Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW i3 κερδίζει το Automotive Interiors Expo Award 2014.

Το εσωτερικό περιβάλλον του BMW i3 έχει έντονη απήχηση στον οδηγό και τους επιβάτες – και τώρα η διεθνής κριτική επιτροπή του Automotive Interiors Expo Award 2014 περιλαμβάνεται στους θαυμαστές του. Η επιτροπή απένειμε στο ηλεκτρικό BMW i3 τον τίτλο Production Interior Vehicle Design of the Year.

I01
·
BMW i
·
BMW i3
·
Εταιρικά βραβεία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,29 KB)
  
Photos(3x, ~22,48 MB)

Μόναχο. Ο βιώσιμος χαρακτήρας του BMW i3 έχει πολλές διαστάσεις. Το BMW i αποτελεί πρωταρχικό παράδειγμα της φιλοσοφίας ‘next premium’, της πολυτελής επόμενης γενιάς που ορίζεται από τη βιωσιμότητα των υλικών της. Το εσωτερικό περιβάλλον του BMW i3 έχει έντονη απήχηση στον οδηγό και τους επιβάτες – και τώρα η διεθνής κριτική επιτροπή του Automotive Interiors Expo Award 2014 περιλαμβάνεται στους θαυμαστές του. Η επιτροπή απένειμε στο ηλεκτρικό BMW i3 τον τίτλο Production Interior Vehicle Design of the Year. Η τρίτη έκδοση αυτού του θεσμού βραβείων – που αναγνωρίζει τις πλέον καινοτόμες φιλοσοφίες και λύσεις της σχεδίασης εσωτερικού πραγματοποιήθηκε χθες στην έκθεση Automotive Interiors Expo στη Στουτγάρδη.

 

Η επιλογή και η χρήση υλικών αποτελεί το επίκεντρο της ολιστικής φιλοσοφίας και βιωσιμότητας της σειράς BMW i. Αυτό ισχύει σε μεγάλη κλίμακα στη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP), στον κλωβό επιβατών των μοντέλων BMW i και αποτυπώνεται σε πολλές λεπτομέρειες της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του εσωτερικού. Η εμβληματική αρχιτεκτονική LifeDrive δημιουργεί νέες προοπτικές στη βέλτιστη αξιοποίηση χώρου και υλοποίηση σχεδιαστικών προτάσεων.  Η φιλοσοφία χρωμάτων και εξοπλισμού περιλαμβάνει εκτενή χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών καθώς και ξύλινων ή δερμάτινων επενδύσεων για την επεξεργασία των οποίων χρησιμοποιούνται μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον.

 

Το BMW i3 προβάλλει τη βιωσιμότητά του μέσω της σχεδίασης, όπως αυτή εκφράζεται από την προηγμένη φουτουριστική του εμφάνιση. Οι μεγάλες, διαφανείς επιφάνειες και το φωτεινό περιβάλλον παραπέμπουν στην καθαρή ατμόσφαιρα και τους μηδενικούς ρύπους. Μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες σχετίζονται με τη σχεδίαση ελαφρού βάρους και χαρίζουν στο εσωτερικό το χαρακτήρα ενός ευάερου, πολυτελούς σαλονιού, προσφέροντας στον οδηγό άριστη ορατότητα. Η άνετη πρόσβαση και η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων  συμπληρώνονται από την εξαιρετική ελευθερία κινήσεων μπροστά και πίσω χάρη στην ελεύθερη διέλευση στην περιοχή των ποδιών σε όλο το πλάτος του εσωτερικού.

 

Αυτή η αύρα καινοτομίας και αποκλειστικότητας που αποπνέει το αυτοκίνητο τονίζεται από ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία BMW i και νέα υλικά με πλεονεκτήματα που τα βλέπεις και τα αισθάνεσαι.  

 

Το 25% (σε βάρος) του πλαστικού που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του BMW i3 είναι ανακυκλωμένο. Τα υφάσματα που επιλέγονται για τις επιφάνειες των καθισμάτων κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα νήματα, διασφαλίζοντας μία εικόνα φυσικότητας και ποιότητας. Τα νήματα για την επένδυση οροφής, την ταπετσαρία εσωτερικού, την επένδυση του χώρου αποσκευών, το ταμπλό και τα πατάκια προέρχονται ομοίως από μία βιώσιμη διαδικασία παραγωγής. Οι εσωτερικές επενδύσεις θυρών του BMW i3 κατασκευάζονται από ίνες κενάφ, ενός φυτού της οικογένειας μαλαχιδών, των οποίων η φυσική δομή παραμένει αναγνωρίσιμη μετά τη διαδικασία επεξεργασίας. Ξύλο ευκαλύπτου από  πιστοποιημένες φυτείες στην Ευρώπη αποτελεί την πρώτη ύλη για τμήματα του ταμπλό, ενώ το δέρμα που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό είναι επεξεργασμένο αποκλειστικά με φυσικές ουσίες και συγκεκριμένα με εκχύλισμα από φύλλα ελιάς που λειτουργούν και σαν χρωστική ουσία.

 

Σαν αποτέλεσμα της αυστηρής επιλογής υλικών με κριτήριο τη βιωσιμότητα, η σχεδίαση εσωτερικού να παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση του εξαιρετικού επιπέδου περιβαλλοντικής συμβατότητας του BMW i3. Επιπλέον, ανοίγει νέες προοπτικές στην ολιστική φιλοσοφία που διέπει  το παγκοσμίως πρώτο premium αυτοκίνητο, το οποίο εξελίχθηκε εξ αρχής σαν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 7.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση