Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW γιόρτασε την παραγωγή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου της στο εργοστάσιο του Shenyang.

Δώδεκα χρόνια από το 2003 που ξεκίνησε την παραγωγή οχημάτων BMW, το Κινεζικό εργοστάσιο στο Shenyang πέτυχε ένα εντυπωσιακό ορόσημο: Το εκατομμυριοστό όχημα Κινεζικής παραγωγής πέρασε πρόσφατα από τη γραμμή συναρμολόγησης του Tiexi, που είναι και η νεότερη προσθήκη στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Το επετειακό αυτοκίνητο είναι μία μακριά έκδοση της BMW Σειράς 3 Sedan. Το μοντέλο κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά από το 2012.

Τεχνολογία
·
Technology, Research & Development
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~110,73 KB)
  
Photos(13x, ~48,99 MB)

Μόναχο / Shenyang . Δώδεκα χρόνια από το 2003 που ξεκίνησε την παραγωγή οχημάτων BMW, το Κινεζικό εργοστάσιο στο Shenyang πέτυχε ένα εντυπωσιακό ορόσημο: Το εκατομμυριοστό όχημα Κινεζικής παραγωγής πέρασε πρόσφατα από τη γραμμή συναρμολόγησης του Tiexi, που είναι και η νεότερη προσθήκη στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Το επετειακό αυτοκίνητο είναι μία μακριά έκδοση της BMW Σειράς 3 Sedan. Το μοντέλο κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά από το 2012.

 

Ο Harald Krüger, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος παραγωγής, σχολίασε από το γραφείο του στο Μόναχο: «Πάνω από δέκα χρόνια τώρα, η κοινοπραξία μας κατασκευάζει με επιτυχία μοντέλα BMW στην Κίνα. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής του Shenyang με δύο μονάδες παραγωγής οχημάτων – σε Tiexi και Dadong - και το γειτονικό εργοστάσιο κινητήρων είναι ζωτικό κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου μας. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για περαιτέρω ισορροπημένη και επικερδή ανάπτυξη στις τρεις παγκόσμιες περιοχές, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Γι’ αυτό στην Κίνα, όπως και σε άλλες χώρες, υιοθετούμε στην αρχή ‘παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς’».

 

Αυτοκίνητα BMW κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Shenyang στη Βορειοανατολική Κίνα από το 2004. Στο τιμόνι των δραστηριοτήτων βρίσκεται μία κοινοπραξία με την Brilliance China Automotive Holdings Limited και ασχολείται αποκλειστικά με την Κινεζική αγορά. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του Shenyang περιλαμβάνουν το εργοστάσιο του Dadong, βορειοανατολικά του Shenyang, όπου κατασκευάζεται η μακριά έκδοση της BMW Σειράς 5 και τη νέα μονάδα του Tiexi στο Δυτικό Shenyang, που εντάχθηκε στο δίκτυο το 2012. Το Tiexi λανσάρει νέα πρότυπα βιώσιμης και αποδοτικής χρήσης πόρων. Στο εργοστάσιο του Tiexi κατασκευάζονται τα μοντέλα BMW X1, BMW Σειρά 3 (μακριά έκδοση), BMW Σειρά 3 Sedan και αυτοκίνητα ZINORO. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας των οχημάτων που παράγονται στο Shenyang επιβεβαιώνεται συχνά από την κορυφαία αξιολόγηση ανεξάρτητων οργανισμών.

 

Τα εργοστάσια των Dadong και Tiexi, έχουν συνδυασμένη μέγιστη δυναμικότητα 300.000 μονάδων το χρόνο, που θα αυξηθούν στις 400.000 μονάδες ετησίως στην επόμενη διετία. Μελλοντικά, το BMW Group σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων τοπικής παραγωγής από τρία, που είναι αυτή τη στιγμή, σε έξι.

 

Οι εγκαταστάσεις του Shenyang περιλαμβάνουν επίσης ένα εργοστάσιο κινητήρων (Powertrain) που εφοδιάζει τις μονάδες των Dadong και Tiexi με συστήματα κίνησης για τα αυτοκίνητα BMW της παραγωγής τους. Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων που περιλαμβάνει και χυτήριο (Νέο Εργοστάσιο Κινητήρων) είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις εργασίες του το 2016.

 

Η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive που ιδρύθηκε το 2003, παράγει και διανέμει οχήματα BMW στην Κίνα και ασχολείται με τοπικές εργασίες ανάπτυξης. Την τελευταία πενταετία, το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά δύο δις ευρώ στις Κινεζικές εγκαταστάσεις παραγωγής του. Η κοινοπραξία απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό άνω των 14.000 ατόμων. Το 2014, τέσσερα χρόνια πριν τη λήξη της περιόδου σύμβασης, το BMW Group και η Brilliance China Automotive Holdings Limited ανανέωσαν τη χρονική διάρκεια της κοινοπραξίας, κάτι που θα ενισχύει περαιτέρω την επιτυχημένη υπάρχουσα συνεργασία. Η νέα συμφωνία έχει διάρκεια δέκα χρόνων, από το 2018 έως το 2028.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 123,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση