Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

С MINI Countryman от следващото поколение през шотландските планини.

По взискателните маршрути новото MINI Countryman с интелигентно задвижване на четирите колела ALL4 доказва не само своята спортна динамика на шофиране, но и колко бързо може да се избяга от ежедневието за едно кратко приключенско пътуване.

MINI Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Тъмнозелени поляни, ярко слънце и проливен дъжд се редуват през минута, към това се добавят сензационни гледки към необятния пейзаж: шотландските планини са място на природни чудеса и винаги са очаровали посетителите. Между високите около 1000 метра планини (Munros) с характерната им пирамидална форма реки и езера се врязват дълбоко в древните скали на този потопен в историята регион. Шотландците наричат ​​своите кристално чисти езера лох, а Лох Ломонд, най-голямото езеро в Обединеното кралство, се намира в едноименния национален парк. Идеалната дестинация за взискателни тестове с готовото за приключения трето поколение на MINI Countryman.

От живописната височина на замъка до дивия планински  свят

Пътуването стартира в малкото селище Стърлинг. От височината на замъка Стърлинг, един от най-големите и важни замъци в Шотландия, гледката се простира далеч в планините на националния парк Лох Ломонд. Замъкът Стърлинг се споменава за първи път в документи през 12 век. Той процъфтява при ранното кралско семейство на Стюарт през Ренесанса.

От Стърлинг продължавате на север по A84 и A85 през гъста гора и тъмносини езера до малкото селце Мид Ликс. Разклонението от A827 предлага възможност да се отклоните към североизточната планинска верига покрай бреговете на Лох Тей. Тук MINI Countryman за първи път може да демонстрира своята комфортна и спортна динамика на управлението по криволичещия маршрут през планините.

Под Бен Лаверс - с 1214 метра един от най-високите в региона - впечатляващият язовир със същото име с дължина от 344 метра прегражда водите на околните планински реки. MINI Countryman със своето присъствие на SAV се вписва идеално в девствения пейзаж на Шотландия. В просторния багажник с лекота се побира необходимата екипировка за дълги преходи.

По следите на Джеймс Бонд

Спускането и изкачването по шотландските планини постоянно стимулира желанието за нови открития. По пътя на североизток А82 води към Гленко Маунтин Рейндж. Виещият се път многократно минава покрай множество реки, които се вливат в грандиозния езерен пейзаж на Lochan na h-Achlaise зад историческия Bridge of Orchy.

Точно след моста над Глен Итив, тясна пътека води на юг покрай буйната река с многобройни водопади, все по-дълбоко и по-дълбоко в долината. Река Итив е известна като един от най-предизвикателните маршрути за каяк в Шотландия. Затова не е чудно, че Даниел Крейг, като таен агент 007, също избира маршрута по брега за грандиозно приключение във филма "Джеймс Бонд: Скайфол", за да изпревари преследвачите си. На връщане на юг офроуд гумите на MINI Countryman ALL4 несъмнено са по-добри на неравни терени в сравнение с тези на британския спортен автомобил на най-известния агент в света.

Естествена красота и атлантически деликатеси

Обратно по A82 към Арочар, водопадите на Фалох предлагат специална гледка. Оттук маршрутът продължава на юг, като Лох Ломонд е винаги отляво, докато A83 се разклони на запад към Лох Файн. Това е най-северният край на фиорда Клайд, който се врязва дълбоко в този участък от брега от Атлантическия океан. Приливите могат да се усетят чак до пристанището на Глазгоу, а свързаните с океана течения правят водите на Лох Файн особено свежи и богати на хранителни вещества. Идеални условия за отглеждане на стриди и най-добрите участъци за улов за множество видове риби. Резултатът е най-вкусен в Loch Fyne Oysterbar, където определено трябва да се спре в края на тази приключенска откривателска обиколка – естествено с безкрайна гледка към морето и планините.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Описаното и показано превозно средство е автомобил в процес на разработка, който не се предлага за продажба. Поради тази причина в момента не е налична информация за разход на гориво, емисии на CO2, консумация на енергия и пробег (08/2023).

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.