Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW παρουσιάζει το “Vehicular Small Cell” στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Συσκευών 2015 στη Βαρκελώνη.

H παγκοσμίως πρώτη κινητή μικρο-κυψέλη (femtocell) για βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου.

Τεχνολογία
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~102,76 KB)
  
Photos(1x, ~710 KB)

Μόναχο. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Συσκευών που διεξήχθη στη Βαρκελώνη 2 - 5 Μαρτίου 2015, το BMW Group, η peiker acustic GmbH & Co. KG και η Nash Technologies GmbH παρουσίασαν το ερευνητικό πρόγραμμα “Vehicular Small Cell”, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της λήψης του σήματος οποιασδήποτε κινητής συσκευής μέσα σε όχημα.

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αύξηση στη χρήση κινητών συσκευών μέσα στο αυτοκίνητο - smartphones, tablets, wifi συσκευές που φοριούνται, όπως smartwatches και πολλά ακόμα προϊόντα που μελλοντικά θα αποτελέσουν τμήμα του “Internet of Things”. Ωστόσο, η ισχυρή απόσβεση του σήματος που προκαλεί το αμάξωμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λήψης, κυρίως όταν η οδήγηση γίνεται σε περιοχές με μέτριο σήμα. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, το BMW Group, οι ειδικοί δικτύων της Nash Technologies GmbH και ο προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων peiker acustic GmbH & Co. KG, ξεκίνησαν το ερευνητικό πρόγραμμα “Vehicular Small Cell”.

 

Μια κυψέλη femtocell ουσιαστικά είναι μια μικρή βάση κινητής τηλεφωνίας που συνήθως χρησιμοποιείται για βελτιωμένη συνδεσιμότητα σε εσωτερικούς χώρους, στο γραφείο ή στο σπίτι. Για πρώτη φορά, το BMW Group και οι εταίροι του ερευνητικού προγράμματος εξελίσσουν τώρα μια femtocell για εφαρμογή μέσα σε αυτοκίνητο. Το “Vehicular Small Cell” παρέχει βέλτιστη πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μέσω της κεραίας του αυτοκινήτου, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εντός της καμπίνας.

 

Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά.

Το “Vehicular Small Cell” δημιουργεί αυτόματα μία ασύρματη σύνδεση μεταξύ όλων των κινητών συσκευών που υπάρχουν στο εσωτερικό – και των συσκευών των επιβατών – και της κεραίας του οχήματος. Η βελτιωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα μειώνει σημαντικά τον αριθμό των διακοπών σε τηλεφωνικές κλήσεις και παρέχει πιο σταθερή ποιότητα σύνδεσης στο ταξίδι. Η βελτιωμένη συνδεσιμότητα επιτρέπει επίσης την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, που βελτιώνει σημαντικά το διαδικτυακό σερφάρισμα, τον έλεγχο των emails και το music streaming.

 

Με το “Vehicular Small Cell”, όλες οι κινητές συσκευές που βρίσκονται στο όχημα ελαχιστοποιούν την ισχύ των πομποδεκτών τους, κάτι που ελαχιστοποιεί την ακτινοβολία. Επιπλέον, με τη χαμηλή ισχύ μετάδοσης εξοικονομείται ενέργεια στη μπαταρία τους.

 

Ο Dr Peter Fertl, Project Manager BMW Group, δήλωσε σχετικά: «Το ‘Vehicular Small Cell’ θα επιτρέψει στους πελάτες μας να απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο και χωρίς διακοπές τη χρήση όλων των κινητών συσκευών όπως smartphones, tablets, smartwatches και άλλες συνδεδεμένες συσκευές του μέλλοντος – ακόμα και όταν οδηγούν σε περιοχές με μέτριο σήμα».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110.351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupviewGoogle+: http://googleplus.bmwgroup.com

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση