Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

MINI Coupé και MINI Roadster: δύο αθλητές στην τελική ευθεία.

Η Βρετανική κατασκευάστρια premium αυτοκινήτων συνεχίζει την αλλαγή γενιάς στο πρόγραμμα μοντέλων της – η παραγωγή και των δύο διθέσιων εκδόσεων στο εργοστάσιο ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη πλησιάζει στο τέλος της σύμφωνα με το πρόγραμμα.

R58
·
R59
·
F56
·
MINI
·
MINI Coupé
·
MINI Roadster
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~302,15 KB)
  
Photos(1x, ~4,09 MB)

Μόναχο. Αλλαγή σκυτάλης στο εργοστάσιο ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη: ενώ η παγκόσμια ζήτηση για τα νέα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ που λανσαρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες αυξάνεται συνεχώς, η παραγωγή δύο εκδόσεων της προηγούμενης γενιάς του ‘αρχέτυπου’ της premium μικρής κατηγορίας πρόκειται να σταματήσει. Τα δύο ανεξάρτητα, σπορ μοντέλα MINI Coupé και MINI Roadster θα τελειώσουν μαζί την καριέρα τους όπως είχε προγραμματιστεί. Με το βήμα αυτό, η Βρετανική κατασκευάστρια premium αυτοκινήτων συνεχίζει την αλλαγή γενιάς στο προϊοντικό της πρόγραμμα και σε επίπεδο παραγωγής στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το νέο 5θυρο MINI κατασκευάζεται τώρα εκεί με επτά εκδόσεις κινητήρων, όπως το νέο 3θυρο MINI.

Το MINI Coupé λανσαρίστηκε αρχικά στην "Green Hell": συγκεκριμένα γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring Nordschleife λίγο πριν αποκαλυφθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) το 2011. Το MINI John Cooper Works Coupé Endurance αντιμετώπισε την πρόκληση με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τις σπορ δυνατότητες αλλά και την αξιοπιστία του πρώτου διθέσιου στη γκάμα MINI. Έκτοτε, το MINI Coupé προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία με έντονη αίσθηση go-kart χάρη στους ισχυρούς κινητήρες του, το ειδικό σετάρισμα της ανάρτησης , το χαμηλό κέντρο βάρους και μία πίσω αεροτομή που εκτείνεται αυτόματα στις υψηλές ταχύτητες. Άριστα εναρμονισμένο με τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το σχήμα της οροφής με ενσωματωμένη αεροτομή και επίπεδη φόρμα χαρίζουν στο MINI Coupé μία ξεχωριστή, σπορτίφ αύρα.

Η πιο πρόσφατη απόδειξη της δημοτικότητας του MINI Coupé είναι η νίκη στην ψηφοφορία αναγνωστών για την κατηγορία "Best Cars 2015" που διεξάγεται από το περιοδικό αυτοκινήτου "auto, motor und sport". Τώρα ο νικητής της κατάταξης εισαγόμενων μικρών αυτοκινήτων μπαίνει στην τελική ευθεία μαζί με το MINI Roadster που επίσης τελειώνει μία καριέρα προσφέροντας γνήσια οδηγική απόλαυση και την αυθόρμητη χαρά της ‘ανοιχτής οδήγησης’.

Η Βρετανική εταιρία premium αυτοκίνητων κατάφερε να κατακτήσει μία ελκυστική κατηγορία και με το MINI Roadster. Το πρώτο ανοιχτό διθέσιο στην ιστορία της μάρκας έχει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει πολύ γρήγορα, μηχανικά ή ημι-αυτόματα (προαιρετικά). Επιπλέον, το MINI Roadster – όπως το MINI Coupé – προσφέρει εντυπωσιακή λειτουργικότητα με πλούσιο χώρο αποσκευών και άνοιγμα για τη μεταφορά φορτίων.

Η νέα γενιά του μοντέλου ακολουθεί την παράδοση MINI στην προϊοντική ποικιλία. Όπως το νέο 3θυρο MINI (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,7 – 3,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 133 – 89 g/km), το νέο 5θυρο MINI (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,9 – 3,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 136 – 92 g/km) προσφέρει επίσης μία γκάμα τεσσάρων κινητήρων βενζίνης και τριών diesel, καλύπτοντας ένα εύρος ισχύος από 55 kW/75 hp έως 141 kW/192 hp. Τελευταία προσθήκη είναι η σούπερ σπορ έκδοση MINI John Cooper Works (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 g/km), του οποίου ο τετρακύλινδρος turbo αποδίδει την υψηλότερη ισχύ που έχουμε δει ποτέ σε μοντέλο μαζικής παραγωγής ΜΙΝΙ - 170 kW/231 hp.

Το εργοστάσιο ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη εξακολουθεί να παράγει ένα μοντέλο που εγγυάται απεριόριστη οδηγική απόλαυση ‘χωρίς οροφή’. Το MINI Cabrio διατίθεται με τρεις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και δύο diesel, ενώ το MINI John Cooper Works Cabrio παραμένει στην παραγωγή.

Στην premium compact κατηγορία, τα MINI Countryman και MINI Paceman βρίσκονται ομοίως σε τροχιά επιτυχίας. Το πενταθέσιο όχημα παντός εδάφους και το Sports Activity Coupé διατίθενται με ποικίλες επιλογές κινητήρων. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται προαιρετικά με σύστημα AWD ALL4 το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για MINI.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στην παρακάτω οδηγία: “Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Οδηγία για κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος νέων επιβατών αυτοκινήτων), που διατίθεται σε όλο το Δίκτυο Εμπόρων, από τη Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. LeitfadenCO2 (GuidelineCO2) (PDF ‒ 2.7 MB)

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110.351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση