Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Βρετανικές ρίζες, Ευρωπαϊκός χαρακτήρας: Το MINI γιορτάζει 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Οξφόρδη με μία διηπειρωτική περιοδεία.

Το κονβόι του ΜΙΝΙ θα ταξιδεύσει σε οκτώ περιοχές που παλιότερα διατηρούσαν εργοστάσια παραγωγής κλασικού Mini σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας το έναυσμα για επετειακούς εορτασμούς στο Βρετανικό εργοστάσιο ΜΙΝΙ.

Vintage & Heritage Events
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας MINI
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~116,2 KB)
  
Photos(2x, ~7,88 MB)

Μόναχο/Οξφόρδη. Στο εργοστάσιο του ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη ξεκίνησαν πυρετωδώς οι προετοιμασίες για μία μοναδική επέτειο: στην Οξφόρδη κατασκευάζονται αυτοκίνητα εδώ και 100 χρόνια και η ιστορία του εργοστασίου, όπως και το παρόν του, είναι στενά συνυφασμένα με το μοναδικό Βρετανικό μικρό μοντέλο. Εκεί που σήμερα παράγεται το νέο ΜΙΝΙ, γεννήθηκε το κλασικό Mini – ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί στην Οξφόρδη όλα αυτά τα χρόνια από το 1913. Το κλασικό Mini διάνθισε τις Βρετανικές ρίζες του με έναν ιδιαίτερα Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, κάτι που εκτίναξε τις πωλήσεις του μοντέλου στα ύψη και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πέντε ΜΙΝΙ παραγωγής Οξφόρδης ξεκινούν μία περιοδεία με την οποία θα επισκεφθούν οκτώ πρώην εργοστάσια παραγωγής του κλασικού Mini σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Το πρώτο κλασικό Mini πέρασε από τη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης στις 8 Μαΐου 1959, ενώ άλλα 602.816 ακολούθησαν μέχρι το 1968. Όλο αυτό το διάστημα, το εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκεύασε επίσης κιτ οχημάτων CKD (Completely Knocked Down), που συναρμολογούνταν σε άλλες περιοχές. Η περιοδεία με πέντε σημερινά μοντέλα ΜΙΝΙ θα αναβιώσει το διηπειρωτικό χαρακτήρα της παραγωγής Mini καθώς το κονβόι, συνοδεία εκπροσώπων του Τύπου και της κοινότητας ΜΙΝΙ, θα επισκεφθεί οκτώ πρώην εργοστάσια στο διάστημα 13- 27 Μαρτίου. Οι οπαδοί του MINI μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της περιοδείας στο αποκλειστικό site www.since1913.co.uk. Μία λειτουργία παρακολούθησης παρουσιάζει την τελευταία στάση του κονβόι ΜΙΝΙ καθώς καταγράφει την πορεία του σε όλη την Ευρώπη.

 

Λεπτομερείς ενημερώσεις για το ταξίδι και τις στάσεις καθοδόν θα υπάρχουν επίσης στη σελίδα του ΜΙΝΙ στο Facebook www.facebook.com/mini και στο online forum της κοινότητας www.minispace.com. Τελικός προορισμός θα είναι η Οξφόρδη όπου συνυπάρχουν το παρελθόν και το παρόν της μάρκας και όπου στις 28 Μαρτίου θα γιορταστεί μία εκατονταετία στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Η περιοδεία καλύπτει πάνω από 10.500 χλμ. και περιλαμβάνει στάσεις στο Novo Mesto (Σλοβενία), στο Μιλάνο, στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής στη Μάλτα, στην Πορτογαλική πόλη  Vendas Novas και την Ισπανική Pamplona, στο Seneffe (Βέλγιο), στο Amersfoort (Ολλανδία), καθώς και στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Μόνο σε τρεις από αυτές τις οκτώ περιοχές εξακολουθούν να υπάρχουν εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, το κλασικό Mini αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της τοπικής βιομηχανίας τους, μιας ιστορίας που θα αναδειχθεί εν νέου και θα γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Κοιτάζοντας ακόμα πιο μακριά, κιτ κλασικών Mini (CKD) διανέμονταν επίσης από την Οξφόρδη για τοπική συναρμολόγηση σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, όπως Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χιλή, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Ν. Αφρική.

 

Σήμερα, η παραγωγή MINI είναι συγκεντρωμένη σε λιγότερες περιοχές. Όλες οι δραστηριότητες επί εδάφους Ηνωμένου Βασιλείου περιορίζονται στο τρίγωνο παραγωγής ΜΙΝΙ, με το τμήμα πρεσών στο Swindon, το εργοστάσιο κινητήρων στο Hams Hall στο Birmingham και τη μονάδα συναρμολόγησης στην Οξφόρδη. Το BMW Group πρόκειται να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια λίρες στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής στη Βρετανία μέχρι το 2014, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της εταιρίας στα Βρετανικά εργοστάσια παραγωγής της σε πάνω από 1,5 δις λίρες από το 2000. Η MINI είναι τώρα μία από τις τρεις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων της χώρας. Πέντε από τα επτά μοντέλα της σημερινής γκάμας ΜΙΝΙ κατασκευάζονται στην Οξφόρδη, αλλά η παραγωγή ΜΙΝΙ δεν έχει πάψει να έχει Ευρωπαϊκό χρώμα.

Τα MINI Countryman και MINI Paceman κατασκευάζονται από την εταίρο παραγωγής & εξέλιξης Magna Steyr στο Graz, Αυστρία, αν και περιλαμβάνουν αρκετά εξαρτήματα με την επισήμανση “Made in Great Britain” – και κινητήρες από το Hams Hall.

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2012, το BMW Group πούλησε 1.85 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πάνω από 117,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2011 ήταν 7.38 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 68.82 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 100,000  ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της. Σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του, το BMW Group κατέχει την πρώτη θέση στη βιομηχανία, στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones τα τελευταία οχτώ χρόνια.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

 

BMW Group Hellas

Βιβή Δαλάκου

Corporate Communications

 Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  stavroula.dalakou@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση