Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

“Wertmeister 2015”: Σημαντικές βραβεύσεις για BMW i3, BMW Σειρά 3 Touring και BMW X3.

Η τελευταία κατάταξη του “Auto Bild” επαληθεύει για πρώτη φορά την αξία μεταπώλησης των ηλεκτρικών οχημάτων – τρεις συνεχόμενες νίκες για τη BMW στη μεσαία κατηγορία και στη μικρομεσαία SUV.

F31
·
F25 LCI
·
BMW
·
Βραβεία προϊόντων
·
BMW i
·
Σειρά 3
·
Touring
·
X3
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~195,41 KB)
  
Photos(3x, ~12,72 MB)

Μόναχο. Η έννοια της ‘βιώσιμης’ οδηγικής απόλαυσης αποκτά νέα διάσταση. Περίπου ένα χρόνο αφότου κυκλοφόρησε, το BMW i3 κερδίζει το βραβείο “Wertmeister 2015” στη νέα κατηγορία ‘ηλεκτρικών οχημάτων’. Το βραβείο απονέμεται από το περιοδικό του ειδικού τύπου “Auto Bild”. Η ξεκάθαρη επιτυχία του BMW i3 επιβεβαιώνει ότι η αγορά του πρώτου premium οχήματος που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτροκίνηση και οδήγηση μηδενικών ρύπων είναι μία απόφαση που αφενός σέβεται το περιβάλλον, αφετέρου διασφαλίζει διαχρονική αξία. Συμβατικά μοντέλα BMW επικράτησαν επίσης στην κορυφή της αξιολόγησης για τη διαχρονική αξία. Το βραβείο της υψηλότερης αξίας μεταπώλησης στη μεσαία κατηγορία δόθηκε στη BMW 325d Touring. Στη “μικρομεσαία SUV” κατηγορία, η BMW X3 xDrive35d διασφάλισε τη νίκη μαζί με τη BMW X4 xDrive30d στη δεύτερη θέση.

 

Από το 2014 και για κάθε χρόνο, το περιοδικό αυτοκινήτου με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη επιβραβεύει τα μοντέλα της Γερμανικής αγοράς με την υψηλότερη αξία μεταπώλησης με τη διάκριση “Wertmeister”. Η τελευταία κατάταξη που δημοσίευσε το “Auto Bild” βασίζεται σε προβλέψεις του Schwacke, ενός διάσημου ινστιτούτου έρευνας αγοράς και αναφέρεται στην προσδοκώμενη αξία μεταπώλησης μετά από μία τετραετία ενός αυτοκινήτου που ταξινομείται για πρώτη φορά το 2015. Οι ειδικοί αυτοκινήτου συνέκριναν την εξέλιξη της αξίας σημερινών μοντέλων σε 13 κατηγορίες. Εκτός από τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, την τιμή αγοράς, το λειτουργικό κόστος και τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών, λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια που επηρεάζουν την αξία όπως η εποχή λανσαρίσματος, το κύρος της μάρκας, ο ανταγωνισμός της κατηγορίας και οι συνολικές οικονομικές εξελίξεις. Τα αποτελέσματα προσφέρουν σε υποψήφιους αγοραστές νέων αυτοκινήτων πολύτιμη βοήθεια εν όψει μιας απόφασης αγοράς, καθώς η διαφορά μεταξύ της αρχικής τιμής και της αξίας μεταπώλησης είναι από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες. «Οι πελάτες που θα επιλέξουν σήμερα ένα μοντέλο Wertmeister θα έχουν μειωμένες απώλειες όταν πουλήσουν το αυτοκίνητο σε μερικά χρόνια», καταλήγουν οι συντάκτες του Auto Bild.

 

Χάρη στη διάσημη οδηγική απόλαυση, την προηγμένη τεχνολογία, την εξαιρετική απόδοση και την premium ποιότητά τους, τα μοντέλα BMW έχουν κερδίσει κατ’ επανάληψη την πρώτη θέση στην κατάταξη “Wertmeister”. Επιπλέον, στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, που καθιερώθηκε για πρώτη φορά φέτος, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ιδανικές προϋποθέσεις για διατήρηση της αξίας σε βάθος χρόνου, όπως αποδεικνύει το αποτέλεσμα που έφερε το BMW i3. Καινοτόμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, κλωβός επιβατών από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα) και τεχνολογία BMW eDrive χαρίζουν στο μικρό πεντάθυρο μοντέλο άριστες προοπτικές και στην αγορά μεταχειρισμένων. Το BMW i3 με ηλεκτρικό μοτέρ 125 kW/170 hp (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 12,9 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km), είναι καθαρός νικητής με εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης 60,1% της αρχικής τιμής πώλησης.

 

Η BMW Σειρά 3 είναι “Wertmeister 2015” παρά τον άγριο ανταγωνισμό της μεσαίας κατηγορίας για τρίτη συνεχή φορά. Η BMW 325d Touring (160 kW/218 hp, κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,2 – 5,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 137 – 134 g/km), που αντικαθιστά την BMW 320d Touring, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της. Μια προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης 53,7 % μετά από τέσσερα χρόνια χαρίζει στο σπορ και κομψό 5θυρο μοντέλο σαφές προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

 

Η διπλή νίκη που πέτυχε η BMW στην κατηγορία “μικρομεσαίων SUV” υπογραμμίζει επίσης τη γοητεία και δημοτικότητα της τρέχουσας γκάμας της. Μετά από μία ‘σώμα με σώμα’ μάχη μέσα στην οικογένεια BMW X, τη νίκη πήρε η BMW X3 xDrive35d (230 kW/313 hp, κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 157 g/km), με εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης 63,9 % της αρχικής τιμής πώλησης. Με αξία 63,5 %, η BMW X4 xDrive30d (190 kW/258 PS, κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.1 – 5.9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 – 156 g/km) επικράτησε στη δεύτερη θέση της κατάταξης “Wertmeister” στην ίδια κατηγορία.

 

Την αξιοσημείωτη επιτυχία πλαισιώνουν ορισμένες ακόμα θέσεις στο top 3 του δείκτη “Wertmeister”. Η BMW 218d Active Tourer (2η στην κατηγορία “compact van”), η BMW 535d Touring (3η στην “πολυτελή κατηγορία“), η BMW X1 sDrive18d (3η στην κατηγορία “μικρά SUV”) και η BMW X5 xDrive30d (3η στην κατηγορία “SUV”) ξεχωρίζουν για τη διαχρονική γοητεία τους και την υψηλή αξία μεταπώλησης.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO 2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Guideline for fuel consumption , CO 2 emissions and electric power consumption of new passenger cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH ( DAT ), Hellmuth - Hirth - Str . 1. 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στο http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. ManualCO2 (PDF - 2.7 MB)

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 123,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση