Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η ΒΜW στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) του Las Vegas.

Επισυνάπτεται Press Kit από την Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων - Consumer Electronics Show (CES) 2015 του Las Vegas.

I01
·
Τεχνολογία
·
BMW
·
BMW i
·
BMW i3
·
Technology, Research & Development
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~451,14 KB)
  
Photos(137x, ~371,78 MB)

Η BMW συνειδητοποίησε αρκετά νωρίς τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων, οδηγών και περιβάλλοντος και σήμερα είναι από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου. Με το BMW ConnectedDrive προσφέρει συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης. Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2015, η BMW επιβεβαίωσε τον ηγετικό της ρόλο στις καινοτομίες και στην παροχή premium λύσεων μετακίνησης με εφαρμογές για νέες ψηφιακές συσκευές. Επίσης παρουσίασε νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ευφυή τεχνολογία φωτισμού που θα συμβάλλουν στη ταχύτερη υλοποίηση του “Vision Zero” – του οράματος προσωπικής μετακίνησης χωρίς ατυχήματα.

 

Ημερολόγιο & προγραμματισμός ταξιδιού με το mobility planner . Το BMW i3 ήδη προσφέρει ένα καινοτόμο και μοναδικό σύστημα υπολογισμού διαδρομής πολλαπλών μέσων μεταφοράς (intermodal routing system) για πλοήγηση στην πόλη, ενσωματώνοντας ποικίλα μέσα μεταφοράς, όπως και δημόσια τοπικά. Ακόμα και όταν οι οδηγοί φεύγουν από το BMW i3, το έξυπνο ρολόι (smartwatch) ή το έξυπνο τηλέφωνό τους (smartphone) μπορεί να τους εμφανίζει λίστα με δημόσια μέσα μεταφοράς με οδηγίες για να φτάσουν στον προορισμό τους αλλά και για να επιστρέψουν πίσω στο όχημά τους. Στο Las Vegas, το Forschung und Technik – το R&D τμήμα του BMW Group – παρουσίασε μία πιο βελτιωμένη έκδοση αυτής της υπηρεσίας πλοήγησης του BMW i Connected Mobility. Επίσης ενσωματώνεται εφαρμογή εντοπισμού οχήματος, που αναγνωρίζει το ακριβές σημείο στάθμευσης ακόμα και σε μεγάλα πολυώροφα γκαράζ αυτοκινήτων. Η εφαρμογή καταγράφει τη θέση του οχήματος και την αποστέλλει στους κεντρικούς υπολογιστές της BMW. Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα θέσης μπορούν να κατευθύνουν τον οδηγό πίσω στο αυτοκίνητό του. Εκτός των smartphone και smartwatch, το BMW i Connected Mobility ενσωματώνει μία ακόμα συσκευή με την ονομασία smart home TV. Η διαδικτυακή τηλεόραση χρησιμοποιείται σαν συσκευή εισόδου δεδομένων και απεικόνισης και σαν κέντρο mobility.

 

Το BMW i Connected Mobility μπορεί να ανιχνεύει – π.χ. από το ψηφιακό ημερολόγιο του χρήστη – εάν δύο ραντεβού βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές. Η εφαρμογή υπολογίζει το χρόνο που απαιτείται για τη μετάβαση από τη μία περιοχή στην άλλη και υπολογίζει μία ακριβή και ενημερωμένη διαδρομή η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες επιμέρους διαδρομές. Το σύστημα μαθαίνει επίσης να επιλέγει αγαπημένα μέσα μεταφοράς του χρήστη, βελτιστοποιώντας έτσι τις υποδείξεις του. Το mobility planner, με την υποστήριξη του smartwatch ή του smartphone, κατευθύνει τους χρήστες γρήγορα και με ακρίβεια στον προορισμό τους. Οι ίδιες πληροφορίες διαδρομής που διατίθεται με τη smart home TV – συμπερ. οδηγιών πλοήγησης με τα πόδια προς το γκαράζ ή την πλησιέστερη στάση λεωφορείων – είναι διαθέσιμες και στις κινητές συσκευές, για χρήση καθοδόν. Χρησιμοποιώντας το mobility planner, την smart TV (ή τα smartphone ή smartwatch) μπορεί να προσφέρει ακόμα και λειτουργία υπενθύμισης, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει πότε να ξεκινήσει για να φτάσει στο επόμενο ραντεβού στην ώρα του. Και επειδή  όλες οι συσκευές είναι συγχρονισμένες με τους κεντρικούς υπολογιστές της BMW, η μεταξύ τους συνδεσιμότητα είναι πάντα εξασφαλισμένη.

 

Με τη BMW i Remote App για Android, η BMW είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει – με το BMW i3 – έλεγχο λειτουργιών οχήματος μέσω smartwatch στάνταρ. Και με το BMW i Connected Mobility, ανοίγονται ακόμα περισσότερες δυνατότητες – όπως μία πειραματική εφαρμογή όπου το smartwatch επιτρέπει το ξεκλείδωμα των θυρών του BMW i3 με ένα νεύμα. Επίσης, οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν αυτόματα όταν ο χρήστης που φορά το έξυπνο ρολόι πλησιάσει ή απομακρυνθεί από το όχημα. Πρόκειται για μία εφαρμογή που ανεβάζει αισθητά τον πήχη της άνεσης όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και στη χρήση του προγράμματος car-sharing DriveNow της BMW.

 

Αποφυγή σύγκρουσης 360 μοιρών – το επόμενο στάδιο του οράματος “ Vision Zero ”.

Η αποφυγή συγκρούσεων είναι ζωτικό στοιχείο για προσωπικές μετακινήσεις χωρίς ατυχήματα. Το BMW Group προχωράει στην υλοποίηση αυτού του οράματος εδώ και πολλά χρόνια. Συστήματα υποστήριξης όπως το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, που ανιχνεύει και αντιδρά σε προπορευόμενα οχήματα ήδη εφοδιάζει τρέχοντα μοντέλα BMW. Με κύρια εργαλεία ραντάρ και κάμερα, τα συστήματα αυτά εκδίδουν προειδοποιήσεις και ενεργοποιούν τα φρένα εάν χρειαστεί. Στο νέο πειραματικό BMW i3 ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων λέιζερ σαρώνει ολόκληρη την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο. Εάν ανιχνευτεί πιθανότητα σύγκρουσης, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και αν χρειαστεί ενεργοποιεί αυτόματα φρενάρισμα με ακρίβεια εκατοστού.

 

Πλήρως αυτοματοποιημένο παρκάρισμα σε πολυώροφα γκαράζ αυτοκινήτων – γρήγορο  και ασφαλές, ακόμα και χωρίς οδηγό. Τέσσερις σαρωτές λέιζερ παρακολουθούν ολόκληρη την περιοχή γύρω από το ερευνητικό όχημα, παράγοντας μία ακριβή εικόνα του περιβάλλοντος. Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο Remote Valet Parking Assistant συνδυάζει αυτές τις πληροφορίες με το ψηφιακό τοπογραφικό σχέδιο ενός γκαράζ, και στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί για να κατευθύνει το BMW i3 αυτόνομα, γρήγορα και με ασφάλεια σε έναν άδειο χώρο στάθμευσης. Όταν ο οδηγός είναι έτοιμος να ξεκινήσει πάλι, μπορεί να κινητοποιήσει το όχημα με μία φωνητική εντολή στραμμένος στο smartwatch, και το BMW i3 θα επιστρέψει αμέσως στην έξοδο του γκαράζ, έτοιμο για αναχώρηση.

 

Εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου με αφή και ανέπαφη αναγνώριση νεύματος.

Η ταχεία εξάπλωση των smartphones και των υπολογιστών τύπου tablet έκανε την άμεση εισαγωγή δεδομένων σε επιφάνειες αφής συνήθεια της καθημερινότητας. Μία παρόμοια εμπειρία θα βιώνουν οι χρήστες στα μελλοντικά μοντέλα BMW που θα προσφέρονται με οθόνη αφής Control Display. Το Control Display και το δοκιμασμένο iDrive Controller θα προσφέρουν αντίστοιχες λειτουργίες. Επίσης, τα μελλοντικά μοντέλα θα μπορούν να εκτελούν διάφορες λειτουργίες – όπως εισαγωγή μιας διεύθυνσης στο σύστημα πλοήγησης –  με μία κίνηση του χεριού στην περιοχή μεταξύ του επιλογέα ταχυτήτων και του ταμπλό.

 

Touch Command – εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου πίσω επιβατών.

Το Touch Command επιβεβαιώνει την ταχύτητα απόκρισης της BMW σε νέες εξελίξεις στον τομέα καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Το σύστημα χρησιμοποιεί μία στάνταρ ταμπλέτα Samsung ως διεπαφή ελέγχου για λειτουργίες ψυχαγωγίας και άνεσης, επιτρέποντας την άμεση ενσωμάτωση στο όχημα σύγχρονων συσκευών με νέα ευφυή λειτουργική φιλοσοφία. Η ταμπλέτα συνδέεται ασύρματα με τα ηλεκτρονικά του οχήματος, κάτι που επιτρέπει τη χρήση αυτής της διεπαφής και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, παραδείγματος χάριν για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών. Όλες οι κύριες λειτουργίες εμφανίζονται στην οθόνη της ταμπλέτας, χωρίς παρέμβαση στις ενδείξεις της οθόνης.

 

Καλύτερο παρκάρισμα με ParkNow .

Η προσωπική μετακίνηση στις πόλεις απαιτεί ευφυείς λύσεις. Το ParkNow βοηθά στο πρόβλημα της στάθμευσης με μία εφαρμογή βασισμένη σε PC ή smartphone όταν ο χρήστης αναζητά διαθέσιμους χώρους στάθμευσης σε πολυώροφα γκαράζ. Σύντομα, αυτή η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιείται με πλήρη λειτουργικότητα και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να ελέγχεται από το iDrive Controller. Η εφαρμογή θα ενσωματώνεται στο όχημα μέσω της καινοτόμου διεπαφής A4A (Apps for Automotive). Επίσης, χάρη στη συνεργασία με την Parkmobile, το ParkNow σύντομα θα προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ParkNow θα παρέχει στους χρήστες ένα βολικό τρόπο πληρωμής σε παρκόμετρα ή δημόσια πάρκινγκ αυτοκινήτων. Μία λειτουργία υπενθύμισης προειδοποιεί τον οδηγό πότε εκπνέει ο προγραμματισμένος χρόνος στάθμευσης βοηθώντας τον έτσι να αποφεύγει σχετικά πρόστιμα.

 

Πολυλειτουργική πιστωτική κάρτα BMW Group . Η νέα γενιά πιστωτικών καρτών BMW Group MasterCard αναμένεται να απλουστεύσει τη χρήση του DriveNow fleet. Η κάρτα εφοδιάζεται με τσιπ που υποστηρίζει την επικοινωνία εγγύς πεδίου Near Field Communication (NFC – ένα ασύρματο πρότυπο για μεταφορά δεδομένων μικρής εμβέλειας). Έτσι, η πιστωτική κάρτα εκτός από μέσο πληρωμής χωρίς μετρητά γίνεται και κλειδί - τηλεχειριστήριο. Μόλις ο χρήστης κρατήσει την κάρτα κοντά στον αισθητήρα του παρμπρίζ, το σύστημα κάνει ταυτοποίηση και ξεκλειδώνει το όχημα.

 

Ασύρματη φόρτιση μπαταριών υψηλής τάσης.

Η βέλτιστη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών μοντέλων βοηθά στη βελτίωση της βιωσιμότητάς τους. Με τη βοήθεια πειραματικής εφαρμογής, το BMW Group παρουσιάζει μία λύση που θα επιτρέψει τη φόρτιση των μπαταριών ενός EV ακόμα πιο εύκολα στο μέλλον με ασύρματη, επαγωγική φόρτιση. Το σύστημα αποτελείται από δύο πηνία, ένα κάτω από το αυτοκίνητο και ένα στο πάτωμα του γκαράζ. Ρεύμα μεταφέρεται μεταξύ των πηνίων μέσω εναλλασσόμενου μαγνητικού πεδίου και χωρίς καλώδια ή επαφές, με ισχύ φόρτισης 3,3 kW. Η μπαταρία του BMW i8 χρειάζεται περίπου 2 ώρες για την επαναφόρτισή της, παρόμοιο με το χρόνο φόρτισης με ενσύρματη σύνδεση. Το σύστημα ξεκινά αυτόματα, αλλά μόνον όταν τα πηνία είναι σωστά ευθυγραμμισμένα και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στη μεταφορά ενέργειας. Κατά συνέπεια, ακόμα και δίπλα στο όχημα, η ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απελευθερώνεται είναι μικρότερη από αυτή που εκπέμπει το ‘μάτι’ μιας ηλεκτρικής κουζίνας.

 

BMW i ChargeForward Program : ευφυής φόρτιση για μείωση λειτουργικών δαπανών των EVs.

Ηγέτης και πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης, η BMW αναζητά τρόπους για να επηρεάσει θετικά το μέλλον της μετακίνησης με έμφαση στη βιωσιμότητα αλλά και το συνολικό λειτουργικό κόστος για το καταναλωτή. Με το BMW i ChargeForward Program, εξετάζει τι περιθώρια υπάρχουν ώστε η επαναφόρτιση των μπαταριών του BMW i3 να μην επιβαρύνον πρόσθετα το ηλεκτρικό δίκτυο σε ώρες αιχμής. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που θα λαναριστεί στην ευρύτερη περιοχή του San Francisco τον Ιούλιο του 2015, θα διερευνήσει τη συμπεριφορά φόρτισης και τις συνήθειες 100 οδηγών του BMW i3 σε διάστημα 18 μηνών. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα χρηματικό μπόνους στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος. Συνδεδεμένες με το ευφυές σύστημα δικτύου, οι μπαταρίες θα φορτίζονται έξυπνα στο ιδανικό χρονικό παράθυρο που ένα όχημα είναι συνδεδεμένο σε οικιακό σταθμό φόρτισης όπως το BMW i Wallbox. Οι απαιτήσεις μετακίνησης των συμμετεχόντων λαμβάνονται υπόψη ατομικά και εάν το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν να μην συμμετέχουν κάποια μέρα. Μέρος των πλεονεκτημάτων για ολόκληρο το δίκτυο που προκύπτουν από το πρόγραμμα (αυξημένη αξιοπιστία) περνά στους ιδιοκτήτες BMW i3 ή στους συμμετέχοντες με τη μορφή μπόνους που μειώνει το κόστος χρήσης ηλεκτροκίνητου οχήματος. Ταυτόχρονα, το BMW i ChargeForward διερευνά πώς οι μπαταρίες από μεταχειρισμένα BMW EV όπως το MINI E μπορούν να χρησιμεύσουν σαν στατικές αποθήκες ενέργειας, ώστε για παράδειγμα να απορροφούν τις αιχμές τροφοδοσίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Με το BMW i ChargeForward, το BMW i ενισχύει τη βιωσιμότητα πέραν του κύκλου ζωής του προϊόντος και μειώνει τα συνολικά λειτουργικά κόστη για τα EV, καθώς η οικονομία που επιτυγχάνεται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας περνά στους πελάτες.

 

Ασύρματες ενημερώσεις χαρτών.

Οι λειτουργίες του BMW ConnectedDrive ανεβάζουν τον πήχη στον τομέα της άνεσης: η τελευταία γενιά του συστήματος Πλοήγησης Professional επιτρέπει τώρα για πρώτη φορά ασύρματη ενημέρωση χαρτών. Οι χάρτες ενημερώνονται – χωρίς χρεώσεις – μέσω μιας σύνδεσης κινητού τηλεφώνου με την κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο.

 

BMW ConnectedDrive Store στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2015.

Η πρόσβαση στην εκτενή γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών και λειτουργιών του BMW ConnectedDrive γίνεται τώρα ακόμα πιο εύκολη και άνετη. Πέρα από τη δυνατότητα της online παραγγελίας από το σπίτι ή το γραφείο τους, οι πελάτες μπορούν τώρα να αποκτήσουν ευφυείς υπηρεσίες όπως Concierge Service και Real Time Traffic Information (RTTI) από το αυτοκίνητο μέσω συνδεδεμένης κάρτας SIM – χάρη στο νέο BMW ConnectedDrive Store. Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες για χρήση μέσα σε λίγα λεπτά. Η BMW είναι η μόνη premium κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσφέρει αυτό το πρόσθετο μέσο για αγορές. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του BMW ConnectedDrive Store σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Γερμανία, θα λανσαριστεί και στις ΗΠΑ από φέτος την άνοιξη.

 

Το BMW M 4 Concept Iconic Lights μέσο προβολής της τεχνολογίας φώτων λέιζερ BMW και πίσω φώτων OLED .

Πέρσι τον Ιούνιο, η BMW ήταν η παγκοσμίως πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που πρόσφερε στους πελάτες της στάνταρ όχημα παραγωγής με φώτα λέιζερ – το BMW i8. Εφοδιασμένο με ευφυές σύστημα φωτισμού λέιζερ και BMW Organic Light με τεχνολογία OLED, το BMW M4 Concept Iconic Lights της CES 2015 στο Las Vegas ανέδειξε τη BMW ως τεχνολογικό ηγέτη. Το πρωτότυπο μοντέλο συνδυάζει πρωτοποριακή σχεδίαση φωτισμού  με υπερσύγχρονη τεχνολογία.

 

Τα φώτα λέιζερ της BMW προσφέρουν εντυπωσιακή εμβέλεια δέσμης, πολύ μεγαλύτερη από άλλα συστήματα φωτισμού. Το φως είναι πιο λαμπερό, η δέσμη πιο εστιασμένη και η εμβέλειά φτάνει τα 600 m, ενώ το όλο σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Από ταχύτητες 70 km/h (43.5 mph) και πάνω, τα φώτα λέιζερ BMW ενεργοποιούνται αυτόματα σε συνδυασμό με τη μεγάλη σκάλα LED ευρύτερης δέσμης. Οι καινοτομίες της BMW M4 Concept Iconic Lights ενίσχυσαν την πρωτοκαθεδρία της BMW στις τεχνολογίες αιχμής.

 

Σε συνδυασμό με το BMW Selective Beam, τα φώτα λέιζερ BMW παρέχουν βέλτιστη ορατότητα χωρίς να θαμπώνουν τους οδηγούς των προπορευόμενων ή αντίθετα ερχόμενων οχημάτων. Εκτενής ενσωμάτωση μεταξύ προβολέων, κάμερας, αισθητήρων και συστημάτων πλοήγησης επιτρέπει την εξέλιξη νέων, προληπτικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, αν οι αισθητήρες του οχήματος ανιχνεύσουν ότι το πλάτος του δρόμου στενεύει μπροστά, οι προβολείς λέιζερ μπορούν να προσαρμόσουν ανάλογα το πλάτος της δέσμης. Η BMW M4 Concept Iconic Lights συνεργάζεται επίσης με το σύστημα πλοήγησης για το φωτισμό των στροφών εκ των προτέρων. Το Dynamic Light Spot με τεχνολογία  λέιζερ ανιχνεύει ανθρώπους ή ζώα στο δρόμο ή στην άκρη του δρόμου από απόσταση μέχρι 100 m, και αναβοσβήνει για να προειδοποιήσει τον οδηγό.

Το BMW Organic Light βασισμένο σε τεχνολογία OLED χρησιμοποιεί στοιχεία πάχους μόλις1.4 mm. Αυτά τα ημιαγώγιμα στρώματα οργανικού υλικού παράγουν φως που κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια τους. Στο παρελθόν, η αυστηρή νομοθεσία στην οποία υπαγόταν η φωτεινότητα των συστημάτων φώτων των οχημάτων  περιόρισε τη χρήση OLED στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Ωστόσο, στη BMW M4 Concept Iconic Lights, τα πίσω φωτιστικά σώματα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά όχι μόνο πίσω φώτα OLED αλλά και δείκτες πορείας OLED (φλας). Επειδή τα OLED μπορούν να ενεργοποιούνται ξεχωριστά, δημιουργούνται διαφορετικά στυλ φωτισμού σε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Τα εμπρός και πίσω φώτα της BMW M4 Concept Iconic Lights δίνουν μία πρώτη γεύση από τις λειτουργίες φωτισμού που πιθανόν θα χρησιμοποιούνται σε μελλοντικά οχήματα παραγωγής. Πίσω φωτιστικά σώματα με BMW Organic Light ήδη θα κάνουν ντεμπούτο σε ένα μελλοντικό όχημα της BMW M GmbH τους επόμενους 15 μήνες.

 

Τηλεχειριστήριο με οθόνη – premium ΄κλειδί’ και καινοτόμες λειτουργίες απεικόνισης. Ένα πρωτοποριακό, υπερσύγχρονο κλειδί με οθόνη συνδυάζει τις λειτουργίες άνεσης ενός τηλεχειριστηρίου – ξεκλείδωμα, κλείδωμα και αξιόπιστη ταυτοποίηση για εκκίνηση του οχήματος – με ενδείξεις κατάστασης. Μια οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης 2.2 ιντσών δείχνει εάν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειδωμένα και επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασης φόρτισης της μπαταρία, για παράδειγμα στο plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο BMW i8.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση