Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το ΜΙΝΙ γιορτάζει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη γενικής κατάταξης στο Ράλι Ντακάρ // Ο Nasser Al-Attiyah θριαμβεύει με ένα MINI ALL4 Racing // Τέσσερα MINI ALL4 Racing ανάμεσα στα πέντε ταχύτερα αυτοκίνητα.

Το ΜΙΝΙ συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη ιστορία του στο Ράλι Ντακάρ. Έχοντας διανύσει 9.000 χλμ. σε Αργεντινή, Χιλή και Βολιβία, το ΜΙΝΙ κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη νίκη στο σκληρότερο ράλι του κόσμου. Οι Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR) διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires (AR) σαν νικητές γενικής κατάταξης, έχοντας κερδίσει σε πέντε από τα 13 σκέλη με MINI ALL4 Racing.

MINI
·
Sports
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~258,49 KB)
  
Photos(18x, ~17,7 MB)

Μόναχο. Το ΜΙΝΙ συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη ιστορία του στο Ράλι Ντακάρ. Έχοντας διανύσει 9.000 χλμ. σε Αργεντινή, Χιλή και Βολιβία, το ΜΙΝΙ κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη νίκη στο σκληρότερο ράλι του κόσμου. Οι Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR) διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires (AR) σαν νικητές γενικής κατάταξης, έχοντας κερδίσει σε πέντε από τα 13 σκέλη με MINI ALL4 Racing.

 

«Υποσχέθηκα πέρσι όταν ήμουν στο βάθρο ότι θα επιστρέψω με μία ακόμα νίκη και τα κατάφερα», δήλωσε ο Al-Attiyah. Συνέχισε λέγοντας: «Ήταν πολύ δύσκολο να ‘οδηγήσω’ τον αγώνα από την αρχή και να διατηρήσω αυτή τη θέση για τόσο μεγάλη απόσταση. Ένας ακόμα λόγος ήταν η μεγάλη δυσκολία του αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το εξαιρετικό αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους μηχανικούς και την ομάδα για τη θαυμάσια δουλειά τους κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Το MINI ALL4 Racing είναι ένα απίστευτο αυτοκίνητο και πραγματικά το απόλαυσα από τη θέση του οδηγού».

 

«Με τη νέα νίκη του Nasser Al-Attiyah στο φετινό Ράλι Ντακάρ με MINI ALL4 Racing, η επιτυχία του MINI συνεχίζεται σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του MINI, Jochen Goller. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον ίδιο και την ομάδα του γι αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα, το οποίο ενθουσίασε την παγκόσμια κοινότητα ΜΙΝΙ».

 

«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν πολλές απρόβλεπτες προκλήσεις σε αυτή την περιπέτεια των 9.000+ χιλιομέτρων στη Νότια Αμερική και το τελικό αποτέλεσμα παραμένει ομοίως απρόβλεπτο μέχρι τις τελευταίες ημέρες του ράλι», δήλωσε ο Goller. «Από την άλλη πλευρά γνωρίζαμε επίσης ότι η x-raid team, το MINI ALL4 Racing και ασφαλώς όλοι οι οδηγοί MINI που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν άριστα προετοιμασμένοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον επικεφαλής της x-raid team, Sven Quandt».

 

Οι συμμετέχοντες στο “Dakar” αντιμετώπισαν πολυάριθμες απρόβλεπτες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ράλι που φέτος ‘ταξίδεψε’ μέσα από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βολιβία. Από τους κλασικούς χωμάτινους δρόμους της Αργεντινής και τις ελικοειδείς, διαδρομές των Άνδεων σε υψόμετρο 4.500 m στη Βολιβία μέχρι την άνυδρη και καυτή Έρημο Ατακάμα στη Χιλή με τους επιβλητικούς αμμολόφους και την ψιλή άμμο, το “Dakar” ήταν μία δοκιμασία ανθρώπους και μηχανές στο όριο. Οδηγοί και συνοδηγοί έπρεπε να παραμείνουν απόλυτα αφοσιωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Το MINI ALL4 Racing επέδειξε για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή ταχύτητα και αξιοπιστία στο Ράλι Ντακάρ 2015, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητές του σε όλες τις συνθήκες. «Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Ντακάρ τώρα στο ενεργητικό του από το 2012 μέχρι το 2015, το MINI ALL4 Racing αναδείχτηκε και πάλι νικητής, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία, αντοχή και ευελιξία του», δήλωσε ο Goller. «Φέτος στοχεύαμε σε ήταν ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη και με πέντε MINI ALL4 Racing να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα του Ράλι Ντακάρ 2015 Dakar, εννέα MINI ALL4 Racing να διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού, έντεκα νίκες κατηγορίες με τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς και τον Nasser να κερδίζει στον παγκοσμίως σκληρότερο μαραθώνιο ράλι, έχουμε εκπληρώσει με επιτυχία όλους τους στόχους μας. Κατά τη διάρκεια του Ράλι Ντακάρ 2015, σίγουρα είδαμε το καλύτερο MINI ALL4 Racing όλων των εποχών και ανυπομονώ να το δω να τρέχει στο World Cup του 2015 που θα το προετοιμάσει για το Ράλι Ντακάρ 2016».

 

Συνολικά, το MINI ALL4 Racing κέρδισε σε έντεκα από τα 13 σκέλη του φετινού “Dakar”. Πέντε από αυτά ήταν διπλές νίκες για το MINI. Τέσσερα MINI ALL4 Racing κατατάχθηκαν στη πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης.

 

Τους Al-Attiyah/Baumel πλαισίωσαν στην κορυφή οι Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR) οι οποίοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ οι Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL) τερμάτισαν τέταρτοι συμμετέχοντας στο “Dakar” με MINI ALL4 Racing για πρώτη φορά. Οι Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU) – νικητές γενικής κατάταξης του 2014 World Cup (FIA) για Cross-Country-Rallies με το MINI ALL4 Racing – τερμάτισαν πέμπτοι. Οι Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU), διασφάλισαν την ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Εννέα από τα δέκα MINI ALL4 Racing που ξεκίνησαν τον αγώνα διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στο Buenos Aires.

 

Αποτελέσματα Ράλι Ντακάρ 2015.

 

01 Al-Attiyah/Baumel - MINI ALL4 Racing - 40:32:25h

02 De Villiers/Von Zitzewitz - 41:07:59h

03 Holowczyc/Panseri – MINI ALL4 Racing - 42:04:26h

04 Van Loon/Rosegaar – MINI ALL4 Racing - 43:34:17h

05 Vasilyev/Zhiltsov – MINI ALL4 Racing - 43:45:06h

09 Rakhimbayev/Nikolaev – MINI ALL4 Racing – 44:41:09h

12 Garafulic/Palmeiro – MINI ALL4 Racing – 46:00:34h

13 Zhou/Schulz – MINI ALL4 Racing – 46:07:49h

17 Terranova/Graue – MINI ALL4 Racing – 47:39:19h

21 Schott/Schmidt – MINI ALL4 Racing – 49:51:23h

 

Συμμετοχές MINI ALL 4 Racing στο Ράλι Ντακάρ 2015.

 

Monster Energy Rally Raid Team.

#300 Nani Roma/Michel Périn (ES/FR)

#305 Orlando Terranova/Bernardo „Ronnie“ Graue (AR/AR)

#306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)

 

X-raid Team.

#310 Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (RU/RU)

#314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)

#319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)

#329 Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (KZ/RU)

#332 Zhou Yong/Andreas Schulz (CN/DE)

#334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

 

Qatar Rally Team.

#301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (QT/FR)

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 123,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση