Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Group Classic: Συνάντηση του παρελθόντος με το παρόν στο Isle of Man.

Δύο φορές το χρόνο, φίλοι της μοτοσικλέτας από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Isle of Man. Από το 1907 αυτό το μικρό νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα φιλοξενεί το Tourist Trophy, τον παλιότερο και πιο απαιτητικό αγώνα μοτοσικλετών του ημερολογίου.

Brands
·
BMW Motorrad
·
Εκπαίδευση αναβάτη, ταξίδια, εκδηλώσεις
·
Κληρονομιά
·
Vintage & Heritage Events
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,41 KB)
  
Photos(6x, ~28,51 MB)

Μόναχο. Δύο φορές το χρόνο, φίλοι της μοτοσικλέτας από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Isle of Man. Από το 1907 αυτό το μικρό νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα φιλοξενεί το Tourist Trophy, τον παλιότερο και πιο απαιτητικό αγώνα μοτοσικλετών του ημερολογίου. Για 14 ημέρες τον Μάιο/Ιούνιο υπάρχει μόνο ένα θέμα συζήτησης στην πόλη: Οι αγώνες στο Snaefell Mountain Course. Η δεύτερη συγκέντρωση μοτοσικλετών σ’ αυτή την κατά τα άλλα ήσυχη λωρίδα γης γίνεται κατά παράδοση τον Αύγουστο, όταν το Classic TT (Tourist Trophy) δίνει ένα ηχηρό παρών με τον ίδιο ενθουσιασμό – εάν όχι ακριβώς και με τις ίδιες ταχύτητες. Το ξεκίνημα και ο τερματισμός των αγώνων γίνονται στην πρωτεύουσα Douglas.

 

Πουθενά αλλού στον κόσμο οι τοπικές κοινωνίες δε θεωρούν έναν αγώνα τόσο τοπική υπόθεση, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή σε όλους τους επισκέπτες. Ο Georg Meier, για παράδειγμα, είναι ουσιαστικά άγνωστος στη Γερμανία πέραν του κύκλου της μοτοσικλέτας, αλλά στο Isle of Man είναι οικείο όνομα και παραμένει θρύλος μέχρι σήμερα. Πριν από 75 χρόνια , ο“Schorsch” Meier έγινε ο πρώτος μη Βρετανός αναβάτης που κέρδισε το Senior Tourist Trophy – με μία υπερτροφοδοτούμενη BMW “Kompressor.”

 

Το 2014 Classic TT διεξάγεται από 20 έως 29 Αυγούστου, ενώ το BMW Group Classic θα δώσει το παρών με ένα μεγάλο φορτηγό, μία σκηνή και μία έκθεση κλασικών και σύγχρονων μοτοσικλετών της BMW. Τρεις από τις μηχανές θα λάβουν επίσης μέρος στο θρυλικό Lap of Honour. Μία από αυτές, την υπερτροφοδοτούμενη BMW 255 που κέρδισε με αναβάτη τον Georg Meier πριν από 75 χρόνια, θα οδηγήσει ο ανιψιός του Wolfgang Meier. Αυτή πλαισιώνεται από μία 1937 BMW R 5 SS και μία BMW R 51 του 1939.

 

Ο Jock West σημείωσε μία ακόμα επιτυχία για τη BMW το 1939 με τη δεύτερη θέση του οδηγώντας επίσης μία Type 255 BMW RS 500. Αυτή η μηχανή χρησιμοποιούσε μηχανικό υπερσυμπιεστή για να αποδίδει 60 hp στις 7.000 rpm από κυβισμό 492cc. Για να μπορούν να διαχειρίζονται σωστά τις υψηλές στροφές, οι κινητήρες είχαν πλευρικούς άξονες  χρονισμού, δύο κυλινδροκεφαλές και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (έναν σε κάθε κύλινδρο). Επωφελούμενη από το μικρό της βάρος, η υπερτροφοδοτούμενη BMW έπιανε ταχύτητες πάνω από 220 km/h. Ο Meier, ο οποίος ξεκίνησε σαν off-road αναβάτης και είχε ολοκληρώσει μόνο την πρώτη του σεζόν σε αγώνα δρόμου την προηγούμενη χρονιά, κατέγραψε μία συναρπαστική μέση ταχύτητα 143.723 km/h οδεύοντας προς τη νίκη. Και αυτό σε μία διαδρομή του νησιού που εκτυλισσόταν σε περίπου 60 km κοινών επαρχιακών δρόμων – περνώντας μέσα από χωριά, μπροστά από αυλές σπιτιών, κολλητά με τοίχους, πλαγιές και γέφυρες, όλα εν δυνάμει θανατηφόρα.

 

Το BMW Group Classic παρουσιάζει επίσης και άλλα μοντέλα από την προπολεμική και μεταπολεμική εποχή στον εκθεσιακό χώρο πίσω από το Grandstand, μεταξύ των οποίων μία BMW R 63 του 1929 (η πρώτη 750cc μοτοσικλέτα BMW), μία BMW R 5 του 1936, μία BMW R 67 του 1951 και μία BMW RS 54 του 1954, που σχεδιάστηκε σαν αγωνιστικό εργαλείο από ιδιώτες αναβάτες και μπορούσε να αναπτύσσει ταχύτητα 200 km/h.

 

Αλλά η παρουσία της BMW στο Classic TT δεν υποστηρίζει μόνο την ιστορία της εταιρίας. Άλλωστε τα τωρινά επιτεύγματα γίνονται οι συναρπαστικές ιστορίες του μέλλοντος. Στις αρχές του Ιουνίου του 2014, ο Michael Dunlop από τη Β. Ιρλανδία οδήγησε μία BMW S 1000 RR σε νίκη της κατηγορίας  Senior TT στο Isle of Man – 75 χρόνια μετά το θρίαμβο του Georg Meier. Με το ίδιο μοντέλο, ο Dunlop είχε σημειώσει επιτυχίες στις κατηγορίες Superbike και Superstock στο νησί - κατακτώντας μία θρυλική τριπλή νίκη, και θα εκτίθεται επίσης στο Classic TT.

 

Τα συγκεντρωμένα πλήθη θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και μία BMW R nineT. Έχοντας λανσαριστεί φέτος την άνοιξη, αυτή η σύγχρονη εκδοχή μιας κλασικής φιλοσοφίας είναι το νεότερο μοντέλο παραγωγής της μάρκας. Η BMW R nineT συνδυάζει ρετρό σχεδίαση με κινητήρα boxer, μία φιλοσοφία που έχει αποδείξει την αντοχή της πάνω από 90 χρόνια, δημιουργώντας και πάλι έναν άρρηκτο κρίκο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Τεχνικά, η  R nineT είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με την BMW R 1200 R, αλλά το Telelever αυτού του μοντέλου έχει αντικατασταθεί από ένα ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ ξεχωρίζουν οι ακτινωτές δαγκάνες των φρένων και ένα πλαίσιο τεσσάρων τμημάτων. Ο αερο-ελαιόψυκτος δικύλινδρος επίπεδος (boxer) κινητήρας έχει κυβισμό 1.170cc και αποδίδει μέγιστη ισχύ 81 kW/110 hp.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 29 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση