Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI Aceman

MINI празнува премиерата на първия кросоувър модел в премиум сегмента на малките автомобили. Новото MINI Aceman съчетава компактни размери с максимално място за пътниците и напълно електрическо задвижване

MINI Aceman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Clever use of space/ Креативно оползотворяване на пространството – в нова интерпретация: MINI празнува премиерата на първия кросоувър модел в премиум сегмента на малките автомобили. Новото MINI Aceman съчетава компактни размери с максимално място за пътниците и напълно електрическо задвижване. По този начин в настоящето се пренася основната идея на сър Алек Исигонис, създателя на classic Mini: максимално оползотворяване на пространството върху минимална площ и модерна задвижваща концепция.

Прогресивният дизайн на новото MINI Aceman позволява пет удобни седалки при дължина на автомобила малко над четири метра. С иновативни технологии MINI разширява интериора чрез всеобхватно дигитално потребителско изживяване. Напълно електрическото задвижване на MINI Aceman дава нов тласък на типичното за MINI Gokart усещане. Традиционните ценности на марката, заедно с модерните асистиращи системи и типичния за марката дизайн, проправят пътя на MINI към напълно електрическото бъдеще.

„MINI Aceman осигурява ново ниво на радост в нашата напълно електрическа продуктова гама и предлага забавно, завладяващо дигитално изживяване“, обяснява Щефани Вурст, ръководител на MINI. „MINI Aceman е перфектно за пътувания в града, като същевременно предлага гъвкавостта и практичността на кросоувър, както и Gokart усещане, което очаквате от MINI. Сигурна съм, че екстровертният дизайн, динамиката и гъвкавостта като 5-местен кросоувър ще осигурят забележителен успех на MINI Aceman.“

Като визия MINI Aceman е олицетворение на спортна пъргавина и самоуверено присъствие. Автомобилната архитектура на новия кросоувър е базирана на чисто електрическа задвижваща концепция.

Новото MINI Aceman предлага пет седалки при дължина от почти четири метра и многофункционален багажник с вместимост от 300 литра, който може да бъде индивидуално разширен до 1 005 литра с помощта на множество опции за регулиране. С прогнозиран пробег от до 406 километра в WLTP* тестови цикъл. MINI Aceman е също идеално пригодено и за мобилност с нулеви локални емисии извън границите на града.

Нов дизайнерски език "Charismatic Simplicity"
Редуцираният и ясен дизайн характеризира цялото ново семейство MINI и придава на различните модели автомобили модерен, уверен външен вид. Минималистичният дизайнерски език на MINI Aceman мощно подчертава прогресивния характер на модела.

„MINI Aceman е силен характер със собствена, млада индивидуалност в новото семейство на MINI. То има собствен дизайнерски език, компактно е и изглежда пъргаво. Със своята впечатляваща визия то е перфектният спътник във всекидневието за тези, които ценят индивидуалността в градската среда,” подчертава Оливер Хайлмер, ръководител на MINI Design.

Екстериорът . Изразителен кросоувър с компактни пропорции
С впечатляващата си предна част, мощните контури и атлетична стойка, спортният кросоувър модел на MINI олицетворява пъргавина и самоуверено присъствие. Със своите пропорции от 4,07 метра дължина, 1,75 метра широчина и 1,50 метра височина, MINI Aceman заема позицията между MINI Cooper и MINI Countryman.

Със стегнатата си предна част, късите надвеси и функционалният двуобемен дизайн типичният за марката дизайнерски принцип „Clever Use of Space“ получава ново, характерно изражение. Напълно електрическото задвижване разкрива нови възможности при оформлението на автомобила. Креативното оползотворяване на пространството осигурява пъргавина и маневреност на новото MINI Aceman в градския трафик при същевременно разточително предлагане на място на пътниците.

Непрекъснатите повърхности открояват изразителните и елегантни цветове на каросерията. Гъвкавият и приключенски характер на MINI Aceman се подчертава от серийните дъги на покрива, визуално изразителните джанти с размери от 17 инча до 19 инча и защитата на дъното отпред, отзад и отстрани на автомобила.

Модерно оформление на предната част с характерни LED фарове
Предната част на MINI Aceman е оформена мощно и със силно присъствие. За тази цел типичните дизайнерски елементи на MINI като изразителните фарове и характерната предна решетка са интерпретирани по нов начин. Модернизираната осмоъгълна форма доразвива традиционната шестоъгълна основна тема. При MINI Aceman рамката на решетката се простира до солидната защита на дъното на предната броня. В новия цвят Vibrant Silver или в ярко блестящия Jet Black, предната решетка поставя акценти с висок контраст и допринася за високата разпознаваемост на кросоувър модела.

Ъгловатите LED фарове с техния индивидуален дизайн също подчертават индивидуалността на MINI Aceman в рамките на семейството на MINI. Формата им продължава в ясно очертания преден капак с прецизни линии. Това придава яркия характер на предната част на автомобила. Елементите на дневните светлини на LED фаровете могат да се превключват в три различни режима, всеки от които подобрява визията на новия член на семейството на MINI.

Характерен дизайн на каросерията благодарение на ярките детайли
Оформлението на повърхностите на MINI Aceman допринася за ясната, свежа естетика на новия модел. Стегнатите, издължени повърхности на каросерията са силно подчертани от прецизни линии и ярко изразени ъгли. Този впечатляващ дизайн на MINI Aceman прави прогресивно изявление, но също така е и препратка към историята на марката и още на пръв поглед идентифицира автомобила като MINI.

Класическото разделение на каросерията на три части, графиката около  прозорците и покривът са интерпретирани по нов начин. В духа на редукцията до най-важното плавният преход между каросерията на автомобила и остъклените повърхности оптимизира и аеродинамичните качества. Изравнените с повърхността дръжки на вратите подчертават прогресивното излъчване на MINI Aceman. Диагоналните контури в каросерията под предните колони цитират заваръчната гънка на класическите модели Mini в предната част на калниците. Хармоничните повърхности и хоризонталните линии между арките на колелата създават интригуваща талия, придавайки на каросерията безпогрешен динамичен характер. Ярко оформените арки на калниците с дълъг, издължен назад профил и сравнително стръмна извивка са абсолютно уникален елемент на MINI Aceman в семейството на MINI. Праговете в черен мат допълват дизайна на профила. Тяхната форма е продължена в зоната на вратата и придава на каросерията на автомобила елегантна, изправена и атлетична визия.

Ясно оформената задна част е доминирана от големи хоризонтални повърхности, които подчертават широката, стабилна стойка на автомобила. Аеродинамично скосеното и прибрано задно стъкло създава ясно изразена, мощна част на раменете, ефект, който допълнително се подчертава от удължения спойлер на покрива. Типичните за MINI вертикални задни светлини обграждат централната зона на задната част на автомобила. С три отличителни графики матричните задни светлини по различни начини отразяват характера на MINI Aceman. Широката, тъмна рамка в долната част на задната броня и защитният елемент на долната част на каросерията, интегриран в средата, насочват към гъвкавите характеристики на кросоувър модела и оформят спортни пропорции.

Изразителни цветове на каросерията и четири индивидуални Trims
Фината триизмерност на повърхностите на каросерията е стилно подчертана от изразителните цветове. В зависимост от ъгъла на светлината и перспективата, сенките на каросерията могат да бъдат възприети в различна степен. В комбинация с четирите типични за MINI контрастиращи цвята на покрива особено ярко се подчертава изразителният характер на MINI Aceman.

MINI Aceman се предлага с четири различни Trims. В предната част на страничния праг е прикрепена продълговата емблема с името на дизайна на съответния вариант на оборудване (trim).

Essential Trim представя максимална яснота и цялостно редуциран външен вид, подчертавайки определени функционални части като логото в новото Vibrant Silver покритие. С Classic Trim, контрастният покрив и външните огледала могат да бъдат избрани в черно или бяло. Предната решетка е в черен гланц, докато вътрешната повърхност на решетката и бронята са в цвета на каросерията.

Favoured Trim разширява възможностите за индивидуализиране на визията на MINI Aceman с опцията за характерния Multitone Roof в комбинация с бели корпуси на огледалата и рамка на предната решетка във Vibrant Silver. Максимално спортния дух на новия кросоувър модел е особено очевиден с JCW Trim. Вдъхновеният от моторните спортове вариант на оборудването има индивидуален дизайн на предната и задната част. Предната решетка включва рамка и специфичното за варианта JCW лого в гланцово черно, докато контрастния покрив в Chili Red и червени ивици на предния капак подчертават мощния цялостен външен вид. Междувременно задната част е скулптурирана с много по-мускулеста форма и всички панели са в черен гланц.

Опциите са оформлението на екстериора на MINI Aceman включват и джанти с размери между 17 инча и 19 инча и разнообразни аеродинамични дизайни.

Интериорът .

Пуристки дизайн и широкообхватна концепция на материалите
Новият дизайнерски език на MINI “Charismatic Simplicity” е особено ясно изразен в интериора. Последователната редукция на интериорния дизайн в MINI Aceman следва оригиналната визия на Алек Исигонис, изобретателят на classic Mini. Кокпитът цитира три централни дизайнерски елемента на classic Mini с удобния волан, централния OLED дисплей и преработената, характерна лента с т.нар. toggle превключватели. По този начин с изцяло новия кросоувър модел MINI пренася историята на марката тук и сега.

Просторните вътрешни панели на вратите, в комбинация с комфортните размери в областта на раменете и удобното пространство за краката, осигуряват открита и разточителна атмосфера в светлия кокпит. Панорамният стъклен покрив подчертава този ефект с допълнителна светлина отгоре. В тъмната част на денонощието вътрешното осветление по протежение на рамката на покрива осигурява избраното светлинно настроение в интериора. Свободно стоящите дръжки на вратите и капаците на високоговорителите в новото Vibrant Silver покритие са подравнени диагонално и създават очарователен контраст с хоризонталния дизайн в предната част на кокпита.

Нежният, заоблен дизайнерски език на интериора продължава в извитите повърхности на арматурното табло. Повърхността му е покрита с текстилен плетен материал, при който долният цвят прозира през горния. Това придава уютен характер на интериора със силни цветови контрасти. Лесната за поддръжка, гъвкава структура е изработена от рециклиран полиестер и се простира до вътрешните тапицерии на вратите. Комфортните седалки, по избор или с текстилна тапицерия или перфориран Vescin, допълват висококачественото оборудване в кокпита.

Просторната задна част на автомобила предлага място за трима пътници. Благодарение на облегалката на задния ред седалки, която може да се сгъва в съотношение 60:40, според нуждите вместимостта на багажника може да се увеличи от 300 литра до 1005 литра.

OLED дисплей с висока разделителна способност за модерен комфорт при пътуване
Благодарение на иновативните технологии кръглият OLED дисплей придава допълнителна изразителност на интериора. Централният инструмент в изключително плосък дизайн и с висококачествена стъклена повърхност е с диаметър 240 мм. Иновативната MINI Operating System 9 позволява всички функции за шофиране да се управляват интуитивно чрез докосване или с гласови команди. MINI Interaction Unit е едновременно център за комфорт и изживяване. Управлението му е базирано на логиката на работа със смартфон.

Графичното представяне на данните, свързани с автомобила, е модерно и минималистично. В горната част на дисплея, тоест директно в зрителното поле на водача, на видно място се изобразяват скоростта и нивото на заряд на батерията. Докосването на показанието за скоростта отваря голям скоростомер на цял екран, който поставя ясен фокус върху изживяването при шофиране. В началното меню други уиджети се изобразяват като миниатюри отляво и отдясно на текущата функция на менюто. Те могат да бъдат преместени в центъра и избрани чрез хоризонтално плъзгане. В долната част на OLED дисплея елементите от менюто за навигация, медии, телефон и климатизация могат да бъдат избирани директно по всяко време.

MINI Experience Modes обогатяват изживяването при шофиране
Емоционалните режими MINI Experience Modes обогатяват усещането в  интериора чрез всеобхватни потребителски изживявания. Два проектора в MINI Aceman излъчват специална светлинна графика с различни форми и цветове върху арматурното табло. В зависимост от избрания Experience Mode се променят цветът на светлинните изображения и вътрешното осветление в целия интериор. Новосъздадените MINI Driving Sounds подчертават изживяването на напълно електрическата мобилност. В комбинация със специфичните графични елементи на OLED дисплея в интериора на MINI Aceman пътниците се наслаждават на напълно ново изживяване при шофиране.

Сред осемте избираеми режима, Personal Mode предлага иновативни опции за индивидуализиране на кокпита. В този режим персонална снимка може да бъде качена и избрана като фон на дисплея с помощта на приложението MINI App. След това дигитален инструмент за избор на цвят идентифицира доминиращите цветове на снимката за проектиране върху текстилните повърхности на таблото. Цветът на вътрешното осветление под арматурното табло и на тапицериите на вратите също е базиран на проекциите.

Освен това могат да бъдат избрани Gokart-Mode, Vivid Mode, Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode, както и Trail Mode. Всеки режим фокусира дисплея върху съответстващ на атмосферата „Mode App“. Така например Gokart-Mode по изключително динамичен начин се фокусира върху състезателната ДНК на MINI. Дисплеят и интериорът са доминирани от цветовете антрацит и червено, а специфични аналогови дисплеи за динамиката на управлението допълват този MINI Experience Mode, който е вдъхновен от John Cooper Works.

Типично MINI: историческата лайстна с превключватели с нов дизайн
Още при classic Mini усещането при допир на лайстната с превключватели в средата на кокпита повишава емоционалната връзка между водача и автомобила. С този характерен детайл на оборудването MINI пренася историята на марката и в най-новия от своите модели. При MINI Aceman има директен достъп до най-важните автомобилни функции (паркинг спирачка, избор на предавка, Старт/Стоп превключвател, Experience Mode Toggle, регулатор на силата на звука) чрез пет индивидуално оформени превключвателя. Благодарение на това не е необходим допълнителен селектор на трансмисията на средната конзола и там се освобождава място за практични и просторни поставки. Освен поставките за чаши в допълнително отделение е възможно безжично зареждане на смартфони.

Четири индивидуални опции на оборудването
Всички модели на новото семейство на MINI разполагат с индивидуални възможности за оборудване чрез четири нови Trims. Те осигуряват различни варианти на модерната и уютна концепция в интериора на MINI Aceman.

Essential Trim оформя интериора с максимално ясни, редуцирани детайли на оборудването. Черните спортни седалки с пъстър Multitone текстил са в хармония с цветна текстилна вложка на арматурното табло. От Classic Trim нататък воланът с три спици и текстилна лента в различни цветове заменя базовия волан с две спици. Този вариант на оборудването също така поставя разнообразни контрасти на седалките, изработени от висококачествен текстил с черна и синя плетена повърхност на арматурното табло и вратите или Vescin.

При Favoured Trim интериорът е оформен подчертано изразително. Арматурното табло е в елегантен цвят Dark Petrol и е допълнено от подчертан оранжев преливащ цвят от страната на пътника до водача. Спортните седалки с перфориран Vescin продължават динамичния външен вид. Предлагат се с класически акцентиращи шевове и бродирано лого на MINI в два цвята. JCW Trim представя по спортен начин разнообразната концепция на материалите на MINI Aceman. JCW седалките със спортна геометрия и допълнителна странична опора значително повишават комфорта. В комбинация с многоцветния плетен текстил и черна изкуствена кожа с червени шевове, цветовата концепция продължава дизайна на арматурното табло и панелите на вратите. 

Дигитални услуги . Опростена комуникация с първия гласов асистент на MINI
В MINI Aceman първият пълноценен гласов асистент на марката може да се активира чрез поздрав „Hey MINI!“ Като алтернатива се предлага и Push-to-Talk бутонът на волана. Гласово контролираното взаимодействие се визуализира на OLED дисплея чрез анимация на графични елементи, типография и аватар. Комуникацията с виртуалния партньор за пътуване – или стилизирано MINI, или героят „Spike“ – е особено плавна и интуитивна благодарение на подобреното гласово разпознаване. Навигация, телефония, развлечения и множество функции на автомобила могат да се управляват лесно и удобно чрез гласова команда.

Благодарение на диалога MINI Intelligent Personal Assistant непрекъснато се учи и може да поема всекидневни задачи по повтарящи се маршрути. Въз основа на гео-базирани данни автомобилът може например да разпознае входа на гаража и автоматично да отвори прозореца. Това означава по удобно управление в ежедневни ситуации.

Разширените асистиращи системи повишават сигурността
Асистентът за шофиране Plus добавя в MINI Aceman асистент за завиване и водене в лентата. Комфортното и подпомагащо кормилно управление помага на водача да поддържа движение в лентата си. Повишеният комфорт, предлаган от системата, комбинира спокоен и ненадминат контрол на автомобила, като същевременно освобождава водача от монотонните и по-малко взискателните аспекти на шофирането. Прегледното и ясно изобразяване на дисплеите и елементите за управление, както и разбираемите функционални характеристики осигуряват високо ниво на сигурност на системата. Серийният Асистент за ремарке помага при паркиране с ремарке и предоставя информация за необходимия ъгъл на завъртане на волана при движение на заден ход.

Благодарение на дванадесет ултразвукови сензора и четири Surround-View камери, MINI Aceman може да разпознава по-прецизно свободните места за паркиране и автоматично да инициира паркиране при ограничено пространство. Новата функция за дистанционно паркиране при опционалния Асистент за паркиране Pro позволява да паркиране на автомобила с помощта на смартфон. С тази функция MINI Aceman излиза от мястото за паркиране и улеснява влизането, ако няма достатъчно странично пространство.

Иновативната опция MINI Digital Key Plus също използва смартфона за удобно и персонализирано изживяване. Смартфонът се превръща в автомобилен ключ. Предните и задните светлини стартират приветстващата проекция веднага щом водачът е на по-малко от три метра и вратите се отключват автоматично. Дигиталният ключ може да се споделя с други потребители и замества предаването на класическия автомобилен ключ.

Комфортна свързаност и интуитивно взаимодействие
Модерната естетика на дигиталния потребителски интерфейс в MINI Aceman съчетава функционални и емоционални елементи. Редуцираният дизайн адаптира новата графика към кръглата форма на MINI Interaction Unit и благодарение на ясна структура улеснява управлението. Статичните и динамични елементи, както и микроанимациите осигуряват хармонично и интуитивно взаимодействие между водача и централния инструмент. Този подчертано дигитален характер на MINI Aceman става възможен благодарение на MINI Operating System 9. 

Стартовото меню е в средата на екрана, а в долната част на екрана има фиксирана статус лента с точките от менюто „Навигация“, „Медия“, „Телефония“, „Всички приложения“ и в зависимост от ситуация, “Home ”, която може да бъде избрана директно. Както клиентите са свикнали с много потребителски електронни устройства, така нареченият лента за инструменти може да бъде достъпна чрез плъзгане нагоре от долния край на екрана. Чрез запазване на любими функции, като навигационни дестинации и радиостанции, те могат да бъдат достъпни бързо и по всяко време. Лентата инструменти (tools) може да се активира и чрез бутона със звезда на мултифункционалния волан. Горната част на екрана е запазена за съдържание, свързано с шофирането, като скорост и важна информация за състоянието на автомобила. Опционалният Headup дисплей показва най-важната информация за водача в зрителното му поле.

Температурата за водача и предния пътник се показва постоянно в левия и десния край на екрана. Управлението на климатичните настройки винаги е интегрирано в най-горното ниво в MINI Interaction Unit и може да се извършва както чрез докосване, така и чрез гласови команди. В зависимост от режима Experience Mode, едно докосване върху дисплея за скорост трансформира цялото MINI Interaction Unit в типичния за MINI километраж.

MINI Connected Upgrades позволяват по всяко време гъвкаво активиране на допълнителни функции за шофиране. Например, опционална Augmented-Reality функция може реалистично и триизмерно да визуализира сложни ситуации при завиване. Дигиталният MINI Connected Store, в комбинация с опционалния MINI Connected пакет, предлага достъп до постоянно развиващо се разнообразие от практични и забавни приложения, включително игри, музика и видео стрийминг. Новото приложение AirConsole предлага уникална форма на игри в автомобила за всички пътници, като превръща смартфона в контролера на играта на OLED дисплея.

Задвижването . Напълно електрическо и ефективно
MINI Aceman се предлага само с напълно електрическо задвижване и позволява мобилност с нулеви локални емисии. В градската среда и при разходки отвъд нея ефективният електромотор осигурява типичната за MINI радост от шофирането.

При въвеждането на пазара новото MINI Aceman ще се предлага във вариантите MINI Aceman E (WLTP среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,9-14,1; WLTP CO2 емисии (комбинирани) в г/км: 0; CO2 клас (n): A; WLTP пробег в км: 294-310), както и по-мощното MINI Aceman SE (WLTP среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 14,8-13,9; WLTP CO2 емисии (комбинирани) в г/км: 0; CO2 клас (n): A; WLTP пробег в км: 381-407). *

Електромоторът на MINI Aceman E с мощност 135 кВт/184 к.с. развива въртящ момент от 290 Нм, ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди и позволява максимална скорост от 160 км/ч. Електромоторът на MINI Aceman SE с мощност 160 кВт/218 к.с. развива въртящ момент от 330 Нм. Той ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди и позволява максимална скорост от 160 км/ч. *

С енергийния си капацитет от 42,5 кВтч батерията на MINI Aceman E осигурява пробег от 310 км при тестовия цикъл WLTP. Високоволтовата батерия на MINI Aceman SE има енергиен капацитет от 54,2 кВтч и осигурява пробег от 406 км при тестовия цикъл WLTP. *

Спортна пъргавина и превъзходна динамика на управлението
Окачването осигурява спортен характер на новото MINI Aceman, като резултатът е и типичната за марката радост от шофирането. Гумите с диаметър 654 мм осигуряват по-силно визуално присъствие на автомобила и в същото време повишават динамиката на управлението и комфорта на возене. Aceman е оборудвано с със система от прецизни амортисьори и предварително напрегнати стабилизатори. Тези стабилизатори повишават прецизността на кормилното управление и стабилността по курса и в същото време осигуряват добра опора срещу странично наклоняване. Прецизните настройки на кормилното управление и системите за контрол на стабилността, по избор за комфортно или спортно шофиране, гарантират изключително изживяване при пътуване във всяка ситуация. Реакциите на електрическото задвижване при натискане на педала на газта са оптимизирани за спортен стил на шофиране.

Пъргавото и динамично поведение на пътя се подчертава и от директното кормилно управление с предавателно число от 59,5 мм ход на зъбната рейка при един оборот на волана. В комбинация с точното и информативно усещане при спиране интегрираната спирачна система повишава комфорта на возене чрез надеждна стабилизация. В комбинация с множеството асистиращи системи късият спирачен път повишава сигурността.

За индивидуално настроено изживяване при шофиране се предлагат MINI Experience Modes с характеристики на окачването с различна насоченост. Радостта от шофирането може да бъде повишена чрез настройки на поведението на кормилното управление и специално калибрирани прагове на намеса на контрола на сцеплението.

Бързо и лесно : зареждането на батерията
Батерията на MINI Aceman може да бъде зареждана с променлив ток с мощност 11 кВт. Бързото зареждане с прав ток е възможно при MINI Aceman E със 75 кВт и при Aceman SE с до 95 кВт. По този начин на съответната бърза зарядна станция батерията може да бъде заредена от 10 до 80 % за по-малко от 30 минути. При активирана MINI Navigation високоволтовата батерия може да бъде перфектно темперирана за ефективно зареждане в зависимост от метеорологичните условия. Това значително съкращава времето за зареждане, особено при ниска външна температура.

За прозрачен и лесен процес на зареждане клиентът може да оптимизира зареждането на батерията на автомобила, като използва лесно разбираеми опции за настройка. Например – избиране на начален час за зареждане или задаване на конкретен времеви прозорец за зареждане. Предварително може да се определи и точна целева стойност за капацитета на батерията. За особено приятен старт на пътуването, зареждането може да приключи до зададен час на тръгване и към този момент интериорът на автомобила може да бъде климатизиран до желаната температура. Приложението MINI App предоставя удобен преглед на процеса на зареждане, дори и от дистанция. Това включва подробности за текущото състояние на батерията, оптимизиран за зареждане план за маршрут и историята на зареждането до момента - включително всички разходи и спестявания.

*Всички технически данни са предварителни

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Aceman E (комбиниран разход на електроенергия: 14,7 – 14,1 кВч/100 км според WLTP; комбинирани емисии на CO2: 0 г/км; CO2-клас: A; пробег в км според WLTP: 298 - 310)

MINI Aceman SE (комбиниран разход на електроенергия: 14,8 – 13,9 kWh/100 км според WLTP; комбинирани емисии на CO2: 0 г/км; CO2-клас: A; пробег в км според WLTP: 382 – 406)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.