Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το εργοστάσιο MINI γιορτάζει 100 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Οξφόρδη.

Το εργοστάσιο του MINI στην Οξφόρδη γιορτάζει 100 χρόνια παραγωγής. Στο πλαίσιο της επετείου εγκαινιάστηκε Έκθεση αφιερωμένη στην εκατονταετία, στο νέο Κέντρο Επισκεπτών του εργοστασίου, από τον Υφυπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Patrick McLoughlin και τον Harald Krüger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group.

Ιστορική Κληρονομιά μάρκας MINI
·
MINI
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~105,35 KB)
  
Photos(348x, ~-1888631808 B)
  
Videos(13x, ~1,51 GB)

Related Links.

Μόναχο/Οξφόρδη. Το εργοστάσιο του MINI στην Οξφόρδη γιορτάζει 100 χρόνια παραγωγής.  Στο πλαίσιο της επετείου εγκαινιάστηκε Έκθεση αφιερωμένη στην εκατονταετία, στο νέο Κέντρο Επισκεπτών του εργοστασίου, από τον Υφυπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Patrick McLoughlin και τον Harald Krüger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW. Πριν από 100 χρόνια, ένα “Bullnose” Morris Oxford ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκονται οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής ΜΙΝΙ. Το 1913, η εβδομαδιαία παραγωγή ήταν 20 αυτοκίνητα, αλλά με την πάροδο των χρόνων η δυναμικότητα του εργοστασίου αυξήθηκε ραγδαία. Μέχρι σήμερα, η παραγωγή υπερβαίνει τα 11,65 εκατομμύρια οχήματα με λογότυπα 14 διαφορετικών μαρκών. Περίπου 500.000 άτομα έχουν εργαστεί εδώ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό έφτασε στο ζενίθ του στα 28.000 άτομα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σήμερα, το Εργοστάσιο της Οξφόρδης απασχολεί 3.700 εργαζόμενους και κατασκευάζει μέχρι 900 ΜΙΝΙ καθημερινά. Πάνω από 2,25 εκατομμύρια MINIs έχουν περάσει από τη γραμμή παραγωγής από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του.

 

Αυτή η ιστορική επέτειος απέσπασε τα συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές από την πιο ‘διάσημη οδό’ της Αγγλίας - 10 Downing Street. «Η ουσιαστική συμβολή του εργοστασίου της Οξφόρδης στη Βρετανική οικονομία τα τελευταία 100 χρόνια είναι κάτι για το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, David Cameron. «Η παγκόσμια επιτυχία του MINI συμβαδίζει με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής. Πραγματικά, ο προηγμένος εξοπλισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής επιβεβαιώνει περίτρανα εδώ πως οι ευφυείς επενδύσεις σε συνδυασμό με τη Βρετανική παραγωγή μπορούν να κάνουν θαύματα.

 

Χείρα βοηθείας από ένα Βρετανό ανθρωπιστή.
Ο ιδρυτής του εργοστασίου William Morris, μετέπειτα Λόρδος Nuffield, ήταν αυτός που έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό. Ο Morris ήταν ένας ευυπόληπτος ανθρωπιστής – κατά μία έννοια, ο Bill Gates της εποχής του. Συνολικά πρόσφερε περίπου 11 δις λίρες (13 δις Ευρώ) σε σημερινή αντιστοιχία.

 

Στη φιλανθρωπική του δράση εντάσσονται επίσης τρεις πτέρυγες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που φέρουν και τον τίτλο τιμής που του αποδόθηκε, και οι Αναπνευστήρες Υποπίεσης (γνωστοί τότε ως Σιδερένιοι Πνεύμονες) που κατασκεύασε και στη συνέχεια έκανε δωρεά σε τοπικά νοσοκομεία.

Οι αναπνευστήρες δεν ήταν το μοναδικό προϊόν του εργοστασίου εκτός του βασικού αντικειμένου του. Κάθε άλλο: Το αεροσκάφος Tiger Moth, ασθενοφόρα και αλεξίπτωτα κατασκευάζονταν εκεί κατά καιρούς. Ωστόσο, κύρια δραστηριότητά του ήταν πάντα η παραγωγή αυτοκινήτων και ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών μοντέλων έχει περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης κατά τη διάρκεια της ιστορίας του – αυτοκίνητα όπως τα Morris Minor, Morris Marina και Austin Maestro, και ασφαλώς το κλασικό Mini.

 

Σήμερα, το εργοστάσιο της Οξφόρδης αποτελεί τον πυρήνα του δικτύου παραγωγής MINI. Εδώ κατασκευάζονται τα MINI Hatchback, Cabrio, Clubman, Clubvan, Roadster και Coupé. Επιπλέον, με σημαντικές νέες επενδύσεις, χρηματοδοτείται η εγκατάσταση περίπου 1.000 νέων ρομπότ στο τμήμα αμαξωμάτων και άλλα τμήματα του εργοστασίου. Αυτό αποτελεί το μερίδιο του λέοντος στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των 750 εκατομμυρίων λιρών που ξεκίνησε με σκοπό την προετοιμασία των εγκαταστάσεων παραγωγής για την επόμενη γενιά μοντέλων ΜΙΝΙ.

 

Σημαντική συμβολή στο μέλλον της Βρετανικής βιομηχανίας.
Στην μελλοντικές προοπτικές αναφέρθηκε εκτενώς στο χαιρετισμό του ο Βρετανός Υφυπουργός Μεταφορών Patrick McLoughlin: «Ο τομέας του αυτοκινήτου παίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας με τις εξαγωγές προϊόντων ‘Made in Britain’ στις αγορές όλου του κόσμου. Επομένως, οι εορτασμοί αυτοί, πέρα από το ότι τιμούμε με νοσταλγία τα επιτεύγματα του παρελθόντος, προσφέρουν παράλληλα μία μεγάλη ευκαιρία για να προβληθεί η τεράστια συμβολή αυτής της μονάδας παραγωγής στο μέλλον της Βρετανικής βιομηχανίας».

Τα λόγια του δηλώνουν δέσμευση στη συνέχιση της μακράς και επιτυχημένης παράδοσης που έχει ήδη αποφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο αρκετά δις λιρών σε κέρδη από εξαγωγές. Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, τα προϊόντα Morris ήταν σχεδόν το 30% όλων των Βρετανικών εξαγωγών. Και το εργοστάσιο της Οξφόρδης συνεχίζει να σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα στις εξαγωγές μέχρι σήμερα, έχοντας εξάγει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ΜΙΝΙ σε περισσότερες από 100 χώρες από το 2001.

 

Ο Harald Krüger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group, έκανε τις εξής δηλώσεις από την πλευρά του: «Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη και αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της οικογένειας ΜΙΝΙ. Το BMW Group θα επεκτείνει τη γκάμα MINI από επτά μοντέλα που είναι σήμερα σε 10 το 2014. Οι προοπτικές πωλήσεων μεσοπρόθεσμα είναι πολύ πάνω από το τρέχον επίπεδο του ΜΙΝΙ, 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο σε όλο τον κόσμο».

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο Eric Lord, ο οποίος γιόρτασε τα 93α γενέθλιά του την ίδια μέρα.

Ο Eric άρχισε να εργάζεται στο εργοστάσιο το 1940 σε ηλικία 20 ετών και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το 1979 που συνταξιοδοτήθηκε. Επομένως, έχει ενεργό συνεισφορά στα 20 χρόνια της ιστορίας του ΜΙΝΙ από το 1959 που ιδρύθηκε η μάρκα.

 

Η βιομηχανική ιστορία της Ευρωπαϊκής ηπείρου αναβιώνει μέσα από το MINI Europe Tour .
Οι εορτασμοί στο εργοστάσιο της Οξφόρδης έγιναν αφού γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο μιας ακόμα περιοδείας με αυτοκίνητο: του MINI Europe Tour. Η Οξφόρδη – που είναι συνυφασμένη με το παρελθόν και το παρόν της μάρκας – ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος τελικός προορισμός ενός διηπειρωτικού ταξιδιού που διήρκεσε από τις 13 μέχρι τις 27 Μαρτίου. Ωστόσο, κύριος στόχος της Περιοδείας ήταν να ξαναφέρει στη μνήμη το διασυνοριακό χαρακτήρα της παραγωγής Mini. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, το κλασικό Mini και οι εκδόσεις του κατασκευάζονταν από κιτ συναρμολόγησης CKD (Completely Knocked Down) σε άλλες περιοχές. Το MINI Europe Tour επισκέφθηκε και τις οκτώ περιοχές όπου παλιότερα συναρμολογούνταν τέτοια οχήματα, καλύπτοντας μία συνολική απόσταση 10.500 km. Το κονβόι σταμάτησε στο Novo Mesto (Σλοβενία), στο Μιλάνο, στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής της Μάλτας, στην Πορτογαλική πόλη Vendas Novas, στις πόλεις Pamplona (Ισπανία), Seneffe (Βέλγιο), Amersfoort (Ολλανδία) και στην Ιρλανδική πρωτεύουσα, το Δουβλίνο. Μόνο σε τρεις από αυτές τις οκτώ Μονάδες κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα αυτοκίνητα. Αλλά όλες θεωρούν το Mini σημαντικό κομμάτι της τοπικής βιομηχανικής ιστορίας τους που επανήλθε στο προσκήνιο με τον ερχομό του MINI Europe Tour στην πόλη.

Ένα κλασικό Mini παραγωγής Longbridge τέθηκε επικεφαλής του κονβόι στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού από το Longbridge μέχρι την Οξφόρδη. Το Longbridge  κατασκεύαζε το κλασικό Mini μέχρι το 1999 και κουβαλά ιστορία πολλών δεκαετών, καθώς η παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων του ξεκίνησε το 1905.

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2012, το BMW Group πούλησε 1.85 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πάνω από 117,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2011 ήταν 7.38 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 68.82 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 100,000  ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της. Σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του, το BMW Group κατέχει την πρώτη θέση στη βιομηχανία, στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones τα τελευταία οχτώ χρόνια.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

 

BMW Group Hellas

Βιβή Δαλάκου

Corporate Communications

 Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  stavroula.dalakou@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση