Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 5 и Driverless @Development прототипи, на тест в сърцето на Австрийските Алпи.

+++ Зимно изживяване: Новото BMW Серия 5 показва уменията си на ледника +++ Изцяло електрическо удоволствие от шофирането на сняг и лед: BMW i5 за първи път в Зьолден +++ Driverless @Development при зимни условия на шофиране +++

Технологии
·
Automated Driving
·
Electrification
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

В края на годината, BMW кани международни медии в Зьолден, на Innovation @Summit, на австрийския ледник. Основен акцент: в допълнение към BMW Серия 5, лансирана през октомври, ще бъдат представени иновативни проекти в областта на безпилотното шофиране в тестови условия, изкуствения интелект и високоавтоматизираното шофиране. По време на интензивни тестове в зимни условия интелигентният бизнес седан и Driverless @Development прототипи могат да демонстрират своите динамични качества.

BMW Серия 5 впечатлява с уникално управление на лед и сняг.

В новото BMW Серия 5 контролът на стабилността при шофиране DSC (Dynamic Stability Control), системата ARB, която ограничава приплъзването на колелата в близост до задвижващия механизъм и управлението на задвижването са свързани помежду си по такъв начин, че да могат гъвкаво да се координират и допълват взаимно във всяка ситуация на шофиране. Интегрираното приложение на всички системи за задвижване и шаси е предпоставка за отличните характеристики на управление на BMW Серия 5 при зимни тестове. Колкото по-взискателни са условията, толкова повече изцяло електрическият вариант на модела на новото BMW Серия 5 Седан впечатлява със скоростта и прецизността на своите системи за управление. Той предлага хармония на оптимално сцепление при потегляне и превъзходна стабилност при шофиране при завиване или при спиране, което е уникално сред конкурентните. С най-новата технология за батерийни клетки и интелигентно контролирано управление на топлината, технологията BMW eDrive от пето поколение, която е доразвита за новото BMW i5, позволява дълъг пробег и кратко време за зареждане по време на спиране, дори при екстремни температури под нулата.

Иновация в тестването на превозни средства: Driverless @Development, в BMW Group, повишава ефективността и качеството при разработването на превозни средства и технологии. Тестването сега се провежда на най-високия ледник в Австрия, с участието на  международни медии.

От 2002 г. BMW Group работи върху автоматично управление на тестови автомобили на тестови площадки. Иновативната нова програма Driverless @Development значително повишава ефективността и качеството при разработването на нови превозни средства и технологии. Освен това автоматизирането на повтарящи се, монотонни ситуации на шофиране облекчава служителите, включително при тестване на системи за подпомагане на водача и автоматизирани функции на превозното средство. Повишената скорост на разработка и подобряването на качеството се постигат чрез по-добра възпроизводимост и намаляване на честотата на грешки, например при сравняване на компоненти. Друго предимство на Driverless @Development е намаляването на риска от инциденти и подобряването на здравето на служителите на BMW чрез физическо и психологическо облекчение.

BMW Group представя допълнителни данни и информация по темите за високоавтоматизирано шофиране и използването на AI в автомобилния сектор в рамките на тематични семинари.

Технология от следващо ниво: Високоавтоматизирано шофиране  Ниво 2 и Ниво 3. Aвтоматизирано шофиране: днес и утре.

Възможност да махнете ръцете си от волана и временно да отклоните вниманието си от трафика — това е високоавтоматизираното шофиране от Ниво 3. BMW Personal Pilot L3 е името на новата функция, която освобождава клиентите от задачата да шофират в определени пътни ситуации, като регулира скоростта, насочва в лентата и определя дистанцията. С въвеждането на функционалност от ниво 3 в BMW Серия 7, BMW Group е първият автомобилен производител, който предлага както функции от ниво 2, така и функция от ниво 3 в продуктовото си портфолио, което позволява ръцете да бъдат отстранени от волана. Високоавтоматизираното шофиране от ниво 3, BMW Personal Pilot L3 дава възможност за концентриране върху дейности, които не са свързани с трафика. Актуализирана в реално време HD карта с точни маршрути, в комбинация с постоянно  високоточно GPS позициониране и 360° сензори осигуряват прецизно позициониране и мониторинг на околната среда. Благодарение на актуализирането в реално време HD картата е винаги точна. В допълнение към камерите, превозните средства, оборудвани с BMW Personal Pilot L3, разполагат и с последно поколение ултразвукови и радарни сензори и високочувствителен 3D лидарен сензор за наблюдение на околната среда и условията на движение.

Благодарение на този технологичен пакет, BMW Personal Pilot L3 работи много надеждно дори и в тъмната част на денонощието. Тези качества са уникални сред конкурентите. Автоматизираното шофиране на SAE ниво 3 повишава комфорта и безопасността по обществените пътища.

Особено новаторска функция за полуавтоматизирано шофиране на SAE ниво 2 вече е възможна с BMW Highway Assist във всички модели на новото BMW Серия 5. Има и уникален активен асистент за смяна на лентата с потвърждение с поглед. Тази функция в новото BMW Серия 5 е предназначена предимно за шофиране на дълги разстояния, където позволява заемането на особено релаксирана поза зад волана. Тази допълнителна функция на асистента за кормилно управление и насочване в лентата осигурява контрол на скоростта и дистанцията, както и контрол на кормилното управление при скорости до 130 км/ч.

Подобряване на ефективността с помощта на AI.

BMW Group използва изкуствен интелект от няколко години, например в производството за контрол на качеството, в системите за подпомагане на шофирането с компютърно зрение или косвено при анализиране на т. нар. change протоколи или при машинен превод. Пробивът на големите езикови модели отваря много нови области на приложение и се използва, например, при творческия процес в дизайна, за генериране на текстове, код и изображения в разработката на превозни средства, IT, маркетинг и продажби. Фокусът винаги е върху взаимодействието между човек и машина: като винаги хората са в центъра, а технологиите подпомагат и правят процесите по-ефективни.

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.