Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group и Tata Technologies си партнират за разработването на автомобилен софтуер и бизнес IT решения.

+++ Новото съвместно предприятие (JV) ще доставя автомобилен софтуер, включително софтуерно дефинирани решения за превозни средства (SDV) за премиум превозни средства на BMW Group и решения за цифрова трансформация за нейния бизнес IT +++ JV ще започне работа със 100 служители и възнамерява да нарасне до четирицифрено число през следващите години +++ JV трябва да стане част от глобалната мрежа от софтуер и IT центрове на BMW Group +++

Филиали
·
Технологии
·
Корпоративни
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

BMW Group и Tata Technologies, глобална компания за продуктов инженеринг и цифрови услуги, обявиха, че са подписали споразумение за създаване на съвместно предприятие с цел изграждане на център за разработка на софтуер и IT с местоположения в Пуна, Бангалор и Ченай, Индия. Основните дейности за разработки и операции се установяват в Бангалор и Пуна. В Ченай акцентът ще бъде върху бизнес IT решения. Изпълнението на споразумението за съвместно предприятие подлежи на преглед и одобрение от съответните органи.

Въплъщавайки мотото „Разработено в Индия за света“, съвместното предприятие ще използва дигиталния инженерен опит и базата от таланти на Tata Technologies в Индия, за да допринесе за стратегическото разширяване на възможностите за софтуерно кодиране на BMW Group в глобалните ИТ центрове и 24/7 операции. То ще се съсредоточи върху стратегическо разработване на софтуер, включително решения за софтуерно дефинирани превозни средства (SDV). В автомобилния софтуер фокусът ще бъде върху автоматизираното шофиране, информационно-развлекателните услуги и цифровите услуги. В бизнес ИТ акцентът ще бъде върху дигитализацията и автоматизацията на разработването на продукти, производството и продажбите. При създаването на това съвместно предприятие 100 обучени и опитни професионалисти от TATA Technologies ще осигурят стабилен и незабавен принос към софтуерните проекти. Вероятно екипът ще нарасне бързо до четирицифрено число през следващите години.

Кристоф Грот, старши вицепрезидент отговорен за софтуер и Е/Е архитектура в BMW Group, заявява: „Нашето сътрудничество с Tata Technologies ще ускори напредъка ни в областта на софтуерно дефинираното превозно средство. В международно сравнение, Индия може да се похвали с голям брой таланти с изключителни софтуерни умения, които могат да допринесат за нашата софтуерна компетентност. Разработването на софтуер за автомобили за BMW Group означава работа с процеси и инструменти от най-висок клас, което от своя страна дава възможност на индийските софтуерни инженери да оформят най-съвременните, премиум автомобилни преживявания в области от бъдещето като високоавтоматизирано шофиране и изкуствен интелект.“

„Разширяването на международните центрове опериращи на принципа DevOps* очевидно се оказа успешен модел за BMW Group“, казва Александър Буреш, CIO и старши вицепрезидент на BMW Group IT. „Ето защо съм изключително доволен, че намерихме силен и ценен технологичен партньор в лицето на Tata Technologies и сега разширяваме присъствието си в Индия.“

В коментар за партньорството, Уорън Харис, главен изпълнителен директор на Tata Technologies, казва: „Сътрудничеството ни с BMW Group демонстрира нашия ангажимент да предоставяме решения от най-високо ниво в автомобилния софтуер и дигиталното инженерство на клиенти по целия свят, в съответствие с визията ни за изграждане на по-добър свят. Развълнувани сме от възможността да представим нашия опит на преден план, помагайки на BMW Group в проектирането на премиум продукти, които предоставят страхотно дигитално изживяване на клиентите и да стимулираме компанията по пътя й към дигитална трансформация по отношение на бизнес ИТ.“

Начикет Паранйпе, президент на автомобилните продажби в Tata Technologies, коментира: „В развиващия се автомобилен пейзаж пътуването към софтуерно дефинирани превозни средства представлява ключова промяна в автомобилния софтуер и методологиите за разработване на превозни средства. Ще използваме нашите задълбочени познания и опит в областта на SDV, за да си сътрудничим с BMW Group за инженеринг на превозни средства, които са не само технологично напреднали, но и предоставят изключително изживяване на потребителите по целия свят.“

Това сътрудничество между Tata Technologies и BMW Group представлява споделена визия за иновации и високи постижения в автомобилното инженерство и цифровите решения.

 

------------------------ Край на съвместното съобщение за медиите --------------------------

 

Постоянно, ориентирано към търсенето разширяване на световния софтуерен опит.

Благодарение на глобалното разпространение на софтуерните центрове на BMW Group софтуерът се разработва и интегрира в реално време в облак денонощно. Глобалният екип за разработка на софтуер за превозни средства вече създава до 140 000 софтуерни компилации на ден в целия ECU софтуер (1 компилация = 1 промяна/създаване на изходен код, която може да бъде изпълнена в софтуера на превозното средство, включително автоматизирано тестване).

BMW Group започва собствена разработка на автомобилен софтуер преди повече от 20 години. Оттогава компанията непрекъснато разширява своята глобална мрежа от екипи за разработка както за автомобилен софтуер, така и за бизнес IT решения. От няколко години IT и софтуерни центрове в Германия, САЩ, Южна Африка, Индия, Португалия (съвместно предприятие Critical TechWorks) и Китай (LingYue Digital IT Co. Ltd. и BA TechWorks) засилват капацитетът за развойна дейност в областта на софтуера на премиум производителя. Комбинирането на софтуер за дигитални среди на превозни средства и бизнес IT синергично съгласно принципа DevOps осигурява големи предимства, особено когато става въпрос за разработка и работа на бекенд и приложения. Общо над 9400 души работят в IT и разработка на софтуер за BMW Group и нейните съвместни предприятия по целия свят и компанията продължава да изгражда умения последователно и въз основа на търсенето.

Съвсем наскоро BMW Group обяви подписването на договор за съвместно предприятие по отношение на създаването на нов ИТ и софтуерен център в Клуж-Напока, Румъния. В бъдеще това съвместно предприятие ще предоставя услуги за разработка на бизнес IT в Европа, включително разработка на софтуер за управление на човешки ресурси, производство, продажби и финансови услуги на BMW Group. Изпълнението на този договор все още подлежи на преглед и одобрение от съответните органи.

 

DevOps е метод за разработка на софтуер, който подобрява сътрудничеството между разработчици (Dev) и оператори (Ops), за да позволи по-бързо и по-ефективно доставяне на софтуер и услуги.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2023 г. BMW Group е реализирала над 2.55 млн. автомобила и над 209 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2023 г. е приблизително 17,1 млрд. евро при приходи от 155,5 млрд. евро. Към 31 декември 2023 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 154 950 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.