от лица навършили 15 години, както и от такива с категория за лек автомобил. Най-мощната версия гарантира пъргаво ускорение от светофарите, а максималната скорост е 95 км/ч. Пробегът в градски условия е 90 км/ч (за 11-киловатовата версия; по WMTC). Масата на най-мощния вариант е едва 132 кг или 119 кг, когато CE 02 е в спецификация с 4 кВт. Седалката е с височина от 750 мм, което прави машината лесна за управление и маневриране с ниска скорост.

Стандартно с два режима на каране – Flow и Surf , опционално Flash . Възможност за допълнително оборудване и оригинални аксесоари BMW Motorrad .

Новото CE 02 идва стандартно с режими за каране Flow и Surf. Първите настройки предлагат оптимална конфигурация за придвижване в града, докато Surf подсилва динамиката за забавление извън трафика. Flash режимът отключва най-спортната страна на характера на CE 02. Той се предлага с допълнителното оборудване HIGHLINE, както и като част от списъка с оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Стандартно външно зарядно, опция за бързо зарядно.

BMW CE 02 се доставя с външно зарядно с мощност 0,9 кВт, позволяващо удобно използване на стандартен домашен контакт. С опционалния пакет HIGHLINE, клиентите получават зарядно с мощност 1,5 кВт (само за версията с мощност 11 кВт), което може да се поръча и от списъка с оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Двуконтурна рама, телескопична вилка, едностранен шарнир и лети колела.

Носещата конструкция на BMW CE 02 е тръбна, с два контура и е изработена от стомана. Предното окачване е съставено от хидравлична телескопична вилка, докато задното разчита на едностранен шарнир и амортисьор. Гумите са широки и монтирани на колела от леки сплави, а спирачките са дискови. Отпред работи система BMW Motorrad ABS. 

Т FT дисплей, USB - C букса за зареждане и решения за свързаност.

CE 02 е оборудвано с лесен за разчитане TFT дисплей, който информира каращия за скоростта, нивото на заряда на батерията и още детайли. USB-C буксата осигурява захранване на смартфон, а BMW Motorrad Connected приложението, чрез Bluetooth, дава ориентировъчна информация за завършване на процеса по зареждане на батерията. Вариантът HIGHLINE позволява използване на смартфон, като допълнителен дисплей (поставен в стойката за смартфон). Управляването му се осъществява чрез Motorrad приложение и клавиатура на кормилото, като първото разполага с опция за записване на пътуванията. BMW Motorrad Connected Services функциите (също включени в пакета HIGHLINE) ви информират за статуса на заряда на CE 02, където и да сте и по всяко време.

 

Акцентите на новото BMW CE 02:

 • Максимална мощност 11 кВт (15 к.с.), номинална мощност 6 кВт (8 к.с.), 55 Нм въртящ момент.
 • Вариант за категория АМ с мощност 4 кВт (5 к.с.), номинална мощност 3,2 кВт (4 к.с.), 55 Нм въртящ момент.
 • Стоманена рама и едностранен заден шарнир.
 • Телескопична вилка отпред.
 • BMW Motorrad ABS (само на предното колело).
 • ASC (Automatic Stability Control) и RSC (Recuperative Stability Control).
 • Асистент за маневриране назад.
 • Серийно два режима на каране Flow и Surf.
 • Трети режим на каране Flash, включен в пакета HIGHLINE или предлаган допълнително, като оригинален BMW Motorrad аксесоар.
 • Ниска седалка – само 750 мм височина.
 • Подходящ и за двама души.
 • Безключово каране.
 • LED фар, включително дневни светлини и мигачи.
 • 3,5-инчов микро TFT дисплей.
 • USB-C извод.
 • Функция за използване на смартфон, като допълнителен дисплей (чрез приложението BMW Motorrad Connected)
 • BMW Motorrad Connected Services
 • Външно зарядно с мощност 1500 вата (900 вата стандартно) за използване с домашен контакт – част от пакета HIGHLINE или като допълнително оборудване (за версията с 11 кВт).
 • Подготовка за алармена система.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
 • Език на прикачения файл
 • Arabic
 • Bulgarian
 • Chinese - simplified
 • English
 • French
 • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.