Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

FUTURE OF JOY by BMW Design – да изпиташ Neue Klasse с всичките си сетива.

+++ BMW Group Design представя холистична визия за бъдещето на дизайнерската седмица в Милано +++ Поглед към креативния процес на създаването на BMW Vision Neue Klasse и на BMW Vision Neue Klasse X +++

Designworks
·
Дизайнерски решения, концепции и изследвания
·
Дизайн на BMW Group
·
Корпоративни
·
Дизайн на BMW
·
Корпоративни събития
·
Корпоративна медия
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Related Links.

„FUTURE OF JOY“ е името на презентацията на BMW Group Design  на Salone del Mobile 2024 в Милано. Фокусът е поставен върху Neue Klasse и нейното значение за дизайна на марката BMW.

„Neue Klasse представлява следващото поколение автомобили на марката BMW с техните ключови характеристики „електрически, дигитални, кръгови“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design. „То е Game Changer за цялата компания. Тази промяна е особено видима в дизайна. Било то чрез сливането на аналоговото и дигиталното, новите материали на биологична основа или монолитния дизайнерски език, редуциран до най-важното.“

„FUTURE OF JOY“ by BMW Design представя работна среда, в която дизайнерите на BMW разработват тези пионерски решения за електрическата, дигиталната и кръговата мобилност на утрешния ден. Посетителите придобиват представа за новата дизайнерска стратегия и развойния процес на на двата визионерски автомобила и могат да видят, чуят, усетят, вкусят и помиришат Neue Klasse. 

Навлизане в една нова дизайнерска ера

Амбицията за създаване на технологично превъзходни продукти и в същото време на емоционални преживявания, които се фокусират върху хората, е последователно отразена в изложбата. Входният портал, който приветства посетителите с приятелски флорален дизайн, е вратата към един нов свят. Колонадата предоставя изглед към BMW Vision Neue Klasse още от улицата. С изтънчен звук и аромат, порталът незабавно привлича посетителите в начина на живот на едно оптимистично и вдъхновяващо бъдеще. Това е осезаемо чрез BMW Vision Neue Klasse, което е представено на публиката в центъра на вътрешния двор в новия дизайнерски език на BMW - ясен, елегантен и непреходен. Атриумът е олицетворение на място за среща, вдъхновение и размисъл.

При преминаване в интериора на изложението „FUTURE OF JOY“ by BMW Design, посетителят навлиза в по-топъл свят на цветове в жълти и оранжеви тонове. По време на пътуване през различните дизайнерски дисциплини на интериора и екстериора, дизайна на цветовете и материалите, както и дизайна на потребителския интерфейс и звука, той открива как разделените по-рано категории се сливат една в друга и заедно създават холистично потребителско изживяване. Светлинна графика се заиграва с цветовите концепции на двата визионерски автомобила: жълта за BMW Vision Neue Klasse и оранжева за BMW Vision Neue Klasse X. Матовият сребрист таван на помещението чрез отражения създава усещане за безкрайна повърхност и символизира хармонията между хората и технологиите. Устойчивите модели на цветове и материали, произведения на изкуството в работния и дизайнерски процес и мултимедийни презентации позволяват на посетителите с позитивна лекота да се потопят в светоусещането на BMW Vision Neue Klasse.
„FUTURE OF JOY“ by BMW Design ще бъде отворено от 16 до 21 април в рамките на Salone del Mobile и ще бъде отворено за посетители между 10 и 19 часа в House of BMW на улица Монте Наполеоне 12 в Милано. 

Salone del Mobile – място за творчески обмен

За дизайнерския екип на BMW Group панаирът на дизайна в Милано е един от основните източници на вдъхновение и платформи за обмен с други дизайнери и креативни личности от областта на модата, изкуството и архитектурата. Холгер Хампф, ръководител на BMW Group Designworks, и Алис Роусторн, дизайнерски критик и съосновател на Design Emergency, обсъдиха темата „Дизайнът като ускорител на промяната“ при откриването на Salone del Mobile в House of BMW. Запис на разговора за ролята на дизайна като творец на бъдещето може да се види на www.designboom.com.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2023 г. BMW Group е реализирала над 2.55 млн. автомобила и над 209 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2023 г. е приблизително 17,1 млрд. евро при приходи от 155,5 млрд. евро. Към 31 декември 2023 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 154 950 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.