Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Επέκταση του Αμερικανικού εργοστασίου του BMW Group στη Νότια Καρολίνα.

Επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2016. Αύξηση δυναμικότητας παραγωγής στα 450.000 οχήματα. Επέκταση της οικογένειας Χ με τη νέα BMW X7. Ενίσχυση παραγωγής της νέας BMW X4 στο Spartanburg.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,98 KB)
  
Photos(33x, ~93,63 MB)

Μόναχο/Spartanburg. 

Το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητα παραγωγής στο Αμερικανικό εργοστάσιο του Spartanburg , Νότια Καρολίνα. «Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα BMW X μοντέλα μας, θα επενδύσουμε συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο εργοστάσιό μας στο Spartanburg μέχρι το 2016. Έτσι η συνολική δυναμικότητα παραγωγής θα αυξηθεί κατά  50% φτάνοντας στα 450.000 οχήματα από τα 300.000 που είναι σήμερα» εξήγησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG , Norbert Reithofer , σε εορταστική τελετή στο Spartanburg την Παρασκευή για τα 20 χρόνια παραγωγής στις ΗΠΑ.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και μεταξύ των προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών ήταν η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Penny Pritzker , η Κυβερνήτης της Ν. Καρολίνα Nikki Haley , ο υπεύθυνος Παραγωγής – Μέλος Δ.Σ., Harald Kr ü ger και ο επικεφαλής του Εργοστασίου της BMW στο Spartanburg , Manfred Erlacher .

 

Παραγωγή της BMW X 7 στο Spartanburg.

Οι BMW X 3, X 5, X 5 M , X 6 και X 6 M κατασκευάζονται μέχρι τώρα στο Spartanburg , το πρότυπο κέντρο της BMW για μοντέλα X . Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής γιορτάστηκε η έναρξη παραγωγής της BMW X 4. Ο Norbert Reithofer ανακοίνωσε ένα νέο μέλος της οικογένειας X : «Η BMW X 7 είναι ένα νέο, μεγαλύτερο μοντέλο X , το οποίο θα κατασκευάζεται στο Αμερικανικό εργοστάσιό μας με προορισμό τις παγκόσμιες αγορές – υπογραμμίζοντας για μία φορά ακόμα τη δέσμευσή μας στις ΗΠΑ.» 

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπεύθυνος Παραγωγής - Μέλος Δ.Σ. της BMW , Harald Kr ü ger , μίλησε για τη σημασία των ΗΠΑ στη συνολική στρατηγική παραγωγής του BMW Group : «Το BMW Group στοχεύει στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των αγορών και ηπείρων. Το εργοστάσιο του Spartanburg   είναι σημαντικό δομικό στοιχείο του διεθνούς παραγωγικού δικτύου μας που σήμερα αποτελείται από 28 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης σε 13 χώρες. Συμβάλλει σημαντικά στην επικερδή, παγκοσμίως ισορροπημένη ανάπτυξη»  συνέχισε ο Kr ü ger : «Το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg είναι το καλύτερο παράδειγμα της επιτυχημένης στρατηγικής μας ‘παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς’.

Η πολιτεία της Ν. Καρολίνα μας έχει υποστηρίξει σαν ένας πολύτιμος και αξιόπιστος εταίρος σε όλη τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας μας στην περιοχή και έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στο να γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεύτερη πατρίδα μας.»

 

Το ανθρώπινο δυναμικό του Spartanburg αυξάνεται στους 8.800 εργαζόμενους.

Η επέκταση του εργοστασίου συνεπάγεται επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στην Αμερικανική Μονάδα παραγωγής. «Η επέκταση του εργοστασίου θα δημιουργήσει περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό στα 8.800 άτομα,» εξήγησε ο Reithofer . «Έτσι το Spartanburg γίνεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής από απόψεως δυναμικότητας» πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, ο ετήσιος όγκος εξαγωγών του εργοστασίου της BMW στο Spartanburg ανέρχεται σε 7,5 δις USD – που κάνει την Αμερικανική μονάδα παραγωγής του BMW Group το μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων των ΗΠΑ, βάσει των συνολικών εξαγωγών, εξαιρουμένης της NAFTA . Σχεδόν το 70% της παραγωγής του Spartanburg εξάγεται σε αγορές της BMW ανά τον κόσμο.

 

Σε πρόσφατη ανάλυση που δημοσίευσε το τμήμα Moore School of Business του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα, διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες του BMW Group στη Ν. Καρολίνα είχαν συνολικό αντίκτυπο περίπου 16,6 δις  USD στην οικονομία της πολιτείας. Η παρουσία του BMW Group στη Ν. Καρολίνα υποστηρίζει συνολικά 30.000 θέσεις εργασίας. Η μελέτη αναφέρεται επίσης στη σημασία του BMW Group για την οικονομική ‘επιφάνεια’ της Ν. Καρολίνα, με τη βελτίωση της τεχνολογικής και παραγωγικής ανταγωνιστικότητας και την καθιέρωση ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

  

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

  Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση