Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Така изглежда Neue Klasse като SAV: BMW Vision Neue Klasse X

+++ Иновативният контрол на задвижването и окачването осигурява още по-висока прецизност, динамика, ефективност и радост от шофирането +++ Личен любим звук с новото BMW iDrive +++ Ресурсоспестяващ материал на растителна основа в интериора +++ Дизайнът: разточителен, открит, прогресивен +++

Дизайнерски решения, концепции и изследвания
·
Дизайн на BMW Group
·
Дизайн на BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(82x, 2,67 GB)

Новият визионерски автомобил на BMW Group осигурява поглед към този SAV на Neue Klasse. При BMW Vision Neue Klasse X естетиката, технологиите, устойчивостта и философията на Neue Klasse се прехвърлят в сегмента на Sports Activity Vehicles. Серийното производство на новия, по-висок напълно електрически вариант на новата архитектура ще стартира през 2025 година в завода в Дебрецен (Унгария).  

„Заедно с BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X олицетворява широкия спектър на нашето бъдещо портфолио от модели на BMW. Независимо дали става въпрос за спортен седан с всичките му варианти или модерно семейство SAV: Neue Klasse може да отразява разнообразието от всички модели, които вдъхновяват нашите клиенти днес и в бъдеще,” казва Оливер Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG . „По този начин ние подчертаваме: Neue Klasse е много повече от просто един автомобил или специфична концепция, това е нова дефиниция на марката BMW – и в същото време е повече BMW от всякога.“

С BMW Vision Neue Klasse компанията показа ясна картина на бъдещето на марката като седан на IAA 2023. Най-новият визионерски автомобил вече осигурява информация за това как BMW си представя бъдещето на своите X модели. BMW Vision Neue Klasse X е олицетворение на активен начин на живот, ефективна динамика и самоуверено присъствие. Неговият дизайн съчетава ясен дизайнерски език на екстериора със светъл, просторен интериор. Специалното светлинно и звуково оформление в следващото поколение на BMW iDrive допълва интуитивното цифрово потребителско изживяване. Трите характеристики на Neue Klasse – electric, digital, circular са разширени, за да включат и четвърто измерение. Радостта от шофирането, вградена в ядрото на марката BMW, е издигната до ново ниво със система за контрол на задвижването и окачването, разработена специално за Neue Klasse и технологията BMW eDrive от шесто поколение. Всичко това е комбинирано с отговорна концепция за устойчивост при производството, експлоатацията, демонтажа и рециклирането.

Иновативен контрол на задвижването и окачването: по-висока динамика, по-висока прецизност, по-висока ефективност и още повече радост от шофирането
Новаторската форма на контрола на задвижването и окачването гарантира уверено шофиране, адаптирано към индивидуалните нужди. Тя е базирана на нов софтуерен стек, разработен самостоятелно от BMW Group, и позволява на автомобилите от Neue Klasse да постигнат винаги хармонично поведение на пътя. Два от общо четирите нови „супермозъка“ в автомобила осигуряват едно ново измерение на радостта от шофирането в Neue Klasse.

„Neue Klasse – това ще бъде шофирането на BMW на следващото ниво“, каза Франк Вебер, главен директор по разработките на BMW AG, обяснявайки грандиозното изживяване при шофиране. „В BMW на бъдещето ще работят четири напълно нови „супермозъка“: високопроизводителни компютри, които интелигентно съчетават това, което преди е работило отделно. Ние разработихме първият супермозък 100 % самостоятелно. Той интегрира цялостното задвижване и динамиката на управлението с до десет пъти по-висока изчислителна мощност. Вторият супермозък осигурява следващият голям скок към автоматизираното шофиране“, продължи Вебер. „В бъдеще ще комбинираме четири важни управляващи блока в един високопроизводителен компютър. Резултатът: повече динамика, повече прецизност, повече ефективност и още повече радост от шофирането.”

Дизайн: ярка и характерна нова интерпретация на BMW X моделите
Дори и в комбинация с двуобемния дизайн на BMW X модел разработеният за  Neue Klasse редуциран език на формите осигурява голям скок при оформлението на екстериора и интериора. Напълно електрическата автомобилна архитектура с по-голям клиренс осигурява нови възможности за още по-разточително оформление на интериора. Тя осигурява дълго междуосие, къси надвеси и типичните за BMW пропорции. Големите остъклени повърхности и панорамният стъклен покрив осигуряват леко, обляно от светлина усещане за простор, което се допълва от текстил в топли цветове.

„BMW Vision Neue Klasse X предоставя поглед към X моделите на Neue Klasse. Те споделят основните характеристики - електрически, дигитални и готови за кръговрат на ресурсите“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design. „Моделите X винаги ще бъдат силни характери. Монолитни, ясни и с много индивидуална, вертикална интерпретация на светлинния подпис на BMW.”

