Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 3 Седан, новото BMW Серия 3 Туринг

Вече почти 50 години BMW Серия 3 олицетворява същността на марката BMW. Въплъщение на спортната радост от шофирането в премиум средния клас и допринася значително за дизайна, динамиката на шофирането и технологичните иновации в този сегмент отново и отново, вече седем поколения модели. Характерът на настоящото поколение BMW Серия 3 е пореден пример за непоколебимия напредък в развитието на модела.

G20
·
G21
·
Серия 3
·
Туринг
·
Седан
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Marie Christine Schepke
BMW Group

Втора актуализация на технологията и дизайна за настоящото поколение на BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг. Фокусът: повече електрически пробег за Plug-in хибридните модели, нови настройки на окачването, още по-фокусиран върху спорта и дигитализацията интериорен дизайн, въвеждане на BMW Operating System 8.5 и модернизирания BMW iDrive с QuickSelect на BMW Curved Display. Последователната оптимизация на детайлите, базирана на цялостната модернизация на модела от 2022 г., поддържа актуално изживяването при шофиране в успешните по целия свят BMW Серия 3.

• От близо 50 години BMW Серия 3 е олицетворение на радостта от шофирането, спортната елегантност и иновациите в премиум средния клас. Иновациите са насочени към запазване на актуалната позиция на пазарен лидер в сегмента в Европа, САЩ и Китай. Старт на продажбите на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг, които ще бъдат включени в производство от юли 2024 г. Производство в заводите на BMW Group в Мюнхен и Сан Луис Потоси. BMW Серия 3 Седан за китайския пазар се произвежда от BMW Brilliance Automotive в Шънян.

• Последователен принос за намаляване на емисиите на CO2: високоефективни двигатели, 48-волтова технология Mild-Hybrid, Plug-in хибридни модели с повишен потенциал за локално шофиране с нулеви емисии, алуминиеви джанти, направени от 70 % вторичен материал, използване на зелено електричество в производството.

The new BMW 330i Sedan, The new BMW 330e Touring – Highlights Interior (05/2024)

• Свежи дизайнерски акценти в екстериора: нови лакови покрития Arctic Race Blue – син металик и Fire Red червен металик, нови 19-инчови алуминиеви джанти в комбинация с М спортен пакет и в гамата на BMW Individual.

• Интериор с прогресивна премиум характеристика и спортен дух. Нов спортен кожен волан с многоъгълен обръч и две спици серийно, М кожен волан с три спици, скосен отдолу обръч и дискретна маркировка на „12 часа“ като част от М спортния пакет, както и с червена маркировка по средата и декоративни шевове в цветовете на BMW M GmbH за M Performance моделите. Всички варианти на модела със серийно лостчета за превключване на волана.

• Серийна тризонова автоматична климатична инсталация. Управление на климатизацията, както и на опционалното подгряване на седалките и волана вече с тъч функцията на контролния дисплей и гласови команди. Фини настройки на вентилацията с новите бутони на дюзите на вентилацията. Последователната дигитализация води до допълнително намаляване на броя на бутоните и превключвателите в кокпита.

• Спортни седалки с черни повърхности в новия вариант M Performtex като част от М спортния пакет, както и като серийно оборудване при M Performance моделите. Опционална алтернатива: М спортни седалки с кожена тапицерия Vernasca с черни повърхности и сини контрастни шевове.

The new BMW 330i Sedan – Highlights Exterior (05/2024)

The new BMW 330e Touring – Highlights Exterior (05/2024)

• Серийни интериорни лайстни Dark Graphite мат. Нови интериорни лайстни от фино дърво Fineline и and Grey Blue Ash като опция. Вътрешно осветление вече с осветление тип „водопад“ в областта на централните дюзи на вентилацията. Опционално арматурно табло Luxury с тапицерия Sensatec с още по-фина структура на повърхността. Друга новост: стъклени апликации „Crafted Clarity“ за подбрани елементи на управлението.

• Plug-in хибридните модели на BMW Серия 3 с нова високоволтова батерия от пето поколение на технологията BMW eDrive. При непроменени размери близо два пъти по-голям използваем енергиен капацитет от 19,5 кВтч. Значително повишение на електрическия пробег до 101 километра според WLTP.

• Първи Plug-in хибридни модели на BMW с нов заряден блок за трифазно зареждане с променлив ток с повишена до 11 кВт мощност. Високоволтовата батерия може да бъде заредена за 2:15 часа от 0 до 100 %. Освен това е възможно ползването на опцията Connected Home Charging за зареждане, оптимизирано според товара и соларните панели зареждане.

• Гамата от plug-in хибриди се концентрира върху новото BMW 330e Седан и новото BMW 330e Туринг. Двата модела по избор се предлагат със задно задвижване или с BMW xDrive. Комбинацията между четирицилиндровия бензинов двигател с интегрирания в осемстепенната трансмисия  Steptronic електромотор осигурява системна мощност от 215 кВт/292 к.с.

• Освен това се предлагат по четири високоефективни бензинови и дизелови двигателя с четири респективно шест цилиндъра и технология BMW TwinPower Turbo. Редови шестцилиндров бензинов двигател с 275 кВт/374 к.с. и редови шестцилиндров дизелов двигател с мощност 250 кВт/340 к.с. за M Performance моделите на върха на портфолиото от задвижвания. 48-волтова технология Mild-Hybrid за всички дизелови задвижвания и редовия шестцилиндров бензинов двигател.

• Последователно модернизирано окачване. Новото BMW Серия 3 с познатата висока динамика на управлението при осезаемо по-висок комфорт на возене. По-стегнатата връзка на задните амортисьори оптимизира прецизността и увереността, както и акустичния профил при шумове от пътната настилка. Редуцирани усилия за въртене на волана в режим на шофиране Comfort.

• М спортно окачване и Адаптивно M окачване като опция. Серийното оборудване със 17-инчови респективно 18-инчови (Plug-in хибрид и M Performance модели) алуминиеви джанти.

• Всеобхватен избор от асистиращи системи за комфортно и сигурно пътуване и паркиране. Серийното оборудване включва предупреждение за удар отпред, Intelligent Speed Assistance, Асистент за паркиране, камера за обратно виждане и асистент за движение на заден ход. Като опция се предлагат Асистент за шофиране Professional с асистент за завиване и водене в лентата, активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, както и Асистент за паркиране Plus.

• Модернизиран BMW iDrive с QuickSelect на базата на BMW Operating System 8.5. Интуитивно, лесно управление чрез докосване и естествени гласови команди чрез BMW Intelligent Personal Assistant. Нов начален екран с вертикално подредени Widgets в една равнина. Системата за бърз достъп QuickSelect позволява директен избор на функции без преминаване в подменюта. Лайстната на менюто в долната част на контролния дисплей вече с директен достъп в климатичните функции.

• Сериен BMW Live Cockpit Plus с cloud-базирана навигационна система BMW Maps. Опционалният BMW Live Cockpit Professional включва допълнително BMW Head-Up дисплей, както и Augmented View на контролния дисплей или информационния дисплей.

• Опростено свързване с BMW ID и My BMW App чрез смартфон и QR-Code Scan. My BMW App позволява преглед на статуса на автомобила, ползването на функцията „Моите пътувания“ включително тренировки по ефективност, различни дистанционни функции и достъп до BMW ConnectedDrive Store за актуализации и допълнителни функции. Управлението на процесите на зареждане и предварителната климатизация на Plug-in хибридните модели също е възможно чрез My BMW App.

• Серийната Personal eSIM е съвместима с мобилния стандарт 5G. Таксите за паркиране и сметките за гориво могат да се плащат дигитално от автомобила.

 

Варианти на модела :

 

Новото BMW Серия 3 Седан :

BMW 330e Седан (BMW 330e xDrive Седан ):

Редови четирицилиндров бензинов двигател, Plug-in хибридна система със синхронен електромотор, осемстепенна трансмисия Steptronic, (BMW xDrive),

Системна мощност: 215 кВт/292 к.с., системен въртящ момент: 420 Нм*,

Двигател с вътрешно горене:

Работен обем: 1 998 см3,

Мощност: 135 кВт/184 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин,

Въртящ момент: 300 Нм при 1 350 – 4 000 об/мин,

Електромотор:

Мощност: 80 кВт/109 к.с., Въртящ момент: 265 Нм,

Е лектрически пробег според WLTP: 85 – 101 км (81 – 96 км),

Среден разход на гориво измерен комбиниран според WLTP: 1,1 – 0,8 л/ 100 км (1,2 – 0,9 л/100 км),

Среден разход на електроенергия измерен комбиниран според WLTP: 23,4 – 20,7 кВтч/ 100 км (24,6 – 22,0 кВтч/100 км),

CO2 емисии от горивото измерени комбинирани според WLTP: 25 – 19 г/км (27 – 21 г/км),

Среден разход на гориво при изтощена батерия комбиниран според WLTP:

7,9 – 7,1 л/100 км (8,4 – 7,4 л/100 км),

CO2 клас при изтощена батерия: G – F (G), измерен комбиниран: B (B).

 

BMW 318i Седан :

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic,

Работен обем: 1 998 см3, мощност: 115 кВт/156 к.с. при 4 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 250 Нм при 1 300 – 4 300 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 7,2 – 6,4 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 162 – 145 г/км,

CO2 клас : F – E.

 

BMW 320i Седан (BMW 320i xDrive Седан ):

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic,

(BMW xDrive),

Работен обем: 1 998 см3,

М ощност: 135 кВт/184 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 300 Нм при 1 350 – 4 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 7,3 – 6,5 л/100 км (7,6 – 6,8 л/100 км),

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 165 – 147 г/км (171 – 153 г/км),

CO2 клас: F – E (F – E).

 

BMW 330 i xDrive Седан :

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 1 998 см3,

М ощност: 180 кВт/245 к.с. при 4 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 400 Нм при 1 600 – 4 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 7,8 – 7,0 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 175 – 158 г/км,

CO2 клас : F.

 

BMW M340i xDrive Седан :

Редови шестцилиндров бензинов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 998 см3,

М ощност: 275 кВт/374 к.с. при 5 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 500 Нм при 1 900 – 5 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 8,5 – 7,8 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 192 – 177 г/км,

CO2 клас : G.

 

BMW 318d Седан :

Редови четирицилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic,

Работен обем: 1 995 см3,

М ощност: 110 кВт/150 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 320 Нм при 1 500 – 2 750 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 5,6 – 4,9 л/100 км,

СО 2 емисии (комбинирани) според WLTP: 147 – 129 г/км,

CO2 клас: E – D.

 

BMW 320 d Седан ( BMW 320 d xDrive Седан):

Редови четирицилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, (BMW xDrive),

Работен обем: 1 995 см3,

М ощност: 140 кВт/190 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 400 Нм при 1 750 – 2 500 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 5,6 – 4,9 л/100 км (5,9 – 5,2 л/100 км),

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 147 – 129 г/км (155 – 137 г/км),

CO2 клас: E – D (E).

 

BMW 330 d xDrive Седан :

Редови шестцилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 993 см3, мощност: 210 кВт/286 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 650 Нм при 1 500 – 2 500 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 6,3 – 5,6 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 164 – 146 г/км,

CO2 клас : F – E.

 

BMW M340d xDrive Седан :

Редови шестцилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 993 см3,

М ощност: 250 кВт/340 к.с. при 4 400 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 700 Нм при 1 750 – 2 250 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 6,6 – 6,0 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 172 – 157 г/км,

CO2 клас : F.

 

Новото BMW Серия 3 Туринг:

 

BMW 330 e Туринг ( BMW 330 e xDrive Туринг):

Редови четирицилиндров бензинов двигател, Plug-in хибридна система със синхронен електромотор, осемстепенна трансмисия Steptronic, (BMW xDrive),

Системна мощност: 215 кВт/292 к.с., системен въртящ момент: 420 Нм*,

Двигател с вътрешно горене:

Работен обем: 1 998 см3,

Мощност: 135 кВт/184 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин,

Въртящ момент: 300 Нм при 1 350 – 4 000 об/мин, Електромотор:

