Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το MINI Paceman και το MINI Countryman αυξάνουν την ποικιλία και την οδηγική συμπεριφορά ΜΙΝΙ στην premium compact κατηγορία.

Συνάντηση κορυφής για ένα κομψό μοντέλο με στυλ και ευελιξία δίπλα σε ένα χαρισματικό Sports Activity Vehicle.

MINI Countryman
·
MINI Paceman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~100,06 KB)
  
Photos(28x, ~156,64 MB)

Μόναχο. Μοιράζονται το ίδιο DNA, αλλά με διαφορετικούς ρυθμούς: Το ήδη επιτυχημένο MINI Countryman ενώνει τις δυνάμεις του με το MINI Paceman για να προσφέρουν στους αγοραστές των compact premium αυτοκινήτων, ακόμα μεγαλύτερη ΜΙΝΙ απόλαυση. Έτσι επιβεβαιώνεται η δέσμευση της μάρκας στην προσθήκη νέων, καινοτόμων φιλοσοφιών στη γκάμα ΜΙΝΙ. Ακολουθώντας αυτό το πνεύμα, μετά το πρώτο ΜΙΝΙ όλων των εποχών με τέσσερις πόρτες και μεγάλη πίσω πόρτα, έρχεται τώρα το πρώτο Sports Activity Coupé στην κατηγορία.

 

Τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων είναι το μήκος των τεσσάρων και πλέον μέτρων και η δυνατότητα τετρακίνησης ALL4. Επιπλέον, το MINI Paceman λανσάρει ένα ιδιαίτερο στυλ με έμφαση στη σπορ αίσθηση και την κομψότητα, που δίνει νέα ώθηση στην επέκταση της μάρκας σε νέα target group. Οι αρετές του MINI Countryman ανοίγουν νέους δρόμους για τη μάρκα, καθώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη διείσδυση του ΜΙΝΙ στην compact κατηγορία, ενώ πολύ γρήγορα έγινε και bestseller: Οι πωλήσεις του έφτασαν στις 102.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, μόνο το 2012.

Τα MINI Countryman και MINI Paceman συνδυάζουν τις γνώριμες αναλογίες και τα σχεδιαστικά στοιχεία MINI με δικά τους, ατομικά χαρακτηριστικά. Το MINI Countryman διαθέτει αισθητική στιβαρότητα και ευελιξία δηλώνοντας με την πρώτη ματιά,  την ικανότητά του να κινείται εκτός των ορίων της πόλης. Λεπτομέρειες όπως οι χαρακτηριστικές καμπύλες των μεγάλων προβολέων και το εντυπωσιακό σχήμα της οροφής (που θυμίζει κράνος) δίνουν νέα διάσταση στη σχεδιαστική γλώσσα ΜΙΝΙ, αφήνοντας μία σφραγίδα μοναδικότητας.

 

Το MINI Paceman ξεχειλίζει δύναμη και προσωπικότητα, με μία οροφή coupé, μεγάλες πόρτες, πλαϊνά παράθυρα που λεπταίνουν προς τα πίσω, και μία μεγάλη πίσω πόρτα – στοιχεία που αναδεικνύουν τη σπορ κομψότητα του νέου τρίθυρου μοντέλου. Η σχεδίαση και η λάμψη του MINI Paceman παραπέμπουν σε ανώτερη οδηγική απόλαυση. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση – με στόχο την πλήρη εκμετάλλευση τόσο της ισχύος των κινητήρων όσο και των δυνατοτήτων του συστήματος ALL4 στοχεύοντας στην απαράμιλλη ευελιξία στην πόλη και σε δρόμους με στροφές.

Τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο diesel, ισχύος από 82 kW/112 hp- 135 kW/184 hp διατίθενται για το MINI Paceman, ενώ ένα εξατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο προσφέρεται αντί του στάνταρ εξατάχυτου μηχανικού. Η γκάμα MINI Countryman περιλαμβάνει δύο πρόσθετες entry εκδόσεις: Τα MINI One Countryman (72 kW/98 hp) και MINI One D Countryman (66 kW/90 hp). Τα Countryman και Paceman συγκλίνουν και πάλι στην κορυφή της κλίμακας ισχύος, δημιουργώντας τη βάση για τα θρυλικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων John Cooper Works. Τα MINI John Cooper Works Paceman και MINI John Cooper Works Countryman αντλούν ισχύ από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 160 kW/218 hp αγωνιστικής τεχνολογίας που μεταφέρεται στο δρόμο μέσω τεσσάρων τροχών χάρη στο στάνταρ σύστημα ALL4. Μπορεί η επιτάχυνση από στάση να είναι σχεδόν ίδια (0 - 100 km/h σε 6,9 και 7,0 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα), αλλά το κάπως ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό αεροδυναμικά  τρίθυρο μοντέλο παρέχει ένα μικρό πλεονέκτημα επιδόσεων.

Το ALL4 μπορεί να παραγγελθεί με τρεις εκδόσεις κινητήρων των MINI Paceman και MINI Countryman. Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς του κινητήρα κατανέμεται ομαλά μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού, κεντρικού διαφορικού. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου του συστήματος ALL4 είναι ενσωματωμένα απευθείας στη μονάδα διαχείρισης του DSC (Dynamic Stability Control). Αυτό διασφαλίζει ότι η ισχύς αποστέλλεται εκεί που είναι απαραίτητη ανάλογα με τις οδικές και καιρικές συνθήκες. Με γρήγορες και ακριβείς αντιδράσεις στις διάφορες μεταβολές, τα συστήματα αυτά όχι μόνο βελτιστοποιούν την πρόσφυση και την οδηγική ευστάθεια, αλλά αυξάνουν και την ευελιξία όταν το όχημα στρίβει με ταχύτητα.

Με το ALL4, η γνώριμη, μοναδική οδηγική απόλαυση της μάρκας προσφέρεται και σε ανώμαλα εδάφη. Ωστόσο, δεν είναι μόνον οι ‘εκτός της πεπατημένης’ διαδρομές τα σημεία όπου φαίνονται οι ικανότητες των MINI Paceman και MINI Countryman. Το MINI Paceman προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία και αυξημένη οδηγική άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες  που κάθονται σε τέσσερα ατομικά καθίσματα, ενώ το MINI Countryman προσφέρει αντίστοιχες ανέσεις για πέντε επιβάτες.

 

Τα πλεονεκτήματα ενός ευρύχωρου και ευπροσάρμοστου χώρου αποσκευών εκτιμώνται ιδιαίτερα στις καθημερινές διαδρομές, αλλά και στα μεγαλύτερα ταξίδια. Η ικανότητα μεταφοράς φορτίου του MINI Paceman κυμαίνεται από 330 L μέχρι 1.080 L με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων. Αντίστοιχα, ο διαθέσιμος χώρος του MINI Countryman χαρακτηρίζεται από μέγιστη ευελιξία. Το Countryman διαθέτει στάνταρ τρία πίσω καθίσματα, με διαιρούμενες 40 : 20 : 40 / πλάτες, που με την αναδίπλωσή τους αυξάνουν το χώρο αποσκευών από 350 L μέχρι 1.170 L. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με προαιρετικά πακέτα αποθηκευτικών χώρων, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη στο τομέα της λειτουργικότητας. Εκδόσεις του συστήματος αποθήκευσης MINI Centre Rail, ειδικά προσαρμοσμένες για τα MINI Paceman και MINI Countryman περιλαμβάνονται στάνταρ σε κάθε μοντέλο.

Σύμφωνα με την παράδοση MINI, οι επιλογές εξατομίκευσης που διατίθενται για τα MINI Paceman και MINI Countryman είναι ποικίλες και ανεξάντλητες.

Εξωτερικές αποχρώσεις, αντίθετα χρώματα για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, ζάντες αλουμινίου, ρίγες στο καπό και Sport Stripes, αποχρώσεις εσωτερικού, ταπετσαρίες καθισμάτων, διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού και Colour Lines συνθέτουν τη βάση πάνω στην οποία ο ιδιοκτήτης ‘χτίζει’ το προσωπικό του στυλ.

Όλα αυτά φέρνουν στο φως ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό των δύο διαφορετικών μοντέλων. Κάθε MINI Paceman και MINI Countryman φιλοτεχνείται μέσα από τις προσωπικές επιλογές των πελατών, που σημαίνει ότι κάθε αυτοκίνητο είναι απολύτως μοναδικό, όπως ο ιδιοκτήτης του.

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2012, το BMW Group πούλησε 1.85 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πάνω από 117,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2011 ήταν 7.38 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 68.82 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 100,000  ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της. Σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του, το BMW Group κατέχει την πρώτη θέση στη βιομηχανία, στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones τα τελευταία οχτώ χρόνια.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

 

BMW Group Hellas

Βιβή Δαλάκου

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  stavroula.dalakou@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση