Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

“Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP™”: Η BMW M λανσάρει καινοτόμο τεχνολογία για τη σεζόν του 2015.

BMW M4 MotoGP Safety Car με καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού για πρώτη φορά στο Κατάρ – Συνεργασία BMW M Division και Dorna Sports στο MotoGP , για 17η συνεχή χρονιά.

F82
·
BMW M
·
Official Car of MotoGP
·
BMW Motorrad
·
Coupé
·
Αυτοκίνητα M
·
M4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~113,85 KB)
  
Photos(3x, ~6,32 MB)

Μόναχο/Ντόχα. Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2015 στο Κατάρ σηματοδότησε το ξεκίνημα της 17ης σεζόν της BMW M με την ιδιότητα του “Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP”. Η BMW έχει εμπλοκή στο MotoGP από το 1999 και παρέχει τον επίσημο στόλο οχημάτων. Η δέσμευση του BMW M Division περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες, όπως η απονομή του περίοπτου Βραβείου BMW M.

 

Σαν μακροχρόνιος εταίρος της Dorna Sports που διοργανώνει το MotoGP, το BMW M Division λανσάρει και πάλι αρκετά νέα στοιχεία τη φετινή σεζόν. Ανάμεσά τους είναι μία τεχνολογική καινοτομία: στο Grand Prix του Κατάρ, στο “Losail International Circuit”, η BMW M4 MotoGP Safety Car εμφανίστηκε στην πίστα με καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού για πρώτη φορά. Με τη νέα τεχνολογία, οι μηχανικοί του BMW M Division πέτυχαν αισθητή αύξηση επιδόσεων του κινητήρα της BMW M4 Coupé (431 bhp/317 kW στην έκδοση παραγωγής, κατανάλωση μικτού κύκλου 8,8-8,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 204-194 g/km). Αυτό οφείλεται στο ότι το σύστημα ψεκασμού νερού αυξάνει τα όρια των επιδόσεων που επηρεάζονται από τη θερμοκρασία. Μετά τις εντατικές δοκιμές στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του MotoGP, το σύστημα ψεκασμού νερού θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλο παραγωγής BMW M στο άμεσο μέλλον.

 

«Το MotoGP έχει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Επομένως μας προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία να προβάλλουμε τη μάρκα, την τεχνολογία και τα προϊόντα μας σε ένα διεθνές κοινό που έχει πάθος με τους αγώνες», δήλωσε ο Frank van Meel, Πρόεδρος του BMW M Division. «Η BMW M ήταν ανέκαθεν συνώνυμο των τεχνολογικών καινοτομιών και με χαρά λανσάρουμε το καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού σαν ένα ακόμα νέο επίτευγμα για φέτος. Για να ηγηθείς με ασφάλεια μιας ομάδας αγωνιστικών πρωτοτύπων υψηλών επιδόσεων σε όλες τις συνθήκες, είναι απαραίτητες τεχνολογίες από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και καινοτόμες ιδέες. Γι’ αυτό η BMW M είναι το ‘ισχυρότερο γράμμα στον κόσμο’. Το νέο σύστημα ψεκασμού νερού είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η σεζόν του 2015 σηματοδοτεί την 17η χρονιά της BMW M σε ρόλο ‘Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP’. Η επιτυχημένη συνεργασία με τη Dorna Sports αναπτύσσεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και αναμένεται να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα. Το 2019 θα γιορτάσουμε την 20ή επέτειο της BMW M στο MotoGP. Είμαστε περήφανοι με αυτή τη συνεργασία, που απαριθμεί δεκαετίες και είναι εξαιρετικά σπάνια σε διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου».

 

Με το σύστημα αυτό, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τη φυσική ιδιότητα του νερού κατά την εξάτμιση για να απορροφά την απαιτούμενη ενέργεια από το περιβάλλον. Το νερό ψεκάζεται στην πολλαπλή εισαγωγής με τη μορφή λεπτού σπρέι. Όταν το νερό εξατμίζεται, η εισαγωγή αέρα ψύχεται σημαντικά. Αυτό μειώνει τη θερμοκρασία τελικής συμπίεσης στο θάλαμο καύσης και επομένως την τάση του κινητήρα για κρουστική καύση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί υψηλότερη πίεση υπερπλήρωσης και αυξημένη προπορεία ψεκασμού. Η χαμηλότερη θερμοκρασία μειώνει επίσης την παραγωγή ρύπων, κυρίως οξειδίων του αζώτου (NOX). Με αυτό τον τρόπο, η πρωτοποριακή τεχνολογία αυξάνει την ισχύ και τη ροπή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

 

Ξεχωριστό απόκτημα του στόλου Αυτοκινήτων Ασφαλείας του MotoGP είναι και η BMW X5 M, που κάνει ντεμπούτο σαν Όχημα Ιατρικής Επέμβασης (Medical Car) τη φετινή σεζόν. Με τη νέα BMW X5 M (575 PS/423 kW, κατανάλωση μικτού κύκλου: 11,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 258 g/km), το BMW M Division γίνεται και πάλι σημείο αναφοράς στις κατηγορίες Sports Activity Vehicles (SAV) και Sports Activity Coupés (SAC) υψηλών επιδόσεων. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της επιτυχημένης οικογένειας BMW X – αποκλειστικότητα, στιβαρότητα, ευελιξία και ικανότητα στο δρόμο – με τη φιλοσοφία υψηλών επιδόσεων μιας M. Όπως όλα τα οχήματα του στόλου Safety Car, η BMW X5 M προετοιμάστηκε για να κάνει χρέη Medical Car στο MotoGP στο εργοστάσιο της BMW M.

 

Συνολικά, ο στόλος επίσημων οχημάτων του MotoGP περιλαμβάνει έξι μοντέλα BMW M και M Performance. Όπως η BMW M4 Coupé, χρέη Αυτοκινήτων Ασφαλείας εκτελούν επίσης οι BMW M3 και BMW M6 Gran Coupé. Μία BMW M5 διατίθεται για τον Αξιωματούχο Ασφαλείας, ενώ οι νέες BMW X5 M και BMW M550d xDrive Touring χρησιμοποιούνται σαν Οχήματα Ιατρικής Επέμβασης (Medical Cars). Η BMW Motorrad προσφέρει επίσης δύο BMW S 1000 RRs ως Μοτοσικλέτες Ασφαλείας (Safety Bikes). Περισσότερες πληροφορίες για το στόλο 2015 Safety Car online υπάρχουν στο: www.bmw-m-safetycar.com

Μία ακόμα δραστηριότητα που εντάσσεται στη δέσμευση του BMW M Division στο MotoGP είναι το Βραβείο BMW M, το οποίο θα δοθεί για 13η φορά το 2015. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο νικητής λαμβάνει ένα αποκλειστικό αυτοκίνητο BMW M. Η Εμπειρία BMW M MotoGP υπόσχεται στους προσκεκλημένους του BMW M Division την εμπειρία από ένα αξέχαστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, όπου έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία αποκλειστική γεύση από τα παρασκήνια με τους ειδικούς του BMW M MotoGP, Loris Capirossi και Alex Hofmann. Επιπλέον, το BMW M Division παρουσιάζει τα τελευταία αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και άλλα μοντέλα διαφόρων μαρκών του BMW Group τα Σαββατοκύριακα των Grand Prix. 

 

Τέλος Δελτίου Τύπου

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@partner.bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση