Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group αναθέτει την παραγωγή του νέου MINI Hatch και στη VDL Nedcar.

Το νέο MINI Hatch, που γιόρτασε την έναρξη παραγωγής του στο εργοστάσιο της Οξφόρδης πέρσι το Νοέμβριο, θα κατασκευάζεται και στην Ολλανδία από φέτος το καλοκαίρι.

Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Εταιρικά
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,05 KB)
  
Photos(9x, ~28,97 MB)
Press photos of the event will be added as soon as possible.

Born /Μόναχο. Το νέο MINI Hatch, που γιόρτασε την έναρξη παραγωγής του στο εργοστάσιο της Οξφόρδης πέρσι το Νοέμβριο, θα κατασκευάζεται και στην Ολλανδία από φέτος το καλοκαίρι. Το BMW Group επιβεβαίωσε την έναρξη παραγωγής κατά τη διάρκεια επίσκεψης των Harald Krüger, Μέλους Δ.Σ., BMW AG στον τομέα Παραγωγής, και του Dr. Klaus Draeger, Μέλους Δ.Σ., BMW AG στον τομέα Προμηθειών και Δικτύου Προμηθευτών, στη συμβαλλόμενη εταιρία VDL Nedcar στην Ολλανδική πόλη Born.

Το MINI brand θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που αναθέτει με σύμβαση την παραγωγή οχημάτων μαζικής παραγωγής σε εργοστάσιο της Ολλανδίας. Το BMW Group θα επωφεληθεί από την ευνοϊκή θέση των εγκαταστάσεων της VDL Nedcar σε ό,τι αφορά τη διαχείριση υλικού (logistics) και την εγγύτητά της στο δίκτυο παραγωγής του UK MINI στις πόλεις Oxford, Swindon και Hams Hall. Ταυτόχρονα, το BMW Group θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στην Ολλανδία, κάνοντας την περιοχή αναπόσπαστο τμήμα της επιτυχημένης ιστορίας MINI.

 

«Η ανάθεση της παραγωγής με σύμβαση είναι ένα σημαντικό εργαλείο ευελιξίας για εμάς και η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει την τελευταία δεκαετία είναι αναμφισβήτητα θετική. Κατανέμοντας την παραγωγή του νέου MINI Hatch μεταξύ Οξφόρδης και Born απελευθερώνουμε το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας από υπερβολικό φόρτο εργασίας. Εκτιμούμε την αξιόπιστη, ειλικρινή και πλήρους εμπιστοσύνης συνεργασία μας με την Ολλανδική VDL Nedcar,» δήλωσε ο Dr. Klaus Draeger, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της πόλης Born.

Σαν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης με στόχο πωλήσεων πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2016, το MINI brand επεκτείνει αυτή τη στιγμή τη συνολική δυναμικότητα παραγωγής του. Ο Επικεφαλής Παραγωγής Harald Krüger δήλωσε: «Το MINI brand παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε πρόσθετη, εξωτερική παραγωγή επιπλέον της δυναμικότητας του εργοστασίου της Οξφόρδης που μεσοπρόθεσμα κατασκευάζει περίπου 260.000 μονάδες το χρόνο. Η VDL Nedcar διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παραγωγή οχημάτων υψηλής ποιότητας, επομένως είναι ιδανική εταίρος για εμάς.

 

Ταυτόχρονα, το δίκτυο παραγωγής της Βρετανίας είναι και θα παραμείνει η καρδιά της παραγωγής ΜΙΝΙ. Η κατανομή παραγωγής του νέου MINI Hatch μεταξύ Οξφόρδης και Born θα αυξήσει την ευελιξία μας για άλλα μοντέλα.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη παραγωγής του νέου MINI hatch στο εργοστάσιο της VDL Nedcar είναι εντός στόχου. Ανθρώπινο δυναμικό περίπου 1.500 ατόμων θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή του νέου MINI από το καλοκαίρι του 2014. Φέτος, ο όγκος παραγωγής ΜΙΝΙ στην VDL Nedcar αναμένεται να αγγίξει πενταψήφιο αριθμό. Στο Ολλανδικό εργοστάσιο ισχύουν τα ίδια απαιτητικά πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζονται στην παραγωγή του ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Για να διασφαλίσει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, το προσωπικό της VDL Nedcar εκπαιδεύτηκε διεξοδικά πάνω στο σύστημα παραγωγής του BMW Group στις εγκαταστάσεις της BMW σε Λειψία, Οξφόρδη και  Ρέγκενσμπουργκ.

 

Το 2013, κατασκευάστηκαν 303.177 MINI οχήματα ΜΙΝΙ. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκεύασε 175.986 MINI Hatch, Cabrio, Clubman, Clubvan, Roadster και Coupé μοντέλα. Επιπλέον 125.559 MINI Countryman και MINI Paceman κατασκευάστηκαν από την συμβεβλημένη μονάδα MSF στο Γκρατς της Αυστρίας και άλλες 1.632 μονάδες σε άλλα εργοστάσια. Από το 2001 που λανσαρίστηκε εκ νέου η μάρκα, έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 2,8 εκατομμύρια οχήματα MINI. 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2012 ήταν 7.82 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.85 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 105,876 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Βιβή Δαλάκου

Corporate Communications

 Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  stavroula.dalakou@partner.bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση