Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το νέο ΜΙΝΙ νικητής στην κατάταξη "Value Master".

Το νέο 5θυρο MINI Cooper αναδείχτηκε γενικός νικητής της κατάταξης "Value Master" που δημοσίευσε το περιοδικό "Auto Bild" και περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα με την καλύτερη διαχρονική αξία.

MINI
·
Βραβεία προϊόντων
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~327,19 KB)
  
Photos(1x, ~6,18 MB)

Μόναχο . Για μία φορά ακόμα, η καλύτερη επένδυση σε τέσσερις τροχούς έχει το όνομα MINI. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από τη νέα κατάταξη "Value Master" που δημοσίευσε στο πιο πρόσφατο τεύχος του το περιοδικό "Auto Bild". Με το νέο 5θυρο MINI Cooper, η Βρετανική premium μάρκα όχι μόνο διεκδικεί τον τίτλο "Value Master 2015" στη μικρή κατηγορία αλλά τη γενική νίκη σε όλες τις κατηγορίες. Με λίγα λόγια, η 5θυρη και πενταθέσια έκδοση του νέου αρχέτυπου οχήματος στην premium μικρή κατηγορία είναι το μοντέλο με την πιο διαχρονική αξία στη Γερμανική αγορά αυτοκινήτου.


Ο τίτλος "Value Master" βασίζεται σε μία πρόγνωση όπως την διαμορφώνουν ειδικοί του ινστιτούτου έρευνας αγοράς Schwacke και αφορά την τιμή μεταπώλησης σε μία τετραετία ενός αυτοκινήτου το οποίο ταξινομήθηκε το 2015. Η αξιολόγηση κάθε μοντέλου δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς και τα χαρακτηριστικά του αλλά και πολυάριθμους άλλους παράγοντες. Αυτοί είναι το λειτουργικό κόστος, η εποχή λανσαρίσματος, το κύρος της μάρκας και η θέση του ανταγωνισμού στην κατηγορία καθώς και τρέχουσες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου και γενικές οικονομικές εξελίξεις. Από την ανάλυση αναδεικνύονται τα μοντέλα με την πιο διαχρονική αξία σε 13 κατηγορίες οχημάτων.


Το νέο 5θυρο MINI Cooper παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το MINI Cooper S Countryman που υπήρξε "Value Master 2015" στη μικρή κατηγορία το 2014. Έτσι συνεχίζει την επιτυχία της μάρκας, η οποία κυριαρχεί στη μικρή κατηγορία από το 2005 με μοντέλα όπως ο προκάτοχος του νέου 3θυρου MINI Cooper και το MINI Cabrio, διεκδικώντας συχνά πρώτες θέσεις γενικής κατάταξης. Η τρέχουσα πρόβλεψη δίνει στο νέο 5θυρο ΜΙΝΙ μία εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης 65,6% επί της αρχικής τιμής. Πρόκειται για την υψηλότερη ποσοστιαία αξία μεταπώλησης όλων των μοντέλων που αναλύθηκαν φέτος.


Ο δείκτης "Value Master" είναι σημαντικός παράγοντας στη λήψη απόφασης αγοράς για υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων. Δηλώνει ποιά μοντέλα παρουσιάζουν μικρότερη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και αξίας μεταπώλησης και επομένως μπορεί να θεωρηθεί μία σωστή επένδυση. Οι προβλέψεις σταθερότητας για μοντέλα ΜΙΝΙ είναι πάντα ιδιαίτερα ευνοϊκές, δείχνοντας ότι το αρχέτυπο μοντέλο της premium μικρής κατηγορίας είναι πολύ δημοφιλές και στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η επιτυχία του νέου 5θυρου MINI Cooper επιβεβαιώνει ότι αυτή η τάση ισχύει και για την τελευταία γενιά του μοντέλου.

 

Το νέο 5θυρο MINI Cooper (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,8 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 111 – 109 g/km) αντλεί ισχύ από ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 100 kW/136 hp τελευταίας γενιάς με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,2 δευτ. και προαιρετικά διατίθεται με εξάρι κιβώτιο Steptronic. Μετά το λανσάρισμα του νέου 5θυρου MINI One (75PS) το Μάρτιο του 2015, θα διατίθενται συνολικά επτά τύποι κινητήρων για το συγκεκριμένο μοντέλο – τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel. Τα κινητήρια σύνολα διασφαλίζουν κορυφαία οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση στο νέο 5θυρο MINI, το οποίο προσφέρει επίσης αυξημένη λειτουργικότητα και άνεση με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 72 mm συγκριτικά με το νέο 3θυρο MINI, δύο πρόσθετες πόρτες και τρία καθίσματα πίσω. Έτσι, η μοναδική αίσθηση ΜΙΝΙ προσελκύει και νέους υποψήφιους πελάτες – και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλή διαχρονική αξία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης , ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1. 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στο http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. ManualCO2 (PDF - 2.7 MB)

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110.351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση