Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW νικήτρια στο 12ο Internet Award του AutoScout24. Διάκριση για το BMW i8 και Editorial Award για το BMW Laserlight.

Το Internet Auto Award της διαδικτυακής πύλης AutoScout24 που θεωρείται το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό βραβείο του κοινού στο χώρο του αυτοκινήτου, απονεμήθηκε στο BMW i8. Το πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο έλαβε τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλάμβανε επίσης plug-in υβριδικά μοντέλα.

I12
·
BMW
·
BMW i
·
BMW i8
·
Εταιρικά βραβεία
·
Light and Sight
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~109,37 KB)
  
Photos(8x, ~20,59 MB)

Μόναχο. Το Internet Auto Award της διαδικτυακής πύλης AutoScout24 που θεωρείται το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό βραβείο του κοινού στο χώρο του αυτοκινήτου, απονεμήθηκε στο BMW i8. Το πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο έλαβε τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλάμβανε επίσης plug-in υβριδικά μοντέλα.  Στην ίδια κατηγορία και στην τρίτη θέση ψηφίστηκε το BMW i3, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της BMW με καμπίνα επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και μία σειρά καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και υπηρεσιών μετακίνησης. Οι συντάκτες του περιοδικού AutoScout24 απένειμαν το Editorial Award στην κατηγορία ‘Τεχνολογία’, στο Laserlight της BMW. Αυτό το σύστημα φωτισμού λέιζερ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε όχημα μαζικής παραγωγής και συγκεκριμένα σε ένα BMW i8 το οποίο παραδόθηκε στις 5 Ιουνίου.

 

Οι χρήστες ψηφίζουν μία εντελώς νέα αυτοκινητιστική φιλοσοφία στην 1η θέση.

Με το BMW i8, οι χρήστες τίμησαν ένα όχημα που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της παγκόσμιας μαζικής παραγωγής. Το BMW i8 με BMW eDrive είναι το πρώτο plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 TwinPower Turbo με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς που αποδίδεται είναι 266 kW/362 hp. Με αυτό το συνδυασμό, το BMW i8 έχει αυτονομία μέχρι 37 km μόνο με ηλεκτροκίνηση και μηδενικούς ρύπους (συνδυασμένη κατανάλωση: 2,1–0,0 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 49–0 g/km). Επιπλέον, το BMW i8 εντυπωσιάζει με μία καθημερινή κατανάλωση που είναι περίπου 50% χαμηλότερη από ενός συμβατικού σπορ αυτοκινήτου - πρωτοφανής στην κατηγορία. Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα φορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα. Όπως στην περίπτωση όλων των μοντέλων BMW i8, η χρήση CFRP με υψηλή στρεπτική ακαμψία συμβάλλει στο χαμηλό βάρος του οχήματος. Σαν αποτέλεσμα, το BMW i8 έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα.

 

Με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, το BMW i8 λανσάρει μία νέα και συναρπαστική σχεδίαση σπορ αυτοκινήτου, με αρκετές αεροδυναμικές βελτιώσεις και καινοτόμα υλικά. Στο εμπρός τμήμα του 2+2 μοντέλου, το καπό πλαισιώνεται από ελαφρώς υπερυψωμένους θόλους τροχών. Μαζί με τη σχεδόν κλειστή μάσκα, δημιουργούν μία εξαιρετικά επίπεδη μετωπική επιφάνεια.  Σε συνδυασμό με την κεκλιμένη γραμμή οροφής και μία ‘συγκλίνουσα’ σχεδίαση στην κολόνα C, η ακριβής μεσαία γραμμή υπογραμμίζει μία εντελώς νέα, αεροδυναμική και σπορ εξωτερική σχεδίαση.

 

BMW Laserlight – εξαιρετική εμβέλεια, υψηλή απόδοση.

Το νέο BMW i8 είναι επίσης το πρώτο παγκοσμίως αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με τεχνολογία BMW Laserlight. Το προαιρετικό στοιχείο Laser Boost διασφαλίζει εμβέλεια δέσμης μεγάλης σκάλας μέχρι 600 m. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσια εμβέλεια συγκρινόμενη με την αντίστοιχη των σύγχρονων προβολέων LED. Η BMW Laserlight ξεπερνά σε ενεργειακή απόδοση την ήδη πολύ αποδοτική τεχνολογία φώτων LED κατά 30%, περιορίζοντας παράλληλα τις απαιτήσεις χώρου εγκατάστασης αλλά και το βάρος.  Η εμβέλεια των φώτων λέιζερ βελτιώνει την ορατότητα και βοηθά στην προνοητική οδήγηση στο σκοτάδι. Το αποτέλεσμα είναι μία ξεκούραστη και άνετη οδηγική εμπειρία και αυξημένη οδική ασφάλεια. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία ψηφιακής υποστήριξης μεγάλης σκάλας που βασίζεται σε κάμερα, προστατεύει τους οδηγούς από το θάμπωμα των προπορευόμενων ή αντίθετα ερχόμενων οχημάτων.

 

Η τεχνολογία BMW Laserlight θα διατίθεται με μοντέλα μαζικής παραγωγής στο άμεσο μέλλον. Τα πρώτα μοντέλα BMW i8 με BMW Laserlight ήδη παραδόθηκαν στους νέους ιδιοκτήτες τους στο BMW Welt στις 5 Ιουνίου.

 

191.363 online χρήστες αποφάσισαν.

Από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου του 2014, το  AutoScout24 κάλεσε τους online χρήστες να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα σε πέντε κατηγορίες. Φέτος, το Internet Auto Award διοργανώθηκε για 12η φορά. Η ψηφοφορία διεξήχθη, μεταξύ άλλων, μέσω των διαδικτυακών τόπων AutoScout24 σε Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία και Ισπανία. 

 

Το κοινό επέλεξε από συνολικά 70 οχήματα και στην ψηφοφορία συμμετείχαν 191.363 online χρήστες. Για την πρώτη θέση του στην ηλεκτρική και plug-in υβριδική κατηγορία, το BMW i8 τιμήθηκε με το “Carolina”, ένα βραβείο σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Internet Auto Award. Το Editorial Award στην κατηγορία ‘Τεχνολογία’ απονέμεται από τους συντάκτες του περιοδικού και αποστέλλεται σε 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές ανά τεύχος. 

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 28 μονάδες παραγωγής σε 13 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 7.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση