Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW ConnectedDrive και εφαρμογή BMW i Remote. Παγκόσμια πρεμιέρα: το Apple Watch θα ελέγχει λειτουργίες μοντέλων BMW i.

Η BMW ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους στο χώρο της συνδεσιμότητας αυτοκινήτου και κινητού μέσω της τεχνολογίας BMW ConnectedDrive. Όπως επιβεβαιώνει και η εφαρμογή BMW i Remote, προσφέρει την πιο προηγμένη σύνδεση οδηγού, αυτοκινήτου και έξω κόσμου. Η εφαρμογή μπορεί ήδη να χρησιμοποιείται για έλεγχο και διαχείριση λειτουργιών μοντέλων BMW i από απόσταση.

Τεχνολογία
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,76 KB)
  
Photos(7x, ~1,33 MB)

Μόναχο. Η BMW ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους στο χώρο της συνδεσιμότητας αυτοκινήτου και κινητού μέσω της τεχνολογίας BMW ConnectedDrive. Όπως επιβεβαιώνει και η εφαρμογή BMW i Remote, προσφέρει την πιο προηγμένη σύνδεση οδηγού, αυτοκινήτου και έξω κόσμου. Η εφαρμογή μπορεί ήδη να χρησιμοποιείται για έλεγχο και διαχείριση λειτουργιών μοντέλων BMW i από απόσταση. Είναι μία εφαρμογή που οι πελάτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν από την πρώτη μέρα με το προσεχές, νέο Apple Watch. Το Apple Watch χρησιμοποιεί την εφαρμογή BMW i Remote – οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν από το Apple iTunes Store – ώστε να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου και να προειδοποιούνται όταν είναι πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, το Apple Watch μπορεί να συνεχίζει τις οδηγίες πλοήγησης από το BMW i3 στον τελικό προορισμό του χρήστη μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου. Επίσης, επιτρέπει την εκ των προτέρων ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας. Το νέο smartwatch διαθέτει μία καινοτόμο οθόνη για εφαρμογές που προβάλλει τις πιο σημαντικές πληροφορίες ώστε να μπορεί κάποιος να τις βλέπει με μια ματιά. Εκτός από το επίπεδο φόρτισης, την αυτονομία και το χρονοδιάγραμμα των ενημερώσεων, η οθόνη δείχνει επίσης στους χρήστες της εφαρμογής BMW i Remote εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες.

 

Μέγιστη οδηγική απόλαυση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Το Apple Watch χρησιμοποιείται σαν ένα παραδοσιακό ρολόι καρπού και λειτουργεί σαν έξυπνη προέκταση ενός συνδεδεμένου Apple iPhone. Μπορεί να συνδέσει τον οδηγό με το BMW i3 ή BMW i8 του οποιαδήποτε στιγμή – από απόσταση εάν χρειαστεί – και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να διαχειρίζονται σημαντικές λειτουργίες άμεσα μέσω της εφαρμογής BMW i Remote, χωρίς να πρέπει να βγάλουν το smartphone από την τσέπη τους, να ξεκλειδώσουν την οθόνη ή να εισάγουν κωδικό. Πολλοί από εμάς ήδη θεωρούμε τις ψηφιακές υπηρεσίες αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και τα smartwatches θα ενισχύσουν αυτή την τάση. Επίσης, προάγουν την εμπειρία του ταξιδιού με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Apple Watch ελέγχεται με πίεση ή με κίνηση στην επιφάνεια αφής, κάτι ήδη γνωστό από τα smartphones και τα tablets. Μία κίνηση προς τα επάνω αποκαλύπτει την οθόνη εκκίνησης της εφαρμογής BMW i Remote – το κεντρικό σημείο πλοήγησης της έκδοσης της εφαρμογής για Apple Watch.

Εδώ, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα άλλα μενού της εφαρμογής. Η οθόνη εκκίνησης παρουσιάζει το αυτοκίνητο συνδεδεμένο με το smartwatch με τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τη μάρκα BMW i. Επίσης εμφανίζεται η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η αυτονομία, καθώς και η ώρα της ημέρας. Με περισσότερο scrolling, η οθόνη εκκίνησης εμφανίζει ένα νέο μενού μέσω του οποίου οι χρήστες ελέγχουν πολυάριθμες πληροφορίες του οχήματος, όπως εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες, αν η οροφή είναι ακόμα ανοιχτή ή αν ο χώρος αποσκευών είναι κλειστός. Επίσης επισημαίνονται προειδοποιήσεις service – π.χ. εάν χρειάζεται αλλαγή υγρού φρένου ή service. Αυτή η λίστα κρύβεται με σάρωση της οθόνης ή μέσω του κεντρικού εργαλείου ελέγχου του Apple Watch, Digital Crown.

 

Ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια μιας φόρτισης.
Μια δεξιά σάρωση στην οθόνη εκκίνησης οδηγεί τους χρήστες στο Remote Services της εφαρμογής  BMW i Remote, για να ρυθμίζουν τις συνθήκες θερμοκρασίας στο εσωτερικό της καμπίνας. Εδώ, οι χρήστες μπορούν να ψύξουν ή να θερμάνουν το εσωτερικό του BMW i τους τη στιγμή που αυτό φορτίζεται από την παροχή ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να καταναλώνεται ενέργεια από τη μπαταρία υψηλής τάσης για την αρχική λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, κάτι που βοηθά στη μεγιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας. Μια ακόμα δεξιά σάρωση οδηγεί στη λειτουργία ελέγχου της κόρνας, που μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν εύκολα τα BMW i3 ή BMW i8 τους, ακόμα και σε μεγάλα πάρκινγκ αυτοκινήτων – ή αν κάποιος άλλος έχει παρκάρει το αυτοκίνητο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άγγιγμα της οθόνης για ενεργοποίηση των σχετικών λειτουργιών.

 

Συνέχιση υπολογισμού διαδρομής με χρήση πολλαπλών μέσων μεταφοράς με Apple Watch.
Μία από τις πολυάριθμες καινοτομίες του BMW i3είναι ο υπολογισμός διαδρομής με χρήση πολλαπλών μέσων μεταφοράς (intermodal route planning). Σε συνθήκες αργής ή πυκνής κυκλοφορίας αυτή η ευφυής λειτουργία ενσωματώνει και άλλα μέσα μεταφοράς στη διαδικασία υπολογισμού διαδρομής εκτός από το αυτοκίνητο του χρήστη, προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του πιο αποδοτικά. Αυτό το είδος καθοδήγησης είναι μοναδικό στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ εκμεταλλεύεται και υπηρεσίες εντοπισμού όταν χρησιμοποιείται το Apple Watch. Έτσι, οι οδηγίες του συστήματος πλοήγησης επεκτείνονται από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο στον τελικό προορισμό του χρήστη, ακόμα και για να επιστρέψει στο χώρο στάθμευσης αν χρειαστεί. Οι ιδιοκτήτες του Apple Watch μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες με μια αριστερή σάρωση στην οθόνη εκκίνησης. Όλες αυτές οι λειτουργίες αναβαθμίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις κυρίως σε αστικές περιοχές.

 

BMW ConnectedDrive σημαίνει άλματα καινοτομίας.
Με ενσωματωμένες κάρτες SIM, τα BMW i3 και BMW i8 προσφέρουν βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα, ενώ η εφαρμογή BMW i Remote δημιουργεί έναν ισχυρό κρίκο επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και έξω κόσμου. Η εφαρμογή BMW i Remote για Apple Watch προστίθεται σε αυτές που τρέχουν για λειτουργικά συστήματα Android, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά το πόσο γρήγορα η BMW μπορεί να ανταποκρίνεται στη ραγδαία εξέλιξη καινοτομιών ‘συνδεδεμένου αυτοκινήτου’ με ευφυείς λύσεις όπως υπηρεσίες και εφαρμογές του BMW ConnectedDrive.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2013, το BMW Group πούλησε 1.963 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 115.215 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2013 ήταν 7.91 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 76.06 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 110,351 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση