Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group и Rimac Technology с договор за дългосрочно партньорство.

+++ Водещ премиум производител и млада, технологично фокусирана компания договарят дългосрочно стратегическо сътрудничество в областта на изцяло електрическите задвижващи технологии +++ Тяхната споделена цел е създаването на иновативни решения за високоволтови батерии в бъдещи избрани проекти за превозни средства +++

Rimac Technology
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

BMW Group и Rimac Technology, със седалище близо до Загреб, Хърватия, официално обявиха дългосрочно партньорство.

Целта на сътрудничеството е съвместно разработване и производство на иновативни решения в областта на технологията на високоволтовите батерии за избрани електрически превозни средства.

Силните страни и опит на двете компании се допълват взаимно по продуктивен начин. Стратегията на BMW Group за електрификация е насочена към по-нататъшно развитие на водещата позиция на компанията в премиум електрическата мобилност. Още преди 2030 г., електрическите превозни средства ще представляват над половината от световните продажби на автомобили. BMW Group влага в партньорството опит в областта на високоволтовите батерии и системи с електрическо задвижване, натрупан в продължение на повече от 15 години.

Като неразделна част от Rimac Group, Rimac Technology се откроява като доставчик от Tier 1, специализиран в електрификацията в автомобилния сектор. Портфолиото му се състои от високоволтови батерии, електронни оси, както и електроника и софтуерни решения. Продуктите на Rimac Technology са проектирани, разработени и произведени в компанията, за да предлагат модерни технологии с висока степен на персонализиране. Дългосрочното партньорство с BMW Group е знак за прехода на Rimac Technology от нишови доставчици на високопроизводителни решения към сериен доставчик Tier 1. С непрекъснатия растеж на бизнеса, включително откриването на кампуса Rimac, Rimac Technology е готова да изпълнява проекти по най-високи автомобилни стандарти.

Двамата партньори ще публикуват повече подробности за това каква форма ще приеме стратегическото партньорство, както и относно неговия обхват и съдържание, на по-късен етап.

Отделно от новото стратегическо сътрудничество, BMW Group подготвя дебюта на шестото поколение технология BMW eDrive, която ще бъде пореден значителен скок напред във всички атрибути, свързани с клиентите, като пробег и време за зареждане.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2023 г. BMW Group е реализирала над 2.55 млн. автомобила и над 209 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2023 г. е приблизително 17,1 млрд. евро при приходи от 155,5 млрд. евро. Към 31 декември 2023 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 154 950 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 
 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.