Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW X5 xDrive40e.

Το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής από τη βασική μάρκα BMW είναι ένα μοντέλο Sports Activity Vehicle. Μόνιμη τετρακίνηση και τεχνολογία BMW EfficientDynamics eDrive χαρίζουν στη BMW X5 xDrive40e συναρπαστικό σπορτίφ στυλ, αυτοπεποίθηση και εξαιρετική απόδοση. Με συνολική ισχύ συστήματος 230 kW/313 hp από ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, η BMW X5 xDrive40e πετυχαίνει...

F15
·
BMW
·
X5
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~702,34 KB)
  
Photos(51x, ~138,51 MB)

Το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής από τη βασική μάρκα BMW είναι ένα μοντέλο Sports Activity Vehicle. Μόνιμη τετρακίνηση και τεχνολογία BMW EfficientDynamics eDrive χαρίζουν στη BMW X5 xDrive40e συναρπαστικό σπορτίφ στυλ, αυτοπεποίθηση και εξαιρετική απόδοση. Με συνολική ισχύ συστήματος 230 kW/313 hp από ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, η BMW X5 xDrive40e πετυχαίνει κατανάλωση μικτού κύκλου 3,4 – 3,3 lit / 100 km και κατανάλωση ηλεκτρισμού 15,4 – 15,3 kWh / 100 km. Οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 78 – 77 g / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για plug-in υβριδικά οχήματα, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ελαστικού που έχει παραγγελθεί).

Η χρήση τεχνολογίας BMW eDrive για εξαιρετική απόδοση, επιδόσεις και ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων, σηματοδοτεί ένα νέο είδος οδηγικής εμπειρίας σε μοντέλο SAV. Παράλληλα, η BMW X5 xDrive40e επωφελείται από την τεχνολογία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν από τα μοντέλα BMW i. Το BMW i8 ανοίγει νέους δρόμους για βιώσιμη οδηγική απόλαυση με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που τώρα προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της βασικής μάρκας BMW.

 

Μπαταρία ιόντων λιθίου με ευέλικτες επιλογές φόρτισης, πολυμορφικότητα SAV και πολυτελές περιβάλλον.
Η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic προέρχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που επίσης παρέχει ισχύ στη μπαταρία χαμηλής τάσης για το ηλεκτρικό σύστημα 12V της BMW X5 xDrive40e μέσω μετασχηματιστή τάσης. Μπορεί να επαναφορτίζεται σε οποιαδήποτε στάνταρ οικιακή πρίζα ή σε ένα BMW i Wallbox, καθώς και στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Για εξοικονόμηση χώρου, η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, όπου προστατεύεται σε περίπτωση σύγκρουσης. Με χώρο αποσκευών 500 – 1.720 L, διαιρούμενη / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων και ένα πολυτελές εσωτερικό, η BMW X5 xDrive40e διαθέτει επίσης την υψηλή ευελιξία ενός μεγάλου SAV σε συνδυασμό με ένα πολυτελές περιβάλλον.

 

Ευφυής έλεγχος συστήματος κίνησης και μπουτόν eDrive για απολαυστική ‘υβριδική οδήγηση’ και ταξίδια μηδενικών ρύπων.
Η οδηγική εμπειρία χαρακτηρίζεται από ευέλικτες και αβίαστες επιδόσεις. Ο ευφυής έλεγχος του υβριδικού συστήματος κίνησης διασφαλίζει τη συνεργασία κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση και να ικανοποιούνται άριστα οι επιθυμίες του οδηγού. Μέσω του μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει το πρόγραμμα λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Στη βασική ρύθμιση AUTO eDrive, η ισχύς του κινητήρα αυξάνεται σημαντικά κατά την επιτάχυνση μέσω της υποστήριξης που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας, με ροπή 250 Nm άμεσα διαθέσιμη. Η BMW X5 xDrive40e έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,8 δευτ.

Εναλλακτικά, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, που επιτρέπει στη BMW X5 xDrive40e να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση – στην πόλη για παράδειγμα – παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, το όχημα έχει αυτονομία 31 km, στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 120 km/h. Το SAVE Battery mode διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή παρέχει δυνατότητα επαναφόρτισης, π.χ. μέσω ανάκτησης ενέργειας εάν η στάθμη είναι χαμηλή. Έτσι, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί σκόπιμα να αποθηκεύεται για χρήση στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης κάποια στιγμή αργότερα.

Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που έχει επιλεγεί με το eDrive, η ισχύς που προέρχεται και από τις δύο πηγές μεταφέρεται στο δρόμο μόνιμα μέσω του ευφυούς συστήματος BMW xDrive. Τα διάφορα σεταρίσματα που επιλέγονται με το διακόπτη Driving Experience Control – COMFORT, SPORT και ECO PRO – διατίθενται επίσης σε όλα τα προγράμματα οδήγησης.

 

Προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά για Υβριδικά μοντέλα από τα BMW ConnectedDrive και BMW  360° ELECTRIC .
Όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και οι υπηρεσίες της σειράς BMW ConnectedDrive που προσφέρονται στάνταρ ή προαιρετικά για τη BMW X5 διατίθενται και για την έκδοση με τεχνολογία eDrive με σκοπό την αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Μία ευφυής λειτουργία διαχείρισης ενέργειας προσφέρεται επίσης σαν ειδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional - στάνταρ στο BMW X5 xDrive40e. Όταν η καθοδήγηση διαδρομής είναι ενεργή, τα δεδομένα για το προφίλ της διαδρομής και τα δελτία κυκλοφορίας λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στον έλεγχο του συστήματος κίνησης. Σε διαδρομές μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων, το σύστημα διασφαλίζει τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης σε συνθήκες πόλης χρησιμοποιώντας Ανάκτηση Ενέργειας μέσω Πέδησης - Brake Energy Regeneration και τη διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας της μπαταρίας με στοχευμένο και αποδοτικό τρόπο.

Η εφαρμογή BMW Remote, αποκλειστική για υβριδική έκδοση, επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας, τον εντοπισμό δημόσιων σταθμών φόρτισης ή την ανάκτηση αξιολογήσεων απόδοσης της BMW X5 xDrive40e μέσω ενός smartphone. Οι βοηθητικές λειτουργίες θέρμανσης και εξαερισμού μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν από απόσταση.

BMW i Wallbox Pure και BMW i Wallbox Pro , συμπεριλαμβανομένης της εργασίας εγκατάστασης, διατίθενται για φόρτιση στο σπίτι, στο πλαίσιο του προγράμματος BMW 360° ELECTRIC, προσφέροντας ένα εξαιρετικά γρήγορο και βολικό τρόπο επαναφόρτισης της μπαταρίας, ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο. Επίσης διατίθενται υπηρεσίες υποστήριξης ειδικές για το μοντέλο. Η υπηρεσία ChargeNow παρέχει πρόσβαση χωρίς μετρητά σε ένα εκτενές εταιρικό δίκτυο σταθμών φόρτισης και δυνατότητα τιμολόγησης με την κάρτα ChargeNow. Η υπηρεσία ParkNow Longterm, από την άλλη, διευκολύνει την ανεύρεση χώρου στάθμευσης ή τον εντοπισμό και κλείσιμο μιας θέσης στάθμευσης με εγκατάσταση φόρτισης.

 

Επιλογές εξοπλισμού ευρέως φάσματος .
Ο ολοκληρωμένος στάνταρ εξοπλισμός του plug-in υβριδικού μοντέλου της σειράς BMW X5 περιλαμβάνει τώρα Σύστημα Πλοήγησης Professional και βοηθητικό σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού. Αυτό χρησιμοποιεί ρεύμα από τη μπαταρία υψηλής τάσης ή από το ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη φόρτιση. Επιπλέον, η BMW X5 xDrive40e εφοδιάζεται στάνταρ με το Adaptive Suspension Package Comfort που περιλαμβάνει πίσω αερανάρτηση και Dynamic Damper Control.

Εξάλλου, όλος σχεδόν ο προαιρετικός εξοπλισμός που προσφέρεται για τη BMW X5 μπορεί επίσης να παραγγελθεί για το plug-in υβριδικό μοντέλο. Τα πακέτα Design Pure Experience και Pure Excellence με επιλογές για το εξωτερικό και το εσωτερικό διατίθενται και για τη BMW X5 xDrive40e, όπως και το πακέτο M Sport και οι εξειδικευμένες προτάσεις της συλλογής BMW Individual.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στην παρακάτω οδηγία: “Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Οδηγία για κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος νέων επιβατών αυτοκινήτων), που διατίθεται σε όλο το Δίκτυο Εμπόρων, από τη Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στο http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. LeitfadenCO2 (GuidelineCO2) (PDF ‒ 2.7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ANALYST AND INVESTOR CONFERENCE 2017.

Munich, 22.March. OnDemand transmission of the BMW Group Analyst and Investor Conference 2017.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση