Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group повишава очакванията за представянето през 2023 г.

BMW Group актуализира своята целогодишна перспектива за 2023 г. Като се има предвид стабилното оперативно представяне през първите шест месеца на 2023 г., компанията очаква положителен импулс в бизнеса през втората половина на годината. Това се основава на продължаващата тенденция за висок брой поръчки и очаквано подобрение в разполагаемостта с премиум автомобилите на компанията.

Корпоративни
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

BMW Group актуализира своята целогодишна перспектива за 2023 г. Като се има предвид стабилното оперативно представяне през първите шест месеца на 2023 г., компанията очаква положителен импулс в бизнеса през втората половина на годината. Това се основава на продължаващата тенденция за висок брой поръчки и очаквано подобрение в разполагаемостта с премиум автомобилите на компанията.

BMW Group направи следните промени в своите насоки относно финансовите показатели:
  • Очаква се доставките на клиентите в автомобилния сегмент да отбележат солиден ръст спрямо нивото от предходната година (преди това: лек ръст).
  • В автомобилния сегмент маржът на EBIT за цялата 2023 г. се очаква да бъде в рамките на коридора от 9% до 10,5% (преди: 8% до 10%)
  • Възвръщаемостта на вложения капитал (RoCE)  автомобилния сегмент се очаква да бъде между 18% и 22% (преди: 15% до 20%)
  • Възвръщаемостта на собствения капитал (ROE) в сегмента на финансовите услуги се очаква да бъде между 16% и 19% (преди: 14% до 17%).
  • Освен това свободният паричен поток в автомобилния сегмент сега се очаква да бъде над 6 милиарда евро за цялата 2023 г., като се вземат предвид по-високите инвестиции в трансформацията към електромобилност, както и увеличените складови наличности, за да се осигури необходимото предлагане на превозни средства на пазарите.

Освен това BMW Group очаква по-високи разходи за доставчиците поради инфлацията и веригата за доставки да продължи да има негативен ефект през втората половина на годината.

Новата перспектива се основава на следните предварителни финансови резултати съответно за първата половина на 2023 г. и второто тримесечие на 2023 г.:

  • Представянето на BMW Group доведе до марж на EBT на групата от 12,6% за първата половина на годината; 11,3% през второто тримесечие на 2023 г.
  • Автомобилният сегмент реализира продажби от 1,2 милиона единици през първата половина на годината, което представлява ръст от 4,7% спрямо същия период на 2022 г.
  • Автомобилният сегмент постига EBIT марж от 10,6% през първата половина на годината; 9,2% през второто тримесечие на 2023 г. Това е резултат от подобрен обем на продажбите, благоприятен продуктов микс и положителна ценова ситуация, въпреки отрицателните ефекти от чуждестранната валута, по-високите разходи за материали и гаранции.
  • Сегментът на финансовите услуги генерира печалба преди облагане с данъци от 1704 милиона евро през първите шест месеца на 2023 г.; Q2 2023: 759 милиона евро.
  • Солидната рентабилност осигури основата за свободен паричен поток в автомобилния сегмент от 3,1 милиарда евро през първата половина на годината. Второто тримесечие допринесе за 1,2 милиарда евро свободен паричен поток.

Попътните ветрове са резултат от увеличаването на складовите наличности за поддържане на плавни доставки и по-високите разходи за материали и суровини.

Пълните тримесечни резултати и декларацията за перспективите ще бъдат публикувани в полугодишния отчет за 2023 г. на 3 август 2023 г.

Дефинициите на финансовите показатели, споделени по-горе, са предоставени в речника на BMW Group Report 2022 на страници 335 до 340

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.