Мощност: 80 кВт/109 к.с.,

Въртящ момент: 265 Нм,

Е лектрически пробег според WLTP: 87 – 98 км (84 – 91 км),

Среден разход на гориво измерен комбиниран според WLTP: 1,1 – 0,9 л/ 100 км (1,2 – 1,0 л/100 км),

Среден разход на електроенергия измерен комбиниран според WLTP: 23,0 –

21,3 кВтч/100 км (24,4 – 22,9 кВтч/100 км),

CO2 емисии от горивото измерени комбинирани според WLTP: 24 – 20 г/км (26 – 23 г/км),

Среден разход на гориво при изтощена батерия комбиниран според WLTP:

7,8 – 7,2 л/100 км (8,3 – 7,8 л/100 км),

CO2 клас при изтощена батерия: G – F (G),

И змерен комбиниран: B (B).

 

BMW 318 i Туринг:

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic,

Работен обем: 1 998 см3,

М ощност: 115 кВт/156 к.с. при 4 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 250 Нм при 1 300 – 4 300 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 7,4 – 6,7 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 167 – 151 г/км,

CO2 клас : F – E.

 

BMW 320 i Туринг:

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic,

Работен обем: 1 998 см3,

М ощност: 135 кВт/184 к.с. при 5 000 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 300 Нм при 1 350 – 4 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 7,5 – 6,8 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 170 – 153 г/км,

CO2 клас : F – E.

 

BMW 330 i xDrive Туринг

Редови четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 1 998 см3,

М ощност: 180 кВт/245 к.с. при 4 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 400 Нм при 1 600 – 4 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 8,0 – 7,3 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 181 – 164 г/км,

CO2 клас: G – F.

 

BMW M340i xDrive Туринг:

Редови шестцилиндров бензинов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 998 куб. см,

М ощност: 275 кВт/374 к.с. при 5 500 – 6 500 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 500 Нм при 1 900 – 5 000 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 8,8 – 8,1 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 198 – 182 г/км,

CO2 клас : G.

 

BMW 318d Туринг:

Редови четирицилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic,

Работен обем: 1 995 куб. см,

М ощност: 110 кВт/150 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 320 Нм при 1 500 – 2 750 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 5,8 – 5,1 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 152 – 135 г/км,

CO2 клас : E – D.

 

BMW 320 d Туринг ( BMW 320 d xDrive Туринг):

Редови четирицилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, (BMW xDrive),

Работен обем: 1 995 куб. см, мощност: 140 кВт/190 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 400 Нм при 1 750 – 2 500 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 5,8 – 5,1 л/100 км (6,1 – 5,4 л/100 км),

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 153 – 134 г/км (160 – 141 г/км),

CO2 клас: E – D (F – E).

 

BMW 330 d xDrive Туринг:

Редови шестцилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 993 см3,

М ощност: 210 кВт/286 к.с. при 4 000 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 650 Нм при 1 500 – 2 500 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 6,5 – 5,8 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 171 – 153 г/км,

CO2 клас : F – E.

 

BMW M340d xDrive Туринг:

Редови шестцилиндров дизелов двигател, 48-волтова технология Mild-Hybrid

(8 кВт/11 к.с.), осемстепенна трансмисия Steptronic, BMW xDrive,

Работен обем: 2 993 см3,

М ощност: 250 кВт/340 к.с. при 4 400 об/мин,

М аксимален въртящ момент: 700 Нм при 1 750 – 2 250 об/мин,

Среден разход на гориво според WLTP: 6,8 – 6,1 л/100 км,

СО2 емисии (комбинирани) според WLTP: 177 – 161 г/км,

CO2 клас: G – F.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Новото BMW Серия 3 Седан:

WLTP комбиниран: Консумация на енергия 7,8 — 7,0 л/100 км; емисии на CO2 175 - 158 г/км; CO2 клас F

Новото BMW Серия 3 Touring:

WLTP претеглено, комбинирано: Бензин и електрическа консумация на енергия 1.1 — 0.9 л/100 км и 23,0 — 21,3 кВтч/100 км; емисии на CO2 претеглени, комбинирани 24 - 20 g/km; CO2 клас B; електрически обхват 87 - 98 км

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.