Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Salone del Mobile 2015: Η MINI και ο Jaime Hayon παρουσιάζουν το installation ‘Urban Perspectives’. Ένα φανταστικό installation για το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Εν όψει του φετινού Salone del Mobile, η MINI συνεργάστηκε με τον Ισπανό σχεδιαστή και καλλιτέχνη Jaime Hayon για τη δημιουργία ενός installation που αποτυπώνει μία οραματική αστική μετακίνηση με τη μορφή ενός φανταστικού κόσμου.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
MINI
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~308,61 KB)
  
Photos(5x, ~19,71 MB)

Μόναχο/Μιλάνο. Εν όψει του φετινού Salone del Mobile, η MINI συνεργάστηκε με τον Ισπανό σχεδιαστή και καλλιτέχνη Jaime Hayon για τη δημιουργία ενός installation που αποτυπώνει μία οραματική αστική μετακίνηση με τη μορφή ενός φανταστικού κόσμου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το MINI Citysurfer concept, ένα ευέλικτο ηλεκτρικό πατίνι που αντιπροσωπεύει έναν πιο έξυπνο και εξατομικευμένο τρόπο περιήγησης στην πόλη. Για τον Jaime Hayon αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για ένα φανταστικό ταξίδι σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη για την οποία δημιουργεί δύο εκδόσεις του MINI Citysurfer concept. Οι επισκέπτες οδηγούνται μέσα από εικονικά μονοπάτια και απολαυστικές διαδρομές σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο όπου προβάλλεται το μέλλον της μετακίνησης με μία εντυπωσιακή αισθητική προσέγγιση:

«Θέλησα να δημιουργήσω μία απίστευτη και έντονη βιωματική εμπειρία που τιμά τις προηγμένες σχεδιαστικές εξελίξεις της ΜΙΝΙ για τη μελλοντική μετακίνηση», σχολιάζει ο Jaime Hayon για το όραμά του, που ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βλέπει το installation του σαν μία συνεργατική διαδικασία σχεδίασης με πρωτοποριακά υλικά και υψηλή ποιότητα. Για την ενσάρκωση της ιδέας ο Hayon συνεργάζεται στενά με την MIN Design Team και εξειδικευμένους τεχνίτες.

Το ‘Jaime Hayon Urban Perspectives for MINI’ αποτελεί ένα ακόμα αξιόλογο έργο - αποτέλεσμα συνεχούς δημιουργικού διαλόγου της ΜΙΝΙ με κορυφαίους διεθνείς σχεδιαστές. «Για εμάς, η συνεργασία με δημιουργικούς σχεδιαστές διαφόρων σχολών είναι ένα σημαντικό μέσο που μας επιτρέπει να βλέπουμε την αυτοκινητιστική σχεδίαση από μία διαφορετική οπτική», δήλωσε ο Anders Warming, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Ο Jaime Hayon διαθέτει γνήσια εφευρετικότητα και χρησιμοποιεί μία ενδιαφέρουσα αντισυμβατική σχεδιαστική φιλοσοφία».

Στην εικονική ζούγκλα της πόλης του
Jaime Hayon, η τεχνολογική πρόοδος είναι λαμπερή και πολύχρωμη: ο σχεδιαστής έχει οραματιστεί ένα δρόμο από μάρμαρο Carrara πλαισιωμένο από λαμπερούς μπλε πυλώνες, ενώ αστραφτερές μπρούτζινες λάμπες δείχνουν το δρόμο προς ένα φανταστικό προορισμό. Αξεσουάρ ειδικά εξελιγμένα για το installation, όπως ένα κράνος – κάτι μεταξύ high-tech αντικειμένου και μάσκας – και ένα μπουφάν, ομοίως σχεδιασμένο από τον Hayon, συμβολίζουν τον φανταστικό κόσμο στον οποίο ο Ισπανός σχεδιαστής καταργεί τις συνήθεις προοπτικές. Είναι απαραίτητα σύνεργα για το δυναμικό του ταξίδι στο μέλλον το οποίο ο Hayon οραματίζεται παίζοντας με τη λειτουργικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Η εγκατάσταση ‘Jaime Hayon Urban Perspectives for MINI’ θα εκτίθεται από 14 έως 19 Απριλίου 2015 στο Laboratorio Bergognone στην Via Bergognone 26 στο πλαίσιο του Salone del Mobile στο Μιλάνο.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110.351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση