Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

MINI Augmented Vision: Μία επαναστατική φιλοσοφία απεικόνισης που αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Αποκλειστικά πρωτότυπα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας υπογραμμίζουν την καινοτόμο δύναμη και δημιουργικότητα ΜΙΝΙ.

Η MINI οραματίζεται το μέλλον στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης με μία πρωτοποριακή καινοτομία. «Το MINI Augmented Vision απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο ένα αυτοκίνητο ΜΙΝΙ με ευφυή συνδεσιμότητα και ένα ζευγάρι γυαλιών όπου προβάλλεται σχετικό περιεχόμενο θα μπορούν να συνεργάζονται στο μέλλον», εξηγεί ο Dr. Jörg Preißinger, project-manager του MINI Augmented Vision, τμήμα έρευνας και τεχνολογίας του BMW Group.

Τεχνολογία
·
MINI
·
Technology, Research & Development
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~303,97 KB)
  
Photos(18x, ~164,48 MB)

Μόναχο. Η MINI οραματίζεται το μέλλον στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης με μία πρωτοποριακή καινοτομία. «Το MINI Augmented Vision απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο ένα αυτοκίνητο ΜΙΝΙ με ευφυή συνδεσιμότητα και ένα ζευγάρι γυαλιών όπου προβάλλεται σχετικό περιεχόμενο θα μπορούν να συνεργάζονται στο μέλλον», εξηγεί ο Dr. Jörg Preißinger, project-manager του MINI Augmented Vision, τμήμα έρευνας και τεχνολογίας του BMW Group. «Με τη βοήθεια αρκετών εταιριών Qualcomm, έχουμε δημιουργήσει ένα διασυνδεδεμένο σύστημα και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) με στυλιστική φιλοσοφία ΜΙΝΙ που αλλάζουν ριζικά την εμπειρία μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Το πρωτότυπο ζευγάρι γυαλιών με τις εξατομικευμένες διαδραστικές λειτουργίες ‘παντρεύει’ την επαυξημένη πραγματικότητα με την αίσθηση lifestyle που χαρακτηρίζει τη μάρκα».

 

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία διαφάνειας, τα γυαλιά ΑR προβάλλουν σχετικές πληροφορίες στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού, χωρίς να ‘κρύβουν’ τους άλλους χρήστες των δρόμων, αυξάνοντας επομένως την οδηγική άνεση και ασφάλεια.

 

Οι παρακάτω λειτουργίες θα προβάλλονται στο πεδίο ορατότητας με το MINI Augmented Vision:

 

  • Εισαγωγή προορισμού για πλοήγηση και μεταφορά στο όχημα: Επιλογή προορισμών εκτός του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μεταφορά στο όχημα.
  • Πρώτο Χιλιόμετρο / Τελευταίο Χιλιόμετρο : Πλοήγηση από την τρέχουσα θέση μέχρι το όχημα ή από το όχημα στον τελικό προορισμό.
  • Λειτουργίες Head - up display : Απεικόνιση ταχύτητας, ορίων ταχύτητας κλπ. στα γυαλιά στο κύριο πεδίο ορατότητας του οδηγού, με τα δεδομένα να προβάλλονται πάντα στην ίδια θέση πάνω από το τιμόνι ώστε να μην καλύπτουν κανένα χρήστη των δρόμων.
  • Γραφικά πλοήγησης και σημείων ενδιαφέροντος: Η πραγματικότητα επαυξάνεται με βέλη πλοήγησης ‘πάνω’ στο δρόμο, καθώς και με απεικόνιση σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, όπως ανοιχτοί χώροι στάθμευσης. Έτσι ο οδηγός παραμένει απερίσπαστος στο καθήκον της οδήγησης.
  • Λήψη/Ανάγνωση Μηνύματος: Ένα μικρό εικονίδιο εμφανίζεται στα γυαλιά όταν λαμβάνεται ένα μήνυμα. Στη συνέχεια, ο οδηγός μπορεί να ακούσει το SMS / μήνυμα μέσω της λειτουργίας ανάγνωσης, χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια της οδήγησης.
  • Απεικόνιση τύπου Ακτίνων Χ / διαφανή εξαρτήματα οχήματος: Μία εικονική ακτινογραφία εξαρτημάτων του οχήματος (όπως κολόνες Α και πόρτες) ‘ρίχνει φως’ σε εξωτερικές περιοχές που συνήθως καλύπτονται από το ίδιο το όχημα.
  • Augmented Parking : Αυτή διευκολύνει τη στάθμευση προβάλλοντας εικόνες από μία κάμερα τοποθετημένη στον εξωτερικό καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο, η απόσταση από το κράσπεδο φαίνεται καθαρά και υπολογίζεται εύκολα.

 

Τη σχεδιαστική και χρωματική φιλοσοφία των γυαλιών δημιούργησε η ομάδα της Designworks για τη MINI.

 

Το MINI Augmented Vision είναι προϊόν συνεργασίας με αρκετές εταιρίες Qualcomm.

 

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε συμβάλλει στην εξέλιξη μιας επαναστατικής διεπαφής επαυξημένης πραγματικότητας μεταξύ γυαλιών και αυτοκινήτου», σχολίασε ο Jay Wright, Αντιπρόεδρος της Qualcomm Connected Experiences, Inc. «Το MINI Augmented Vision δείχνει καθαρά τι είναι εφικτό σήμερα και τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση