Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Νέα πρόκληση: Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW, Alessandro Zanardi θα αγωνιστεί στον κλασικό 24ωρο Αγώνα του Spa-Francorchamps.

Το 2015, ο Alessandro Zanardi (IT) και η BMW Motorsport θα αντιμετωπίσουν μαζί μία νέα συναρπαστική περιπέτεια: Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps, στον κλασικό αγώνα αντοχής στην οροσειρά των Αρδεννών. Αυτό ανακοινώθηκε στο Μόναχο, την παραμονή της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε το BMW Group για τον Ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό.

Εταιρικά
·
BMW
·
Sports
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~111,08 KB)
  
Photos(8x, ~17,99 MB)

Μόναχο. Το 2015, ο Alessandro Zanardi (IT) και η BMW Motorsport θα αντιμετωπίσουν μαζί μία νέα συναρπαστική περιπέτεια: Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps, στον κλασικό αγώνα αντοχής στην οροσειρά των Αρδεννών. Αυτό ανακοινώθηκε στο Μόναχο, την παραμονή της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε το BMW Group για τον Ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Double Cone του BMW Welt, παρουσία μελών του Δ.Σ. της BMW AG και περίπου 150 προσκεκλημένων, εκπροσώπων του Οικονομικού Τύπου, ο πρεσβευτής της Μάρκας BMW, Zanardi παρουσίασε τα φετινά project στα οποία θα συμμετάσχει με τη BMW.

 

Η 67η έκδοση του διάσημου αγώνα στο “Circuit de Spa-Francorchamps”, με μακροχρόνια παράδοση που χρονολογείται από το 1924, θα διεξαχθεί από 25 - 26 Ιουλίου 2015. Θα είναι η πρώτη εμφάνιση σε 24ωρο αγώνα για το Zanardi, ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια του σε σφοδρό ατύχημα το 2001. Από το 2003 μέχρι το 2009 αγωνίστηκε με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (FIA ETCC) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (FIA WTCC) με τη BMW Motorsport. Μετά από διάλειμμα τεσσάρων ετών επέστρεψε στους αγώνες το 2014 σαν εργοστασιακός οδηγός της BMW και έτρεξε στο Πρωτάθλημα  Blancpain Sprint με μία BMW Z4 GT3 τροποποιημένη ειδικά για τις ανάγκες του.

 

Η συμμετοχή στην ανώτατη κατηγορία του 24ωρου Spa-Francorchamps, ωστόσο, θα σηματοδοτήσει μία νέα πρόκληση για το Zanardi και τη BMW Motorsport: για πρώτη φορά, ο Zanardi θα μοιραστεί το cockpit με άλλους, αρτιμελείς οδηγούς. Η πρόκληση για τους τεχνικούς της BMW Motorsport ήταν να βρουν λύσεις για τη BMW Z4 GT3 που να επιτρέπουν αλλαγές οδηγών σε σύντομο χρόνο. Κατά τη διάρκεια των pit stop, το αυτοκίνητο πρέπει να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν ταχύτερα στις διαφορετικές ανάγκες ενός αρτιμελούς οδηγού και ενός οδηγού χωρίς πόδια. Για το σκοπό αυτό, η BMW Motorsport εξελίσσει ειδικά εξαρτήματα για επιτάχυνση, φρενάρισμα και αλλαγή σχέσεων. Η ομάδα και οι team-mates του Zanardi θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

 «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τον Alex», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Το 2014 που σηματοδότησε τη σεζόν της επιστροφής του με την τροποποιημένη BMW Z4 GT3, απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι τα πάντα είναι εφικτά εάν συνδυάσεις αποφασιστικότητα και τεχνογνωσία. Η συνεργασία μας στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps είναι το επόμενο ορόσημο σε μία μακρά και επιτυχημένη ιστορία. Σίγουρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση να γίνονται οι μετατροπές που απαιτούνται όταν ο Alex μοιράζεται το cockpit με άλλους οδηγούς. Αλλά είναι μία μεγάλη πρόκληση για τους μηχανικούς μας στη BMW Motorsport, την οποία αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Ανυπομονούμε να δούμε τον Alex να παίρνει θέση στη γραμμή εκκίνησης του διάσημου αγώνα με τη BMW Z4 GT3 μας». 

 

«Η συμμετοχή μου στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps σίγουρα θα είναι η επόμενη σημαντική στιγμή της καριέρας μου,» σχολίασε ο Zanardi. «Ονειρεύομαι έναν κλασικό αγώνα αντοχής εδώ και πολλά χρόνια και το βρίσκω θαυμάσιο που ο Jens Marquardt και η BMW Motorsport κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατον κάποιος οδηγός χωρίς πόδια όπως εγώ να συνεργάζεται με ‘κανονικούς’ οδηγούς σε μία τόσο ανταγωνιστική και σκληρή κατηγορία. Αλλά γνωρίζω ότι οι φίλοι μου στη BMW Motorsport έχουν όλη την τεχνική κατάρτιση και τις καινοτόμες ιδέες για να φέρουν σε πέρας αυτή την πρόκληση. Πραγματικά, θέλω να τους ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειές τους και ανυπομονώ γι’ αυτή τη νέα περιπέτεια της οικογένειας BMW».

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον αγώνα αντοχής, ο εργοστασιακός οδηγός της BMW θα συμμετάσχει στον γύρο του Paul Ricard του Πρωταθλήματος Blancpain Endurance στις 19 και 20 Ιουνίου στο Le Castellet (FR) καθώς και στην επίσημη δοκιμή του 24ωρου αγώνα του Spa-Francorchamps στις 24 Ιουνίου. Προγραμματίζονται και άλλες αγωνιστικές συμμετοχές αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

 

Το 2015 θα είμαι μία ακόμα γεμάτη χρονιά για τον Zanardi, καθώς ο Πρεσβευτής της Μάρκας BMW θα συνδυάσει και πάλι δραστηριότητες στην αγωνιστική οδήγηση και τον παραθλητισμό.- Θα λάβει μέρος στο Para-Cycling World Cup και μόλις μία εβδομάδα μετά τον 24ωρο αγώνα του Spa-Francorchamps, θα τρέξει στα Para-Cycling World Championships, που θα πραγματοποιηθούν στο Nottwil της Ελβετίας, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου. Ο Zanardi έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, δύο το 2013 και δύο το 2014. Φέτος, στοχεύει να συνεχίσει τα νικηφόρα σερί με το hand-bike του.

 

Τον Οκτώβριο, θέλει να ξαναπάει στη Χαβάη για να αγωνιστεί στο διάσημο τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων για δεύτερη φορά. Πέρσι, έκανε με επιτυχία το ντεμπούτο το στην απόλυτη πρόκληση των αθλημάτων αντοχής. Ο Zanardi ολοκλήρωσε τη συνολική απόσταση των 226.255 χλμ. σε χρόνο 9:47:14 ωρών. Ήταν 272ος γενικής κατάταξης μεταξύ 2.187 αθλητών που κατάφεραν να τερματίσουν. Στην ηλικιακή ομάδα του M45-49 (Άνδρες 45- 49) τερμάτισε 19ος από τους 247.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση