Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Най-високи международни оценки за безопасността на новото BMW Серия 5 Седан

+++ 5 звезди в Euro NCAP +++ TOP SAFETY PICK+ Award на Insurance Institute for Highway Safety в САЩ +++ Титла „Safest Car of the Year“ от KNCAP в Южна Корея +++

G60
·
Серия 5
·
Седан
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 565,08 KB)
  
Photos(2x, 2,83 MB)

Дигитално, динамично и за първи път изцяло електрическо като BMW i5. Новият модел на BMW Серия 5 поставя стандарти, включително и при безопасността на автомобилите. Независими институти в Европа, САЩ и Корея присъждат своите най-високи оценки на BMW Серия 5 Седан. Тестващите екипи остават впечатлени както от активните асистиращи системи, така и от пасивната безопасност.

Оценка 5 звезди в Euro NCAP

Независимите експерти по безопасността от Европейския институт за защита на потребителите European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) присъждат на осмото поколение на BMW Серия 5 Седан най-високата оценка от 5 звезди.

Решаващ принос за оценката от 5 звезди има всеобхватното серийно оборудване с важни за сигурността асистиращи системи. Всички асистиращи системи в новото BMW Серия 5 са сред най-добрите на пазара и впечатляват експертите по безопасност на Euro NCAP с набора от функции и надеждните си реакции.

Новото BMW Серия 5 Седан печели точки и в областта на пасивната безопасност с иновативната интегрирана концепция за безопасност, която постоянно се развива от BMW. В допълнение към силно издръжливите носещи структури и прецизно проектираните зони за деформация се използва специфична за модела комбинация от прецизно координирани системи за задържане на пътниците.

Оценките на Euro NCAP са признат в цяла Европа еталон за безопасност при злополуки и непрекъснато се доразвиват. Отличието с максимална оценка от пет звезди се получава само от автомобили, които имат отлична защита срещу удар и също така са добре оборудвани с цялостна и съобразена с практиката технология за избягване на злополуки.

TOP SAFETY PICK+ Award на Insurance Institute for Highway Safety в САЩ

Американският Insurance Institute for Highway Safety също дава най-добрата възможна оценка - TOP SAFETY PICK+. Това, което прави особено силно впечатление, е серийната асистираща система за предотвратяване на удари отпред, която постига отлични оценки както при дневни, така и при нощни тестове. В комбинация с осветителната система, това е решаващият фактор за „Plus“ в рейтинга TOP SAFETY PICK+. Това е най-високото отличие, което се присъжда от този институт. 

В различни тестове за сблъсък, интегрираната концепция за безопасност на новото BMW Серия 5 също доказва, че е гарант за пълна защита срещу наранявания, независимо от размерите и позицията на седене на пътниците.

Тестовата процедура на Insurance Institute for Highway Safety е еталонът за цялостна оценка на безопасността на нови автомобили на важния за BMW Серия 5 американски пазар и е съществено значение за решенията, взимани от корпоративните клиенти в САЩ.

“Safest Car of the Year“ от KNCAP в Южна Корея

В Република Корея Министерството на транспорта присъжда на  BMW i5 отличието „Safest Car of the Year“. То се дава само на автомобила, който постига най-висок брой точки в KNCAP през съответната година. На официалното представяне на наградата в Корея важността на тази награда подчерта Доминик Шустер, ръководител на отдела за безопасност на автомобилите в BMW Group: „Върховите оценки на KNCAP подчертават нашия ориентиран към безопасността развоен процес и демонстрират ангажимента на BMW Group за непрекъснато повишаване на автомобилната безопасност."

Независимите тестови екипи са впечатлени най-вече от ефективността на пасивната сигурност. Според тях тя е изпълнена на 99,5%. В Корея максималният брой точки получи и системата за аварийно спиране за защита на пешеходци и велосипедисти. Максималната оценка получават и някои други асистиращи системи.

Отличието „Safest Car of the Year” категорично доказва пионерската роля на BMW Group на един от най-важните единични пазари за BMW Серия 5 Седан.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i5*:
Комбинирана консумация на енергия в WLTP цикъл: 20,6 - 15,9 кВч/100 км, Електрически пробег в WLTP цикъл: 455 – 582 км

BMW Серия 5 Седан*:
Разход на гориво в л/100 км комбиниран в WLTP цикъл: 7,7 – 5,1

CO2 емисии в г/км комбинирани в WLTP цикъл: 176 – 133

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.