Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Life360 – Η δημοφιλής οικογενειακή εφαρμογή διατίθεται τώρα σε αυτοκίνητα BMW και ΜΙΝΙ. Μείνετε συνδεδεμένοι με BMW ConnectedDrive και MINI Connected.

Η BMW και η MINI ενσωματώνουν στα οχήματά τους την παγκοσμίως δημοφιλή οικογενειακή εφαρμογή Life360. 50 εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο ήδη χρησιμοποιούν την εφαρμογή Life360 για να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς.

Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
·
Technology, Research & Development
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~215,1 KB)
  
Photos(30x, ~33,57 MB)

Μόναχο. Η BMW και η MINI ενσωματώνουν στα οχήματά τους την παγκοσμίως δημοφιλή οικογενειακή εφαρμογή Life360. 50 εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο ήδη χρησιμοποιούν την εφαρμογή Life360 για να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς.

 

Με την εφαρμογή Life360 η επικοινωνία γίνεται εύκολα και ταχύτατα όταν για παράδειγμα οικογένειες και φίλοι προγραμματίζουν ένα δείπνο, χρησιμοποιούν το car-sharing (κοινοχρησία οχήματος) ή θέλουν να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά και οι παππούδες έφτασαν με ασφάλεια στο σπίτι.

 

Όταν δημιουργούν τον δικό τους ιδιωτικό ‘κύκλο’, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους την τοποθεσία τους, να τηλεφωνούν ή να κάνουν chat online. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας κοινοποίησης τοποθεσίας. Υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων με μέλη από διαφορετικούς κύκλους. Θα μπορούν όμως να βλέπονται μεταξύ τους μόνο εάν ανήκουν στην ίδια ομάδα.

 

Η ενσωμάτωση του Life360 στο BMW ConnectedDrive και MINI Connected επιτρέπει στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου να καθοδηγεί τον οδηγό στην τοποθεσία που βρίσκεται ένα πρόσωπο του κύκλου άμεσα μέσω της εφαρμογής. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με μέλη της ομάδας μπορούν ομοίως να γίνονται απευθείας από την εφαρμογή μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Το μόνο που απαιτείται είναι μία live σύνδεση Bluetooth μεταξύ τηλεφώνου και αυτοκινήτου.

 

Η εφαρμογή Life360 είναι πιστοποιημένη για χρήση σε αυτοκίνητα BMW και MINI με το Apple iPhone και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν από το  Apple App Store.

 

BMW ConnectedDrive και MINI Connected : άριστα ενσωματωμένες εφαρμογές smartphone για ποικίλες υπηρεσίες και λειτουργίες.

Με την ενσωμάτωση εφαρμογών smartphone στα αυτοκίνητα BMW και MINI, τα BMW ConnectedDrive και MINI Connected προσφέρουν στους χρήστες μία δωρεάν και συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υπηρεσιών και λειτουργιών. Με τη διεπαφή Apps for Automotive (A4A) της BMW, αυτοκίνητα μάρκας BMW και MINI μπορούν ενσωματώνουν τις εφαρμογές smartphone τρίτων προμηθευτών. Δεν πρόκειται για απλή απεικόνιση των εφαρμογών στην οθόνη του αυτοκινήτου αλλά για μία πλήρη λειτουργική ενσωμάτωση που προσφέρει μέγιστη πρακτικότητα. Οι εφαρμογές είναι πιστοποιημένες από τη BMW και πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις ασφάλειας και ευκολίας χρήσης όπως οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του αυτοκινήτου που ελέγχεται μέσω του BMW iDrive Controller ή του MINI Controller και απεικονίζεται στην Οθόνη Ελέγχου BMW ή στην Κεντρική Οθόνη MINI.

 

Χάρη στην καινοτόμο διεπαφή A4A τα σημερινά και μελλοντικά μοντέλα  θα μπορούν να εφοδιάζονται με τις τελευταίες εφαρμογές οποιαδήποτε στιγμή μέσω των BMW ConnectedDrive και MINI Connected, προσφέροντας εξαιρετική ευελιξία στα οχήματα BMW και MINI και τη δυνατότητα να συμβαδίζουν με τις μελλοντικές εξελίξεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πλατφόρμα συνδεσιμότητας - που ήδη προσφέρεται μέσω των  ConnectedDrive Services (με εφαρμογές BMW) ή MINI Connected – και ένα  smartphone συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο μέσω αντάπτορα ή καλωδίου USB.

 

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε μοντέλα BMW και MINI:

 

n - tv (Apple iOS) – το ειδησεογραφικό κανάλι n-tv είναι από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς φορείς στα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης. Στα ρεπορτάζ από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και της τεχνολογίας προστίθενται συνοπτικές ενημερώσεις για ποδόσφαιρο, F1 και τον καιρό. Τα τελευταία οικονομικά νέα είναι αναγνωρισμένο δυνατό σημείο στα ρεπορτάζ του n-tv. Οι συντάκτες του n-tv προσφέρουν μία ειδική υπηρεσία συνοπτικών ειδήσεων μέσω της εφαρμογής για smartphone (διατίθεται δωρεάν από το Apple App Store) με τη μορφή αρχείων ήχου. Η ανάγνωση των ειδήσεων γίνεται από επαγγελματία εκφωνητή και οι ακροατές ενημερώνονται με μία περιληπτική παρουσίαση των ειδήσεων οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

 

Spotify ( Apple iOS ) – Μουσική υπηρεσία. Μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες music streaming για smartphones, ταμπλέτες, υπολογιστές και οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας , η Spotify έχει πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερους από 12,5 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή σε 58 χώρες.

 

Deezer (Apple iOS) – Μουσική υπηρεσία. Αυτή η ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία διατίθεται σε 182 χώρες και προσφέρει μία λίστα με 30+ εκατομμύρια μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται από κινητές συσκευές όπως smartphones, laptops και tablets καθώς και από οικιακά συστήματα ήχου, ενσωματωμένες συσκευές αυτοκινήτου και υπολογιστές.

 

Napster / Rhapsody ( Apple iOS ) – Μουσική υπηρεσία. Η Napster παρέχει πρόσβαση σε 25 εκατομμύρια τραγούδια κάθε είδους – όπως rock, pop και soul – καθώς και κλασική μουσική, τζαζ και χιλιάδες audio books. Οι ειδικοί της Napster καταρτίζουν playlists και αφιερώματα σε συγκεκριμένους ερμηνευτές, ενώ βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύπτουν τις νέες δουλειές τους. Ζωντανές εκπομπές, αποκλειστικές συνεντεύξεις και ζωντανά σχόλια εντάσσονται στη Napster.  Η πρόσβαση (με BMW ConnectedDrive και MINI Connected) γίνεται  μέσω Napster στην Ευρώπη και της θυγατρικής της Napster, Rhapsody στις ΗΠΑ.

 

Amazon Music (πρώην Amazon Cloud Player, Apple iOS) – Μουσική υπηρεσία. Η Amazon Music παρέχει πρόσβαση σε 27 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, τα οποία ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει σε smartphone ή απλώς να τα απολαύσει μέσω streaming. Πολλά μουσικά κομμάτια έχουν λειτουργία AutoRip, μέσω της οποίας το κομμάτι διατίθεται για κινητές συσκευές σε φορμάτ MP3 εάν έχει αγοραστεί σε διαφορετικό format.

 

TuneIn Radio Free/TuneIn Radio Pro (Apple iOS) – Διαδικτυακό Ραδιόφωνο. Πάνω από 50 εκατομμύρια ακροατές ‘συντονίζονται’ στo TuneIn κάθε μήνα απολαμβάνοντας πρόσβαση σε 100.000 σταθμούς FM, AM, HD και διαδικτυακούς  και δύο εκατομμύρια προγράμματα on-demand από όλες τις ηπείρους. BMW ConnectedDrive και MINI Connected υποστηρίζουν τη δωρεάν έκδοση και την χωρίς διαφημίσεις Pro.

 

Audible (Apple iOS) – Audio books και άλλο ηχητικό περιεχόμενο. Ο παγκοσμίως μεγαλύτερος πάροχος και παραγωγός ψηφιακού φωνητικού περιεχομένου προσφέρει πάνω από 130.000 προγράμματα audio. Τα BMW ConnectedDrive και MINI Connected επιτρέπουν στους κατόχους της εφαρμογής Audible να έχουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες τους μέσω του λειτουργικού συστήματος iDrive και του MINI Controller.

 

myKIDIO (Apple iOS, μόνο BMW) – Ψυχαγωγία για παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο. Η εφαρμογή παρέχει οργανωμένο και κατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο όπως τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, audio books και audio plays, κάνοντας τις μακρινές διαδρομές πολύ πιο απολαυστικές για τους μικρούς μας φίλους που ταξιδεύουν στο αυτοκίνητο. Απαιτεί χρήση iPhone και iPad, που προβάλλει το περιεχόμενο στο πίσω μέρος της καμπίνας. Επιπλέον, το μόνιτορ ταξιδιού BMW Kids Cockpit απεικονίζει τις τελευταίες πληροφορίες για το ταξίδι, όπως ταχύτητα και υπόλοιπη διάρκεια. Οι γονείς μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να διαχειρίζονται το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο iPad χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα BMW iDrive.

 

Glympse (Apple iOS) – Πληροφορίες εντοπισμού θέσης μέσω GPS. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να ενημερώνετε τους χρήστες για τη θέση σας για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο χρόνος μπορεί να είναι από λίγα λεπτά μέχρι αρκετές ώρες. Είναι ένας πρακτικός τρόπος για να ενημερώσετε – παραδείγματος χάριν - κάποιους σχετικά με την αναμενόμενη ώρα άφιξής σας χωρίς να πρέπει να τηλεφωνήσετε από πριν.

 

M Laptimer (Apple iOS, μόνο BMW) – Εργαλείο ανάλυσης οδήγησης. Αυτή η εφαρμογή εξελίχθηκε από την M GmbH για τους σπορτίφ οδηγούς BMW. Στοιχεία τηλεμετρίας αποστέλλονται απευθείας από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου στο συνδεδεμένο Apple iPhone – μία λειτουργία που δείχνει καθαρά ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεχωρίζει από άλλα εργαλεία του είδους. Η εφαρμογή M Laptimer καταγράφει δεδομένα όπως επιτάχυνση, σημεία φρεναρίσματος, χρόνους γύρου και φορτία g, ενώ προσφέρει και μία λειτουργία σύγκρισης επιδόσεων έναντι άλλων οδηγών.  Εικονικοί γύροι αναπαράγονται με μορφή κινουμένων σχεδίων για λόγους σύγκρισης και κοινοποιούνται μέσω e-mail, Twitter ή Facebook.

 

GoPro app (Apple iOS)  –  Τηλεχειρισμός κάμερας. Οι κάμερες GoPro είναι συμπαγείς, ανθεκτικές, εύχρηστες, πολύ μικρές και πρακτικές.  Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τις κάνουν ιδανικές για θεαματικές λήψεις σπορ και υπαίθριων δραστηριοτήτων  σε μορφή φωτογραφίας ή βίντεο. Σε μία αγωνιστική πίστα, για παράδειγμα, οι κάμερες μπορούν να στερεώνονται μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο  για να επιτυγχάνεται η τέλεια λήψη των πιο καυτών γύρων. Η εφαρμογή GoPro για το iPhone, που διατίθεται δωρεάν από το Apple App Store, επιτρέπει διαισθητικό έλεγχο από απόσταση της κάμερας GoPro μέσω smartphone. Για παράδειγμα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής βίντεο, προγράμματος εγγραφής  ή πολλαπλών φωτογραφιών.

 

BMW Connected app (Apple iOS / Google Android) – Δωρεάν εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση στο Twitter, συνδέεται με ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο μέσω web radio και σας κατευθύνει στον τελικό προορισμό σας αφού παρκάρετε το αυτοκίνητο χάρη στη λειτουργία Last Mile. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει για να επιτρέψετε στο χώρο που παρκάρατε το αυτοκίνητο, εάν το ζητήσετε. Άλλες ενσωματωμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν ένα ημερολόγιο, Wiki Local (για χρήσιμες πληροφορίες από την περιοχή σας) και ειδήσεις μέσω των τελευταίων RSS feeds. Η εφαρμογή BMW Connected παρουσιάζει επίσης την τελευταία γκάμα πιστοποιημένων εφαρμογών smartphone.

 

MINI Connected app (Apple iOS/Google Android) – Δωρεάν εφαρμογή που αποδεικνύει τις άπειρες δυνατότητες ενημέρωσης του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας MINI σύμφωνα με τις μελλοντικές εξελίξεις.  Εφαρμογές τρίτων που έχουν εξελιχθεί ειδικά για χρήση σε MINI επιτρέπουν τη συνεχή επέκταση μιας γκάμας λειτουργιών οι οποίες συμβάλλουν στην ασφαλέστερη, πιο άνετη και πιο συναρπαστική οδήγηση. Επίσης, μπορούν να προστεθούν υπηρεσίες που υποστηρίζει η εφαρμογή MINI Connected, όπως web radio και RSS news feed, χρήση Twitter και foursquare, δυνατότητα online αναζήτησης καθώς και λειτουργίες αποκλειστικές για MINI, όπως Driving Excitement, Mission Control, Dynamic Music και MINIMALISM.

 

MINI Connected XL   Journey Mate (Apple iOS/Google Android) – Η MINI προσφέρει ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας αυτοκινήτου με την προσωπική υπηρεσία υποστήριξης μετακίνησης MINI Connected XL Journey Mate. Αυτή η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη τις πολύτιμες υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού οδηγού πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι. Όταν ο οδηγός επιλέξει προορισμό στο smartphone του, το Journey Mate  συγκεντρώνει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας. Καθήκοντα όπως τηλεφωνήματα και λοιπές πληροφορίες για το ταξίδι μπορούν επίσης να εισαχθούν. Μία σύνδεση smartphone επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων στο αυτοκίνητο. Η εφαρμογή MINI Connected XL Journey Mate υποδεικνύει χώρους στάθμευσης και ενημερώνει έγκαιρα για σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου, παρακολουθεί το χρόνο του ταξιδιού και λαμβάνει δελτία καιρού για τον τόπο του προορισμού. Η λειτουργία Traffic Radar προσφέρει την πιο ενημερωμένη επισκόπηση για την κατάσταση του δρόμου. Όλες οι πληροφορίες και οι υποδείξεις – ενημερωμένες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες και έξυπνα φιλτραρισμένες – εμφανίζονται μαζί με τις κανονικές υποδείξεις οδήγησης όταν η ενσωματωμένη οθόνη 8.8 ιντσών είναι σε πρόγραμμα διαιρούμενης απεικόνισης. Στο τέλος του ταξιδιού, η εφαρμογή Journey Mate σας καθοδηγεί στον προορισμό σας με τη λειτουργία της Last Mile Navigation, είτε εξακολουθείτε να οδηγείτε ή συνεχίζετε με τα πόδια. Τέλος, η λειτουργία Car Finder βοηθά να εντοπίσετε ξανά το όχημά σας.

 

Μερικές εφαρμογές διατίθενται μόνο για ειδικές αγορές. Η εφαρμογή QQ Music (μουσική υπηρεσία) για το Apple iPhone, για παράδειγμα, διατίθεται μόνο στην Κίνα και η Pandora (μουσική υπηρεσία) προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση