Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group προσεγγίζει καινοτόμα startups.

Το BMW Startup Garage θα μπορεί να αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες των πιο καινοτόμων startups. Με το BMW Startup Garage, το BMW Group συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία με εταιρίες startup. Ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός μεγάλου οργανισμού σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία συνεχούς καινοτομίας, δημιουργικότητας και τόλμης που χαρακτηρίζει επιτυχημένα startups μπορεί να αποδειχτεί μία αποτελεσματική συνταγή.

Τεχνολογία
·
Εταιρικά
·
Technology, Research & Development
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,9 KB)
  
Photos(1x, ~1,88 MB)

Μόναχο. Το BMW Startup Garage θα μπορεί να αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες των πιο καινοτόμων startups. Με το BMW Startup Garage, το BMW Group συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία με εταιρίες startup. Ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός μεγάλου οργανισμού σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία συνεχούς καινοτομίας, δημιουργικότητας και τόλμης που χαρακτηρίζει επιτυχημένα startups μπορεί να αποδειχτεί μία αποτελεσματική συνταγή. Επιπλέον του BMW Startup Garage, η εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου BMW i Ventures προάγει επίσης τη συνεργασία με νέες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις αστικής μετακίνησης.

 

Παράλληλα, το BMW Group έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Δημιουργίας – UnternehmerTUM – του Πολυτεχνείου του Μονάχου για τη λειτουργία του προγράμματος “TEchFounders” για τεχνολογικά startups. Το Accelerator Programme προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και ομάδες startup για καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

 

Μία ομάδα με επικεφαλής τους διευθυντές καινοτομίας Gregor Gimmy και Matthias Meyer μόλις προστέθηκε στο BMW Startup Garage. Ο Gimmy δήλωσε: «Είχαμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε πώς η εταιρία μας μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες με αποδοτικό τρόπο».

 

Το BMW Group ανέκαθεν αναζητούσε ενεργά νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες, αλλά μέχρι τώρα ήταν δύσκολο για τα startups να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην εταιρία – οι εσωτερικές διαδικασίες μιας μεγάλης επιχείρησης μπορεί να αποθαρρύνουν τις νεοφυείς εταιρείες. Βασισμένο σε λιγότερες και αποδοτικές διαδικασίες, το BMW Startup Garage ανοίγει τώρα το δρόμο σε γρήγορα και ευέλικτα συνεργατικά projects. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζονται και ενσωματώνονται γρήγορα περισσότερα startups. Όποιες εταιρίες startup ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν αίτηση online στο BMW Startup Garage. Κατόπιν, η επιλογή γίνεται απευθείας μέσω του BMW Startup Garage σε σύσκεψη με την ομάδα διαχείρισης καινοτομίας και τα σχετικά τμήματα του BMW Group.

 

Στη συνέχεια, επίλεκτα startups περνούν από ένα ειδικό πρόγραμμα διάρκειας αρκετών μηνών. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται η ανάπτυξη ενός λειτουργικού πρωτοτύπου σε τομέα που σχετίζεται με το BMW Group. Τα Startups υποστηρίζονται επίσης στη δημιουργία του δικτύου τους εντός του Group και στην κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

 

Σε πρώτη φάση, οποιοδήποτε startup οπουδήποτε στον κόσμο μπορεί να κάνει αίτηση. Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε εταιρίες του αυτοκινητιστικού τομέα, αλλά επεκτείνεται και σε τεχνολογίες που μπορούν να μεταφερθούν σε αυτοκινητιστικές μηχανολογικές εφαρμογές. Ωστόσο, οι αιτούντες πρέπει να πληρούν και έναν αριθμό προϋποθέσεων: «Ψάχνουμε για καλά startups, όχι για καλούς επενδυτές», εξηγεί ο Matthias Meyer. «Όποιος σκοπεύει να κάνει αίτηση, θα χρειαστεί να φέρει όχι μόνο μία θαυμάσια ιδέα αλλά και μία άψογη ομάδα. Άλλωστε, μόνο μία κορυφαία ομάδα μπορεί να εφαρμόσει ιδέες με επιτυχία».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση