Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Световна премиера в Кан: BMW XM Mystique Allure, вдъхновено от Наоми Кембъл

+++ Единственото по рода си творение е най-новият резултат от сътрудничеството между BMW и британския супермодел +++ Високата производителност среща висшата мода +++ Представяне по време на филмовия фестивал в Кан +++ BMW е официален автомобилен партньор на известния фестивал за трета поредна година +++

G09
·
Автомобили BMW M
·
XM
·
Lifestyle събития
·
Lifestyle продукти
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Блестящи филмови премиери, звезди, озаряващи червения килим и един уникален високопроизводителен автомобил, истинско произведение на изкуството: филмовият фестивал #Cannes, домакин на световната премиера на #BMW XM Mystique Allure. Това еднократно творение е създадено на база на първия високопроизводителен спортен автомобил от #BMW M GmbH, задвижван от задвижващата система #M HYBRID. Съчетавайки прогресивен лукс с екстравагантен външен вид, #BMW XM Mystique Allure е вдъхновен от британския супермодел #Naomi Campbell, създаден е с помощта на ексклузивни материали от света на висшата мода и има уникален саундтрак, създаден в сътрудничество с композитора на филмова музика Ханс Цимер.

BMW XM Mystique Allure е най-новият продукт от сътрудничеството между BMW и Наоми Кембъл. Партньорството прави първите си стъпки миналата година с стартиращата кампания „Осмели се да бъдеш ти“ за #BMW XM, която поставя увереността да бъдеш себе си и да вървиш по свой собствен път в центъра на вниманието.

BMW XM Mystique Allure и Наоми Кембъл: великолеп на поява в Кан.

77-ият филмов фестивал в Кан е идеалният избор за световната премиера на BMW XM Mystique Allure. На зашеметяващия фон на френския курорт край пристанището, Наоми Кембъл представи единственото по рода си творение, вдъхновено от нея, пред публика от избрани гости, преди да се отправи с автомобила към червения килим пред Palais des Festivals et des Congrès. „Да бъда част от изпълнението на визията на BMW за BMW XM Mystique Allure беше наистина невероятно“, казва Наоми. „За мен е чест, че съм вдъхновението за първия моден шоуавтомобил на марката, който е уникален шедьовър във всеки аспект.“

Това е третата поредна година, в която BMW е официален автомобилен партньор на филмовия фестивал в Кан. Сътрудничеството включва повече от 200 автомобила за екслузивни трянсфери - сред които изцяло електрическите BMW i7, BMW iX и BMW i5 и plug-in хибридния BMW XM - за да осигуряване на премиум мобилност без локални емисии за участниците и гостите на събитието.

Първото BMW, проектирано с материали от висшата мода.

BMW XM Mystique Allure е първият автомобил в историята на марката, проектиран с помощта на материали от индустрията на висшата мода. Тази необичайна връзка представя BMW XM в изцяло нова светлина: изразителна, авангардна и стилна и луксозна в еднаква степен.

Вдъхновен от любимия цвят на Наоми, екстериорът на автомобила може да се похвали с дълбоко наситен ултрамаринов нюанс, подчертан от бляскаво матово покритие. Съвременен интерпретация на материали от производители на луксозен текстил, дизайнът безпроблемно пренася вътрешността навън, включвайки богато кадифе и блестящи оттенъци от матови метални пайети, вариращи от интензивно виолетово до наситен ултрамарин.

 

Преливащите повърхности са създадени с прецизна ръчна изработка и фино око за детайла. В комбинация с привличащите вниманието геометрични форми на BMW XM, внасят специално визуално богатство в екстровертната естетика на автомобила. Дизайнът на BMW XM Mystique Allure е място за среща за висока производителност и висшата мода и рисува уникална картина на прогресивен лукс, който продължава и в интериора. Всички повърхности, включително M Lounge отзад, са покрити с лилаво кадифе.

BMW IconicSounds Electric: ексклузивен звук при шофиране от сътрудничеството с Ханс Цимер.

Смелият външен вид на BMW XM Mystique Allure се допълва от отличителен акустичен характер. В основата му е персонализирана адаптация на BMW IconicSounds Electric, разработена като част от сътрудничеството между BMW Group Sound Design и композитора на филмова музика Ханс Цимер.

Саундтракът създаден за този вдъхновен от Наоми Кембъл уникат, проектира върховата увереност на екстериорния дизайн на автомобила върху звуковия пейзаж на шофирането без локални емисии. В изцяло електрически режим на работа на задвижващата система M HYBRID всяко ускорение е придружено от емоционално ангажиращ звук, който автентично представя изключителните характеристики и визуална привлекателност на автомобила.

BMW XM: най-мощният серийно произведен модел от BMW M GmbH.

BMW XM е първият модел след легендарното BMW M1, който е разработен като единствено високопроизводителен автомобил от BMW M GmbH, без аналог в серийната гама. Той съчетава вълнуваща динамика с иновативен лукс и несравним екстравагантен дизайн, базиран на пропорциите на модерен SAV, мощни контури, динамично издължен силует и типичните M дизайнерски елементи. Предната част е доминирана от двойни фарове, BMW бъбрековидна решетка със златиста рамка и контурно осветление, както и големите въздухозаборници. С ексклузивен дизайн се отличават и М алуминиевите джанти, които на размер могат да достигнат до 23-инча.

Със своето изцяло новоразработено M HYBRID задвижване, BMW XM е първият високопроизводителен автомобил от BMW M GmbH, който разполага с електрифицирана задвижваща система. В BMW XM Label Red (разход на електроенергия и бензин — претеглен, комбиниран: 33,5 кВтч/100 км и 2,0 л/100 км; емисии на CO2 — претеглени, комбинирани: 45 г/км(WLTP); разход на гориво с изтощена батерия: 12,9 л/100 км съгласно WLTP; COкласове: с разреден акумулатор G; претеглен, комбиниран B. Plug-in хибридният модел с максимална мощност от 550 кВт/748 к.с. е и най-мощният серийно произвеждан автомобил, досега от BMW M GmbH.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

 

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Разход на електроенергия и бензин — претеглен, комбиниран: 33,5 кВч/100 км и 2,0 л/100 км; емисии на CO2 — претеглени, комбинирани: 45 г/км (WLTP); разход на гориво с изтощена батерия: 12,9 л/100 км, съгласно WLTP; CO2 класове: с разредена батерия G; претеглен, комбиниран B.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.