Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group επεκτείνει τη χρήση της premium υπηρεσίας ParkNow για τη BMW i, επενδύοντας στην Parkmobile.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση, κράτηση και πληρωμή χώρων στάθμευσης έχοντας πρόσβαση σε περίπου 2,7 εκατομμύρια θέσεις παρκαρίσματος στο δρόμο – Προγραμματίζεται Ευρωπαϊκό λανσάρισμα.

Τεχνολογία
·
BMW i
·
Technology, Research & Development
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,48 KB)
  
Photos(1x, ~679 KB)

Μόναχο. Το BMW Group διευρύνει τις καινοτόμες υπηρεσίες mobility της BMW i με μία επένδυση στην Parkmobile International Holding - εταιρία παροχής υπηρεσιών στάθμευσης. Με περίπου 10 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 600 διεθνείς πόλεις, η Parkmobile είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων ηλεκτρονικών πληρωμών on-demand, για στάθμευση σε γκαράζ ή σε δημόσιους δρόμους. Αυτή η συνεργασία θα επεκτείνει σημαντικά τη χρήση της υπηρεσίας ParkNow της BMW i, με στόχο να αποτελέσει έναν άνετο τρόπο αναζήτησης και κράτησης χώρων στάθμευσης στην πόλη, σε συνδυασμό με λύσεις ηλεκτρονικής πληρωμής (χωρίς μετρητά). Οι Αμερικανοί χρήστες θα μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του ParkNow ή μία smartphone εφαρμογή για πρόσβαση σε περίπου 2,7 εκατομμύρια χώρους στάθμευσης σε γκαράζ και δρόμους εκατοντάδων πόλεων.

 

Με αυτή την πρωτοβουλία, το ParkNow γίνεται το πρώτο δίκτυο που προσφέρει φιλικές προς το χρήστη λύσεις παρκαρίσματος σε γκαράζ και δρόμους. «Με τη νέα επένδυση κάνουμε το επόμενο βήμα για να γίνει το ParkNow μία παγκοσμίως κορυφαία premium υπηρεσία του είδους», δήλωσε ο Joachim Hauser, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Υπηρεσιών Mobility BMW. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η επέκταση του δικτύου ParkNow επιβεβαιώνει ότι η BMW i θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενισχύει προηγμένες υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών είναι η premium υπηρεσία car-sharing DriveNow, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε επτά Ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και στο San Francisco. Επίσης, υπάρχουν σχέδια χρήσης του ParkNow σε Ευρωπαϊκές αγορές στο άμεσο μέλλον».

 

Δυνατότητα κράτησης χώρου στάθμευσης μέσω εφαρμογής κινητού ή υπολογιστή, πληρωμή χωρίς μετρητά, παράταση χρόνου στάθμευσης χωρίς επιστροφή στο όχημα.
Η υπηρεσία ParkNow της BMW i, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου, γλυτώνει τους οδηγούς από το συχνά χρονοβόρο ψάξιμο για ελεύθερο χώρο στάθμευσης – κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και περιορίζει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις εκπομπές Co2. Όσοι σχεδιάζουν να σταθμεύσουν το όχημά τους σε γκαράζ κοντά στον προορισμό τους μπορούν να κάνουν σχετική κράτηση πριν ξεκινήσουν, μέσω υπολογιστή ή smartphone. Η ιστοσελίδα καθώς και η εφαρμογή προβάλλουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για όλα τα συμμετέχοντα γκαράζ, φιλτραρισμένα σύμφωνα με την διαθεσιμότητα, την απόσταση και την τιμή. Το ParkNow μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση και κράτηση χώρου στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα που περιλαμβάνουν σημεία φόρτισης. Εναλλακτικά, στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει δυνατότητα κράτησης χώρου στάθμευσης καθοδόν μέσω του συστήματος πλοήγησης. Με το ParkNow οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν λεπτομέρειες της τοποθεσίας του επιλεγμένου χώρου στάθμευσης και μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν πρόσβαση στον προ-κρατημένο χώρο του προορισμού τους.

Το ParkNow είναι μία πρακτική λύση και για παρκάρισμα στο δρόμο. Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον κέρματα για το μηχάνημα ή το παρκόμετρο αλλά αντί αυτού μπορεί απλά να εισάγει τον αριθμό της επιλεγμένης ζώνης παρκαρίσματος στην εφαρμογή ή το σύστημα πλοήγησης ώστε να ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος στάθμευσης – πριν καν βγει από το αυτοκίνητο. Η πληρωμή γίνεται αυτόματα μέσω του ParkNow. Κάτι επίσης πρακτικό είναι ότι πριν παρέλθει ο επιλεγμένος χρόνος στάθμευσης οι πελάτες ενημερώνονται με ένα σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Εάν επιθυμούν μπορούν να παρατείνουν το χρόνο στάθμευσης χωρίς να επιστρέψουν στο όχημα – με την προϋπόθεση ότι ο προκαθορισμένος χρόνος δεν έχει εκπνεύσει . Ο πρόσθετος χρόνος χρεώνεται πάλι αυτόματα.

 

Η Parkmobile είναι ένας ισχυρός εταίρος για το BMW Group .
Η επένδυση στην Parkmobile θα δώσει τη δυνατότητα στο BMW Group να επεκτείνει το αποτύπωμα της “one-stop” υπηρεσίας ParkNow, μιας ευέλικτης λύσης που επιτρέπει την αναζήτηση και κράτηση χώρου στάθμευσης σε γκαράζ ή στο δρόμο, με ηλεκτρονική πληρωμή. Η κοινοπραξία Parkmobile USA LLC και SP Plus Corporation θα επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου. Η SP Plus λειτουργεί πάνω από 4.200 γκαράζ με πάνω από 2,1 εκατομμύρια χώρους σε εκατοντάδες πόλεις της Β. Αμερικής. Η κοινοπραξία Parkmobile USA LLC θα συνδυάζει την ειδικότητα του ParkNow στους κλειστούς χώρους στάθμευσης με αυτή της Parkmobile στις on-demand ηλεκτρονικές πληρωμές και την εξειδίκευση της SP Plus στις προ-πληρωμένες υπηρεσίες στάθμευσης. Θα υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής της υπηρεσίας στις ανάγκες όλων των target group. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες χώρων εκδηλώσεων, εστιατορίων, πανεπιστημίων ή αεροδρομίων θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να έχουν στη διάθεσή τους μία προσαρμοσμένη στα μέτρα τους premium υπηρεσία ParkNow για κράτηση χώρου στάθμευσης. Η αναζήτηση γίνεται online, ώστε να αποφεύγεται η χρονοβόρα διαδικασία εύρεσης χώρου στάθμευσης και η πληρωμή γίνεται αυτόματα και χωρίς χρήση μετρητών.

 

Η εξάπλωση του ParkNow στη Β. Αμερική είναι σε εξέλιξη. Λεπτομέρειες για πρόσθετες συνεργασίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 123,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση