Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad представя новото BMW S 1000 XR.

Подобрена динамика, оптимизирана ергономия, още по-елегантен дизайн и още по-богат списък със серийно и опционално оборудване.

S 1000 XR
·
Серия S
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Please find the full technical specifications in the attached document.

BMW Motorrad представя новото BMW S 1000 XR, подобрена версия на спортния мотоциклет за дълги разстояния, победител в множество сравнителни тестове. Оптимизациите се изразяват в увеличена мощност на двигателя, подобрена ергономията, усъвършенстван дизайн и обогатено оборудване.

Преработеният четирицилиндров редови двигател е още по-впечатляващ. Геометрията на всмукателните пътища е променена и сега той доставя мощност от 170 к.с.  

Новият S 1000 XR продължава да споделя своя редови четирицилиндров агрегат със супер спортния S 1000 RR. Въртящият момент се разгръща гладко, а хармоничният характер на двигателя гарантира лекота при каране. Максималната мощност е повишена с 5 к.с. спрямо тази на предшественика, без промяна в оборотите при които се постига – 11 000 об/мин. Основната причина за скока в тягата е оптимизираната геометрия на всмукателните пътища и променената карта на мотора. Максималният въртящ момент продължава да бъде 114 Нм при 9250 об/мин.

Оптимизирана ергономия, нова седалка и още по-спортна задна секция.

Седалката на новия S 1000 XR е напълно нова. Сега тя е с 10 мм по-висока (850 мм) и предлага повече площ за седалищните части, осигурявайки по-голяма свобода на движенията. Така водачът има по-голям контрол над мотоциклета, както при маневриране с ниски скорости, така и при динамично каране на писта или извън града. В допълнение, BMW Motorrad предлага общо три варианта на височини на седалката.

Промени има и в дизайна. Задната секция е с нови странични панели и въздуховоди, вдъхновени от професионалния мотоциклетен спорт. Също така, апликацията пред радиатора вече е с нова текстура на повърхността, а преди боядисаният в черно калник тип „човка“ (под предните светлини) вече е в основния цвят на мотоциклета.

Разширена гама от стандартно оборудване и нови опции/оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Новото BMW S 1000 XR идва с удължен списък със стандартно оборудване. Headligh t Pro фарът, който осигурява допълнително осветяване на завоите, вече е сериен, като пакетът включва и Daytime Running Lights (DRL), за по-добра видимост през деня. Keyless Ride системата и акумулаторът с 12 Ah също вече са серийни. В допълнение, новият S 1000 XR е снабден с USB изход за зареждане на устройства.

Други новости са Е- Call функцията за САЩ, възможността за поръчка на M GPS Laptrigger и M Carbon колела, част от списъка с оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Три нови привлекателни разцветки.

Трите нови цветови комбинации подчертават динамичния характер на новото BMW S 1000 XR.

• Blackstorm металик

• Gravityblue металик

• Lightwhite неметалик/Motorsport

(част от M пакета с M седалка).

 

Ключови новости при обновеното BMW S 1000 XR.

 • Увеличена с 5 к.с. мощност – вече 170 к.с. при 11 000 об/мин (преди 165 к.с.)
 • Модифицирани всмукателни пътища.
 • Оптимизиран Shift Assistant Pro за още по-прецизна смяна на предавките.
 • Подобрена ергономия и още по-голяма свобода на движенията, благодарение на променената седалка (850 мм височина, преди 840 мм).
 • Задният амортисьор е оптимизиран за по-комфортно возене и повече информативност.
 • Нова задна секция, по-спортен дизайн, с нови странични панели и въздуховоди.
 • Скобата на кормилото е променена.
 • Предният калник тип „човка“ вече е в основния цвят.
 • Защитните решетки на радиатора са с нова текстура.
 • Нов акумулатор с увеличен капацитет – 12 Ач вместо предишния 9 Ач.
 • M Carbon колела, като опция или оригинални аксесоари BMW Motorrad.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
 • Език на прикачения файл
 • Arabic
 • Bulgarian
 • Chinese - simplified
 • English
 • French
 • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.