Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το MINI Countryman παίρνει άριστα και στο Αμερικανικό crash test.

Τα αυτοκίνητα MINI προσφέρουν έναν αξιοσημείωτο συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης, εκφραστικής σχεδίασης και premium ποιότητας – ενώ το επίπεδο ασφάλειας είναι επίσης εξαιρετικό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή ελαφρώς έκκεντρης πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων - Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) των ΗΠΑ.

R60
·
MINI
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~126,75 KB)
  
Photos(6x, ~13,24 MB)

Μόναχο. Τα αυτοκίνητα MINI προσφέρουν έναν αξιοσημείωτο συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης, εκφραστικής σχεδίασης και premium ποιότητας – ενώ το επίπεδο ασφάλειας είναι επίσης εξαιρετικό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή ελαφρώς έκκεντρης πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων -  Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) των ΗΠΑ. Η δοκιμή που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2012, εφαρμόστηκε από τους ειδικούς ασφάλειας του ινστιτούτου σε δώδεκα οχήματα της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας, όλα παραγωγής, model year 2014. To MINI Countryman ήταν το μοναδικό που πέτυχε το κορυφαίο σκορ "καλό", επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την εξαιρετική του θέση σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επίσης, έλαβε την περίοπτη διάκριση "Top Safety Pick" (TSP). Το ινστιτούτο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Από τα δώδεκα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, το MINI Cooper Countryman είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στη μικρή κατηγορία που πέτυχε το κορυφαίο σκορ 'καλό' στη δοκιμή ελαφρώς έκκεντρης πρόσκρουσης».

Η δοκιμή του IIHS σε κολόνα προσομοιώνει μία μετωπική σύγκρουση με κινούμενο εμπόδιο και ταχύτητα περίπου 64 km/h. Στα crash tests που συνήθως γίνονται στην Ευρώπη, τα αυτοκίνητα χτυπάνε το εμπόδιο έκκεντρα, αλλά η δοκιμή του IIHS διαφέρει στο οτι περιλαμβάνει σύγκρουση με κολόνα που καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του εμπρός τμήματος. Σαν αποτέλεσμα, δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί ολόκληρη η ενέργεια κρούσης και ο βαθμός της παραμόρφωσης είναι υψηλότερος στις περιοχές της πρόσκρουσης.

Τα αυτοκίνητα πετυχαίνουν καλή βαθμολογία μόνον εάν ο κλωβός επιβατών παραμένει ανέπαφος και οι αερόσακοι συνεργάζονται με τις ζώνες ασφαλείας για να αποφευχθεί ο τραυματισμός της κεφαλής. Αν ο κλωβός επιβατών παραμορφωθεί, τα καθίσματα και οι αερόσακοι μετατοπίζονται και δεν προσφέρουν πλέον πλήρη προστασία. Για ένα καλό σκορ στη συγκεκριμένη δοκιμή, τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι σχεδιασμένα εξ αρχής έτσι ώστε οι εξωτερικές δυνάμεις να κατανέμονται σε όλο το εμπρός τμήμα τους σε ένα τόσο οριακό σενάριο – και αυτό συμβαίνει με το MINI Countryman.

Το MINI Countryman επέδειξε ήδη κορυφαία αντοχή όταν λανσαρίστηκε το 2010 στο Euro NCAP crash test, στο οποίο συγκέντρωσε πέντε αστέρια. Η άριστη βαθμολογία οφειλόταν επίσης στο γεγονός ότι η δομή αμαξώματος είναι βελτιστοποιημένη από απόψεως ασφάλειας και εφοδιάζεται με εκτενή χαρακτηριστικά ασφάλειας στάνταρ, που εγγυώνται αποτελεσματική προστασία επιβατών για ενήλικες και παιδιά σε διάφορους τύπους συγκρούσεων.

Το υψηλό επίπεδο προστασίας επιβατών του MINI Countryman βασίζεται σε μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας που εφαρμόζεται σε όλα τα μοντέλα MINI. Ανθεκτικές δομές βάσεων και προκαθορισμένες με ακρίβεια ζώνες παραμόρφωσης διασφαλίζουν ότι οι δυνάμεις που επενεργούν σε ένα ατύχημα απορροφώνται επιλεκτικά και απομακρύνονται από τον άκαμπτο κλωβό επιβατών. Τα συστήματα βάσεων στο πάτωμα, το πλευρικό πλαίσιο, το τροπέτο καθώς και στο εμπρός και πίσω τμήμα του αυτοκινήτου εναρμονίζονται με τρόπο που η ενέργεια κρούσης κατανέμεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία του αμαξώματος και δεν διεισδύει στην καμπίνα επιβατών. Αυτό εγγυάται ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο προστασίας στα πιο ποικίλα σενάρια.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 29 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση