Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Персонални промени при висши управленски позиции в BMW Group.

Промени сред висши управленски позиции в отделите Развойна дейност и Клиенти, Марки, Продажби, пряко отговарящи пред Борда на директорите +++ Ключови позиции при марките BMW, Rolls-Royce и BMW Motorrad с нови титуляри.

Корпоративни
·
Хора
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

BMW Group попълва няколко топ мениджърски позиции, директно подчинени на Борда на директорите. Промените засягат отдела за развойна дейност, ръководен от Франк Вебер и отдела за клиенти, марки, продажби, който ще бъде ръководен от Йохен Голер от 1 ноември 2023 г.

Кристофър Браунридж поема поста главен изпълнителен директор на Rolls-Royce на 1 декември 2023 г. Той работи в BMW Group от 2000 г., последно като ръководител на Националната компания за продажби за Обединеното кралство и Ирландия. Той наследява Торстен Мюлер-Отвос, начело на Rolls-Royce от 2010 г., който ще се пенсионира на 30 ноември 2023 г.

Маркус Флаш поема поста ръководител на BMW Motorrad на 1 ноември 2023 г., заменяйки Маркус Шрам. Шрам заема позицията от 2018 г. и се пенсионира на 31 октомври 2023 г. Флаш е в BMW Group от 2015 г. и в момента е ръководител на продуктовата линия за всички автомобили BMW от среден и луксозен клас и марката Rolls-Royce.

Флаш ще бъде заменен от Николай Мартин на 1 януари 2024 г. като ръководител на продуктовата линия за среден и луксозен клас BMW, Rolls-Royce. Той работи в компанията от 2004 г., като  в момента оглавява отдел Driving Experience отговорен за разработването на всички функции за шасито, динамиката на шофиране и автоматизираното шофиране.

Новият ръководител на Driving Experience от 1 януари 2024 г. ще бъде Михиар Аюби. Той е в BMW Group от 1997 г. и в момента отговаря за развитието на всички автомобили Rolls-Royce.

От 1 ноември 2023 г. Бернд Кьорбер, ръководител на продуктовия мениджмънт за марката BMW, поема допълнителна отговорност за BMW Brand Management.

Йенс Тимер, който понастоящем отговаря за BMW Brand Management, напуска BMW Group на 31 октомври 2023 г. по собствено желание, за да преследва нови предизвикателства.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.