За силното присъствие на визионерския автомобил допринася и новото лице на марката за моделите BMW X. Вертикално насочените LED модули дават нова интерпретация на типичния светлинен подпис на BMW. В центъра на предната част е бъбрековидната решетка на BMW като триизмерна скулптура с вертикално насочени и осветени контури. В комбинация фаровете и бъбрековидната решетка създават светлинна графика, който се активира, когато се приближите до автомобила и която продължава и в интериора.

Задната част също е мощна и атлетична. Задни светлини, които достигат далеч до центъра, осигуряват хоризонтална интерпретация на типичната за BMW L-образна форма. Техните изработени чрез технология за 3D печат елементи се контролират индивидуално с променлив интензитет на светлината, за да се постигне особено изразителен ефект на дълбочина.

Сливащите се остъклени повърхности и светлото лаково покритие на каросерията „Coral Silver“ осигуряват лекота на BMW Vision Neue Klasse X. В задната част на страничните прозорци типичната за марката извивка на Хофмайстер е пресъздадена не чрез хромиран елемент, а с „Reflective Print“, който в зависимост от перспективата осигурява прозрачна или огледална повърхност.  

Индивидуално потребителско изживяване чрез BMW Panoramic Vision и HYPERSONX WHEEL за персонализирано акустично изживяване
Леко повдигнатата позиция на седене осигурява уверено усещане при шофиране. Оформеният по нов начин волан с мултифункционални бутони, централният дисплей с интуитивна сензорна функция и BMW Panoramic Vision, заедно с разширеното гласово управление на BMW Intelligent Personal Assistant, осигуряват лесно и интуитивно взаимодействие между човека и автомобила. BMW Panoramic Vision проектира най-важната информация по цялата широчина на предното стъкло. В серийните модели на Neue Klasse той ще бъде допълнен с модернизирания BMW 3D Head-up дисплей.

Централният дисплей на BMW Vision Neue Klasse X е интегриран елегантно в арматурното табло и предлага оптимален достъп до всички Infotainment функции на двамата пътника на предните седалки. Изобразените цветове се пренасят не само от вътрешното осветление, но и върху осветените текстилни повърхности на арматурното табло.

Допълнителни възможности за индивидуализация осигурява представеният за пръв път Personal Sound Experience с новия HYPERSONX WHEEL. С тази дигитална функция пътниците имат възможност да осигурят съпровод от индивидуален любим звук при всяко пътуване. Генерираният в реално време и променящ се с докосване върху HYPERSONX WHEEL звук допълва потребителското изживяване. По този начин интериорът на BMW Vision Neue Klasse X се превръща в място за индивидуални изживявания.

Технологията BMW eDrive : шестото поколение е още по-ефективно
В Neue Klasse автомобилната ефективност се издига на ново ниво. Съществен принос за това има вече шестото поколение на технологията BMW eDrive. Освен допълнително модернизираните електрически задвижващи модули, тя включва и нови, вече кръгли литиево-йонни батерийни клетки. В сравнение с предишните призматични клетки, те имат по-висока с над 20% обемна енергийна плътност. В комбинация с преминаването към 800-волтова система, те ускоряват скоростта на зареждане с до 30 %. Пробег от 300 километра вече може да се презареди за десет минути. Освен това шестото поколение на BMW eDrive осигурява до 30 % по-голям пробег. По отношение на аеродинамиката, BMW Vision Neue Klasse X постига рекорден резултат: въздушното съпротивление е намалено с 20 % спрямо сравним модел от актуалното портфолио от модели.

Редуциран CO 2 отпечатък чрез ресурсоспестяващо производство и верига за доставки.
За интериора е разработен материал за повърхностите, който се произвежда изцяло на растителна и минерална основа и без петрол. При BMW Vision Neue Klasse X той се използва в долната част на тапицериите на вратите и на средната конзола. За пръв път ще се използват и морски пластмаси и за изработените чрез шприцоване компоненти. В избрани компоненти делът на този вторичен материал, която се получава от изхвърлени риболовни мрежи, вече е 30 %.

Изборът на материали и метод на конструиране позволяват опростен демонтаж на компонентите и подобрена възможност за рециклиране. Страничните прагове и елементите за предната и задната броня са изработени от рециклирани мономатериали. С това прототипът следва принципа на BMW i Vision Circular, представен през 2021 г., при който фокусът е поставен върху принципа на мономатериала за оптимизиране на възможностите за  рециклиране.

С Neue Klasse се пише и нова глава в историята на производството. Заводът на BMW Group в Дебрецен в Унгария е планиран и разработен като iFACTORY. Когато производството на Neue Klasse започне през 2025 г., това ще бъде първата производствена мощност за автомобили на BMW в света, която ще работи изцяло с енергия без изкопаеми горива.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2023 г. BMW Group е реализирала над 2.55 млн. автомобила и над 209 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2023 г. е приблизително 17,1 млрд. евро при приходи от 155,5 млрд. евро. Към 31 декември 2023 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 154 950 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.