Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το MINI έγινε 55 ετών: ένα μικρό αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία.

Όταν το πρώτο κλασικό Mini, παραγωγής Birmingham, κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου του 1959, κανείς από τους εμπλεκόμενους στο project της εποχής εκείνης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το concept ενός επαναστατικού μικρού αυτοκινήτου θα εξελισσόταν σε μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες επιτυχίας διάρκειας πεντέμισι δεκαετιών.

MINI
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας MINI
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~143,4 KB)
  
Photos(139x, ~528,7 MB)

Μόναχο. Όταν το πρώτο κλασικό Mini, παραγωγής Birmingham, κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου του 1959, κανείς από τους εμπλεκόμενους στο project της εποχής εκείνης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το concept ενός επαναστατικού μικρού αυτοκινήτου θα εξελισσόταν σε μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες επιτυχίας διάρκειας πεντέμισι δεκαετιών. Πριν από 55 χρόνια, παρουσιάστηκαν δύο μοντέλα που διέφεραν μόνο στη μάσκα, στα καπάκια της πλήμνης και στο χρώμα: το Morris Mini Minor και το Austin Seven. Η φιλοσοφία του σχεδιαστή Alec Issigonis ήταν απλή και ευφυής: πλούσιοι εσωτερικοί χώροι σε συνδυασμό με ελάχιστες εξωτερικές διαστάσεις, τέσσερα καθίσματα, άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά, χαμηλή κατανάλωση και προσιτή τιμή. Αυτές οι έξυπνες ιδέες είχαν μεγάλη απήχηση και κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τον 21ο αιώνα.

Η δύναμη του DNA της μάρκας επιβεβαιώθηκε για μία φορά ακόμα με το επαναλανσάρισμα του ΜΙΝΙ το 2001: η προηγμένη φιλοσοφία του έγινε δημοφιλής σε ποικίλες εκδοχές και τελικά καθιερώθηκε θριαμβευτικά. Από τότε, το MINI συνδυάζει τις κλασικές αξίες των πρώτων γενιών με τα προσόντα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Πολύ λίγες φιλοσοφίες οχημάτων έχουν επιβιώσει για τόσο μεγάλο διάστημα ή έχουν αποκτήσει ισάξια δημοτικότητα – ενώ καμία άλλη φιλοσοφία δεν έχει αποτυπωθεί σε τόσες διαφορετικές εκδόσεις όπως στην περίπτωση του MINI.

Σήμερα η γκάμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων: ξεκινά από την κλασική έκδοση αμαξώματος MINI, συνεχίζει με τα MINI Clubman, MINI Cabrio, MINI Coupé και MINI Roadster, και καταλήγει στα MINI Countryman και MINI Paceman. Ένα ακόμα φρέσκο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας της μάρκας ξεκίνησε φέτος την άνοιξη με την κυκλοφορία του νέου MINI. Μία εντελώς νέα έκδοση στο πρόγραμμα μοντέλων αναμένεται φέτος το φθινόπωρο – το 5θυρο ΜΙΝΙ.

Όλα τα μοντέλα μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά όπως: υπέρμετρη κομψότητα, σταθερά υψηλή αξία μεταπώλησης, ασυναγώνιστη οδική συμπεριφορά, εξαιρετική ασφάλεια, απαράμιλλο σπορ στυλ, εκφραστική και άμεσα αναγνωρίσιμη σχεδίαση και ασυμβίβαστη premium ποιότητα. Ο συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων παραμένει μοντέρνος όπως πριν από 55 χρόνια, ενώ η φιλοσοφία είναι πιο νεανική από ποτέ.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου μέλη της κοινότητας του κλασικού Mini και του νέου MINI συναντήθηκαν στην περιοχή του Kent για να γιορτάσουν την 55η επέτειο του πιο επιτυχημένου και δημοφιλούς Βρετανικού μικρού αυτοκινήτου. Οι οπαδοί του MINI έμειναν γοητευμένοι από τη νέα γενιά του αρχέτυπου μοντέλου στην premium κατηγορία μικρών αυτοκινήτων αλλά και από κάποια μοντέλα του παρελθόντος που επίσης έδωσαν το παρών. Κάποια εκθέματα ήταν πραγματικά κοσμήματα όπως ένα από τα πρώτα μοντέλα που χρονολογείται από το 1960, ένα κλασικό Mini Clubman Estate και ένα κλασικό 25 Special Edition Mini από το 1984 αλλά και ένα από τα τελευταία κλασικά Mini παραγωγής 2000.

Ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο Paddy Hopkirk, που πέτυχε την πρώτη νίκη της μάρκας στο Ράλι Μόντε Κάρλο με Mini Cooper S πριν από 50 χρόνια και ο Russ Swift ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με μερικά μοναδικά οδηγικά stunt.

Σύμφωνα την παράδοση, οι οπαδοί της μάρκας συγκεντρώνονται στη Διεθνή Συνάντηση Mini επιβεβαιώνοντας το πάθος τους για το παγκοσμίως πιο διάσημο μικρό αυτοκίνητο. Φέτος, δημιούργησαν εκατοντάδες ατομικά αυτοκόλλητα με μηνύματα και εικόνες. Τα καλύτερα σχέδια θα εκτεθούν προσεχώς σε μία μεγάλη έκθεση ΜΙΝΙ στο Μουσείο BMW στο Μόναχο.

Η Διεθνής Συνάντηση Mini - International Mini Meeting (IMM) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1978 – εκείνη την εποχή ήταν μία σχετικά μικρής κλίμακας τριήμερη εκδήλωση τύπου κάμπινγκ. Ωστόσο, η δημοτικότητά της αυξανόταν κάθε χρόνο και οι οπαδοί ήταν πρόθυμοι να ταξιδεύουν όλο και πιο μακριά, μέχρι που οι διοργανωτές τελικά αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε διεθνή συνάντηση. Το IMM γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο, αλλά επιστρέφει στη Βρετανία ανά πενταετία για τον εορτασμό της επετείου της μάρκας τον Αύγουστο.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 29 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση