Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group открива полигон за автоматизирано шофиране и паркиране в Соколов.

+++ Най-големият тестов полигон на BMW в света с пощ 600 хектара +++ Постоянно развитие на високо- и напълно автоматизирано шофиране и паркиране +++ 300 милиона евро инвестиции +++ 100 нови работни места +++ 100 % зелена електроенергия и най-високи зтндарти за устойчивост +++

Технологии
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Соколов/Мюнхен. BMW Group отбелязва старта на работа на  новия си тестов център Future Mobility Development Center (FMDC)в Соколов (Чехия). В официалното откриване на тестовото съоръжание за развойна дейност в областта на напълно автоматизираното шофиране и тестови изпитания участваха Петр Очко, заместник-министър на промишлеността и търговията на Чехия, и Петр Кулханек, губернатор на област Карлови Вари, Илка Хортсмайер, член на борда на директорите на BMW Group отговарящ за човешките ресурси и недвижимите имоти, и Франк Вебер, член на борда на директорите на BMW Group отговарящ за Развойната дейност. 

Като първа по рода си локация за развойна дейност в Централна Европа, FMDC, в който са инвестирани 300 милиона евро, ще играе ключова роля в бъдещото развитие на мобилността на компанията. Бившият минен регион се превръща в център за иновации, в който работят повече от сто квалифицирани работници. Околният терен предлага най-добрите условия в реалния свят за тестване на високо- и напълно автоматизирано шофиране и паркиране, за да допълни виртуалната симулация на ситуации на шофиране. Чрез тази комбинация от виртуална симулация и тестове в реални условия, BMW Group отговаря на най-високите изисквания за безопасност на своите клиенти. FMDC в Соколов завършва съществуващата група от тестови площадки на BMW в Ашхайм близо до Мюнхен, Мирамас във Франция и Арьеплог в Швеция.

"С нашия нов Център за развитие на бъдещата мобилност FMDC ние създадохме единственa по рода си тестовa площадка, предназначена специално за изключително взискателно тестване на автоматизирано шофиране и паркиране до ниво 4. На площ от 600 хектара ние тестваме всички възможни условия на шофиране с максимална гъвкавост и изключителна ефективност: град, провинция, магистрала, както и автоматизирано паркиране. Специалното: Можем да изпълняваме нашите тестови модули един след друг, без да спираме. Това прави нашите тестове възможно най-реалистични, надеждни и ориентирани към ползите за клиентите“, каза Франк Вебер, член на борда на BMW отговарящ за развойната дейност.

Новият тестов център не само дава възможност за изпитване и по-нататъшно развитие на технологични иновации, но също така е пример за това как най-високите стандарти за опазване на околната среда и устойчивост са били последователно интегрирани в концепцията и изпълнението. По време на проектирането и изграждането на полигона, BMW работи в тясно сътрудничество със специализирания екологичен мониторинг на строителството.

„Превръщането на мобилността в електрическа, цифрова и устойчива се простира отвъд автомобилите на BMW Group. Ние разглеждаме цялата верига на стойността, включително нашите собствени локации. Заедно с нашите партньори успяхме да развием бивш повърхностен рудник тук, в Соколов, в модерен и ефективен тестов полигон и да създадем нови, атрактивни работни места“, каза Илка Хорстмайер, член на борда на BMW отговарящ за човешки ресурси и недвижими имоти. „Центърът за развитие на бъдещата мобилност и неговата инфраструктура за зареждане разчитат на 100% зелено електричество от възобновяеми енергийни източници. Това е още една стъпка към декарбонизацията на нашите локации в световен мащаб.“

В допълнение към използването на зелено електричество, обектът е оборудван с иновативна система за управление на водата, която систематично събира дъждовна вода и я използва за напояване на трасетата. Защитата и популяризирането на местното биоразнообразие също са взети предвид по време на процеса на планиране: системи за контрол на земноводните са инсталирани в целия обект, за да се гарантира безопасното преминаване на животните през полигона. 2,2 милиона кубически метра почва, изкопана преди това от близките мини, са използвани за изграждането на обекта. По този начин плошта на бившите мини е  рециклирана за бъдещо технологично развитие.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.