Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Art Journey στέλνει καλλιτέχνες σε ταξίδια δημιουργικής αναζήτησης.

Ξεκινώντας από το 2015, η Art Basel και η BMW θα υποστηρίξουν ανερχόμενους καλλιτέχνες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το δικό τους δημιουργικό ταξίδι μέσω του BMW Art Journey. Λειτουργώντας ως κινητό στούντιο, το BMW Art Journey θα ταξιδεύει τους καλλιτέχνες σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να διεξάγουν δημιουργική έρευνα, να γνωρίσουν άλλους καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν νέα έργα.

Εταιρικά
·
Πολιτισμικά θέματα
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~108,18 KB)
  
Photos(3x, ~759 KB)
  
Videos(1x, ~301,82 MB)

Μόναχο / Μαϊάμι. Ξεκινώντας από το 2015, η Art Basel και η BMW θα υποστηρίξουν ανερχόμενους καλλιτέχνες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το δικό τους δημιουργικό ταξίδι μέσω του BMW Art Journey. Λειτουργώντας ως κινητό στούντιο, το BMW Art Journey θα ταξιδεύει τους καλλιτέχνες σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να διεξάγουν δημιουργική έρευνα, να γνωρίσουν άλλους καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν νέα έργα.

 

Ο καλλιτέχνης προτείνει το ταξίδι, το υλοποιεί και εμπνέεται από τις τοπικές κουλτούρες. Εμπνευσμένοι από το ίδιο το ταξίδι και τις ποικίλες επιρροές που θα δεχτούν από διαφορετικές τοποθεσίες, εμπειρίες, γεγονότα και προορισμούς, οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες ιδέες, να ανακαλύψουν νέα θέματα και να οραματιστούν νέα, δημιουργικά project.

 

Ανερχόμενοι καλλιτέχνες με έργα στις αντίστοιχες εκθέσεις της Art Basel σε Μαϊάμι Μπιτς και Χονγκ Κονγκ, πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι υποψήφιοι για το BMW Art Journey. Αυτό θα απονέμεται δύο φορές το χρόνο, σε κάποιον από τους δημιουργούς που εκθέτουν έργα σε κάθε τοποθεσία. Δύο διεθνείς κριτικές επιτροπές, μία στο Χονγκ Κονγκ και μία στο Μαϊάμι Μπιτς, θα αναδείξουν τη λίστα των τριών φιναλίστ σε κάθε περιοχή και θα καλέσουν τους καλλιτέχνες να υποβάλλουν προτάσεις για ένα ταξίδι. Στη συνέχεια, θα αναδειχτεί ένας καλλιτέχνης από κάθε λίστα σε ένα δεύτερο γύρο αξιολόγησης για να διεκδικήσει το πολυπόθητο BMW Art Journey. Ο νικητής της έκθεσης Discoveries της Art Basel στο Χονγκ Κονγκ, που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2015, θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι του 2015. Ο επικρατέστερος της έκθεσης Positions της Art Basel στο Μαϊάμι Μπιτς που θα γίνει το Δεκέμβριο του 2015, θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016.

 

Μέλη Κριτικής Επιτροπής του Χονγκ Κονγκ (πρώτη επιλογή, Μάρτιος 2015):

Richard Armstrong (Διευθυντής Solomon R. Guggenheim Museum, Νέα Υόρκη)

Claire Hsu (Διευθυντής Asia Art Archive, Χονγκ Κονγκ)

Matthias Mühling (Διευθυντής Städtische Galerie im Lenbachhaus, Μόναχο)

 

Μέλη Κριτικής Επιτροπής του Μαϊάμι Μπιτς (πρώτη επιλογή, Δεκέμβριος 2015):

Juan Gait á n (Έφορος στην Πόλη του Μεξικό)

Massimiliano Gioni (Καλλιτεχνικός Διευθυντής New Museum, Πόλη της Νέας Υόρκης)

Gabriele Horn (Διευθυντής KW Institute for Contemporary Art, Βερολίνο)

Victoria Noorthoorn (Διευθυντής Museo de Arte Moderna, Μπουένος Άιρες)

Bisi Silva (Διευθυντής Centre for Contemporary Art, Λάγκος)

 

Τα ταξίδια θα παρουσιάζονται και θα δημοσιεύονται σε έντυπα, ψηφιακά μέσα και στα social media. Όπου είναι εφικτό, η BMW θα συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες στην παρουσίαση νέων έργων ή δημοσιεύσεων που θα προκύπτουν από την ενασχόλησή τους στο BMW Art Journey. Έτσι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα ενδυναμώνεται η συνεργασία των καλλιτεχνών με άλλους δημιουργούς, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και τοπικούς εικαστικούς φορείς.

 

Ο Πρόεδρος & CEO της BMW Β. Αμερικής κ. Ludwig Willisch δήλωσε: «Επί σαράντα και πλέον χρόνια, η BMW εμπλέκεται ενεργά στο χώρο της τέχνης με εκατοντάδες μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο. Τώρα επεκτείνουμε αυτές τις προσπάθειες για να συμβάλλουμε απευθείας στην πρακτική της σύγχρονης τέχνης. Το BMW Art Journey αποδεικνύει πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό που θα ωφελήσει τους καλλιτέχνες της εποχής. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θα εξερευνήσουν νέα εδάφη δημιουργικότητας. Παράλληλα, το βλέπουμε σαν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην πολυετή συνεργασία μας με την Art Basel».

 

Εν συνεχεία, ο Διευθυντής της Art Basel κ. Marc Spiegler συμπλήρωσε: «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με τη BMW σε αυτό το νέο project. Το BMW Art Journey θα επιτρέψει σε αναδυόμενους καλλιτέχνες από τις εκθέσεις Positions και Discoveries να πραγματοποιήσουν ταξίδια που μελλοντικά θα τους ανοίξουν νέους δημιουργικούς ορίζοντες. Ανυπομονώ λοιπόν να δω πού θα ταξιδέψουν οι καλλιτέχνες και με τι επιρροές θα επιστρέψουν».

 

 Αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τη δουλειά ορισμένων από τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες της εποχής, το BMW Art Journey είναι ένα από τα πιο πρόσφατα πολιτιστικά project της BMW.  

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.bmw-art-journey.com

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115,215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση