Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW i Ventures θα συμβάλλει στην επέκταση της εφαρμογής Moovit που είναι συνδεδεμένη με το τοπικό δίκτυο συγκοινωνιών.

Διαδραστική εφαρμογή smartphone προσφέρει ακριβείς, πάντα ενημερωμένες πληροφορίες για γρήγορες και άνετες μετακινήσεις στην πόλη – Νέα επένδυση θα ενισχύσει την παρουσία της BMW στην αγορά καινοτόμων υπηρεσιών mobility.

Τεχνολογία
·
BMW i
·
Technology, Research & Development
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~110,06 KB)

Μόναχο. Το BMW Group προχώρησε σε νέα στρατηγική συνεργασία που θα επεκτείνει την παρουσία της BMW i στο χώρο των καινοτόμων υπηρεσιών mobility. Με επένδυση κεφαλαίου στην υπηρεσία Moovit, η BMW i Ventures θα συμβάλλει στην παγκόσμια επέκταση αυτής της διαδραστικής υπηρεσίας. Η Moovit είναι πολυβραβευμένη, δωρεάν εφαρμογή για smartphone που παρέχει ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών καθώς και την τρέχουσα διαθεσιμότητά. Η εφαρμογή προσφέρεται ήδη σε περίπου 500 χώρες ανά τον κόσμο. Η επένδυση της BMW i Ventures και άλλων εταίρων θα συμβάλλει στην επέκτασή της και σε άλλες πόλεις του κόσμου, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο πληροφόρησης που θα βελτιώσει τις αστικές μετακινήσεις.

 

Η διαδραστική υπηρεσία Moovit ήδη απαριθμεί πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες σε 45 χώρες σε 31 γλώσσες. Στη Γερμανία, οι πρώτες πόλεις που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία είναι το Βερολίνο και η Ουλμ. Η πρωτοποριακή υπηρεσία χρησιμοποιεί μία βάση δεδομένων που περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια του τοπικού δικτύου συγκοινωνιών, καθώς και πληροφορίες για περαιτέρω επιλογές όπως ταξί και κοινοχρησία οχημάτων (car-pooling & car-sharing). Επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν την ταχύτερη διαδρομή επιλέγοντας από τοπικά μέσα μεταφοράς προς οποιονδήποτε προορισμό έχουν εισάγει στο smartphone τους. Η Moovit διασφαλίζει εξαιρετικά ακριβή πλοήγηση και ακριβείς χρόνους άφιξης ενσωματώνοντας αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στο πρόγραμμα δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο και προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις λεωφορείων ή τρένων και τα επίπεδα διαθεσιμότητας τους. Οι πληροφορίες διαδρομών και οι ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο παρέχονται μέσω GPS κινητού και διαδικτυακής σύνδεσης. Η Moovit διατίθεται δωρεάν στα Apple iTunes App Store, Google Play App Store, Windows Phone App Marketplace, ή στο moovitapp.com.

 

Η Moovit ιδρύθηκε το 2011 και στοχεύει, με τη βοήθεια των νέων εταίρων, να ενσωματώσει περισσότερες πόλεις στο δίκτυο Moovit το ταχύτερο δυνατό. Το όραμα της Moovit εναρμονίζεται άριστα με το στόχο της BMW i να προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο μία ολοκληρωμένη και πρωτοποριακή εμπειρία μετακίνησης βασισμένης σε καινοτόμες υπηρεσίες και με έμφαση στην ενσωμάτωση δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς. «Η προώθηση της αστικής μετακίνησης είναι από τις μεγαλύτερες και πιο συναρπαστικές προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Bernhard Blättel, Πρόεδρος της BMW i Ventures και Αντιπρόεδρος του τομέα Mobility Services του BMW Group. «Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία Moovit θα βελτιώσει σημαντικά στο μέλλον την προσωπική μετακίνηση στο πλαίσιο του δικτύου συγκοινωνιών των μεγάλων πόλεων. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε μέρος αυτού του project».

 

Η BMW i ανέκαθεν στόχευε σε μία βιώσιμη φιλοσοφία premium μετακίνησης, με τη μορφή οχημάτων ή υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων προσφέρει μία σειρά καινοτόμων ενιαίων λύσεων μετακίνησης. Για παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης Professional στα μοντέλα BMW i3 και BMW i8 περιλαμβάνει μία λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής πολλαπλών μέσων (intermodal routing) που κατευθύνει τους οδηγούς σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων – από όπου συνεχίζουν το ταξίδι τους επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο ή τρένο. Παράλληλα, εμφανίζει το υπόλοιπο κομμάτι του ταξιδιού με δημόσιο μέσο μεταφοράς, μέχρι τον τελικό προορισμό. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, οι χρήστες καθοδηγούνται μέσω της εφαρμογής BMW i Remote στο σωστό λεωφορείο ή γραμμή μετρό, ενώ λαμβάνουν οδηγίες και για το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού που γίνεται περπατώντας. Η εφαρμογή καθοδηγεί επίσης τους χρήστες στο ταξίδι της επιστροφής τους μέχρι το αυτοκίνητο.

 

Το BMW Group εργάζεται εντατικά πάνω στην εξέλιξη και προώθηση και άλλων καινοτόμων λύσεων με όραμα τη βιώσιμη αστική μετακίνηση. Η BMW i Ventures, με έδρα στη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε για τη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων, χρηματοδοτώντας παρόχους υπηρεσιών με αναγνωρισμένη υψηλή ικανότητα να συμβάλλουν σε μία πιο ευφυή, πιο αποδοτική, πιο ευέλικτη αστική μετακίνηση. Μέσα από προηγούμενες επενδύσεις στους τομείς e-mobility, πλοήγησης, στάθμευσης, car sharing (κοινοχρησίας οχημάτων) και intermodality (χρήσης πολλαπλών μέσων μεταφοράς), η BMW i Ventures έχει ήδη συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με καινοτόμους προμηθευτές όπως οι JustPark, Chargepoint, Chargemaster και Life360.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 123,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση