Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Έναρξη παραγωγής της νέας BMW Σειράς 7 στο Εργοστάσιο του Dingolfing.

Σαφής δέσμευση στη Γερμανία και στις high tech εγκαταστάσεις παραγωγής. Επένδυση πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε αποδοτικές, νέες τεχνολογίες παραγωγής στο μεγαλύτερο Γερμανικό εργοστάσιο του BMW Group. Ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας ανθρακονημάτων και ηλεκτροκίνησης στην υπάρχουσα υποδομή παραγωγής. Μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i στη βασική μάρκα BMW.

Τεχνολογία
·
Εταιρικά
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Σειρά 7
·
BMW
·
Technology, Research & Development
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,83 KB)
  
Photos(114x, ~954,63 MB)

Μόναχο / Dingolfing. Η νέα, έκτη γενιά της BMW Σειράς 7 θα αρχίσει κατασκευάζεται στο Dingolfing την 1η Ιουλίου. Από το 2008 μέχρι σήμερα, 370.000 οχήματα της προηγούμενης γενιάς κατασκευάστηκαν στο Dingolfing και παραδόθηκαν σε πελάτες σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από το 1977 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά της Σειράς 7, το εργοστάσιο του Dingolfing έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 1.6 εκατομμύρια οχήματα. Κύριες αγορές της σήμερα είναι Κίνα, ΗΠΑ, Γερμανία, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ποικιλία κινητήρων, αποχρώσεων και επιλογών πελατών, μπορούν να κατασκευαστούν αμέτρητες εκδόσεις του μοντέλου (μέχρι 1070). Σχεδόν καμία BMW Σειρά 7 που φεύγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Dingolfing δεν μοιάζει με την άλλη.

 

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους εργαζόμενους εν όψει της έναρξης παραγωγής στο Dingolfing, ο Harald Krüger, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της BMW AG, δήλωσε: «Το νέο μοντέλο δείχνει όλες τις δυνατότητες της ομάδας εξέλιξης και των σχεδιαστών μας στον τομέα της καινοτομίας, αλλά και την εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από την παραγωγή της ναυαρχίδας μας εδώ στο Dingolfing. Έχουμε επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο τα τελευταία τρία χρόνια μόνο για το σκοπό αυτό. Το εργοστάσιο έχει προσαρμοστεί και είναι πανέτοιμο προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέλλοντος με νέες τεχνολογίες όπως τα ανθρακονήματα (carbon fibre) και η ηλεκτροκίνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει μία σαφή δέσμευση από πλευράς του BMW Group τόσο απέναντι στη high-tech μονάδα παραγωγής του Dingolfing όσο και στη Γερμανία».

 

Ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους και μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i

Η νεότερη έκδοση του πολυτελούς sedan ανοίγει δρόμους για ποικίλες καινοτομίες σε τομείς όπως δυναμική συμπεριφορά, άνεση, ευφυής συνδεσιμότητα και έλεγχος, υπό το πλαίσιο μιας ‘ολοκρατικής’ φιλοσοφίας ελαφρού βάρους: διαφορετικά υλικά συνδυάζονται επιλεκτικά για να διασφαλίζουν βέλτιστα χαρακτηριστικά επιδόσεων και ελαφρύ βάρος. Για παράδειγμα, πανάλαφρο, high-tech πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) χρησιμοποιείται στην καμπίνα επιβατών. Το ανθρακόνημα είναι περίπου 30% ελαφρύτερο από το αλουμίνιο και 50% ελαφρύτερο από το ατσάλι. Η μοναδική δομή αμαξώματος, γνωστή και σαν “carbon core”, βασίζεται σε τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW i, η οποία βοηθά στη βελτιστοποίηση του βάρους των οχημάτων καθώς και στην αντοχή και ακαμψία των υλικών. Σαν αποτέλεσμα, μειώνονται σημαντικά οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων, και παράλληλα βελτιώνονται οι οδηγικές επιδόσεις και τα επίπεδα άνεσης. Τα νέα μοντέλα της Σειράς 7 ζυγίζουν μέχρι 130 kg λιγότερο από της προηγούμενης γενιάς.

 

Πρωτοπόρος στην παραγωγή ανθρακονημάτων σε μεγάλη κλίμακα

Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο του πυρήνα της γκάμας του BMW Group που χρησιμοποιεί ανθρακόνημα βιομηχανικής παραγωγής σε συνδυασμό με ατσάλι μέγιστης αντοχής και αλουμίνιο στη δομή του αμαξώματος. Ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται στα τόξα οροφής, την ενίσχυση του πλαισίου οροφής, τις κολόνες B και C,τα μαρπσιέ, το κεντρικό τούνελ και το πίσω ράφι. Η εταιρία ωφελείται από τη γνώση που έχει αποκτήσει μέσα από την εξέλιξη και παραγωγή μοντέλων BMW i. Για πρώτη φορά, το BMW Group χρησιμοποιεί δύο καινοτόμες και πολύ αποδοτικές διαδικασίες στην παραγωγή της BMW Σειράς 7 στο Dingolfing: υγρό και υβριδικό πρεσάρισμα.

 

Κατά το υγρό πρεσάρισμα, τα πλέγματα ή τα υφάσματα των ανθρακονημάτων εμποτίζονται με ρητίνη, πρεσάρονται σε τρισδιάστατα καλούπια ενώ είναι ακόμα υγρά και μετά ακολουθεί η διαδικασία σκλήρυνσης. Η στεγνή προδιαμόρφωση, γνωστή από τη διαδικασία Resin Transfer Moulding (RTM), δεν είναι πλέον απαραίτητη. Κατά το υβριδικό πρεσάρισμα τα εμποτισμένα με ρητίνη υγρά υφάσματα των ανθρακονημάτων, τοποθετούνται στο καλούπι μαζί με ένα ατσάλινο φύλλο και μετά ακολουθεί το πρεσάρισμα και η σκλήρυνση. Με αυτό τον τρόπο γίνεται συγκόλληση των ατσάλινων και ανθρακονημάτων υλικών για τη δημιουργία ενός υβριδικού εξαρτήματος. Τα υβριδικά εξαρτήματα είναι ελαφρά, αλλά προσφέρουν μέγιστη ακαμψία και εξαιρετική συμπεριφορά στις συγκρούσεις. Και οι δύο διαδικασίες επιτρέπουν πολύ οικονομική παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα αρκετών χιλιάδων ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων την ημέρα, από συμπαγή συστήματα και σύντομους κύκλους παραγωγής.

 

Ο Josef Kerscher, υπεύθυνος του εργοστασίου του Dingolfing δήλωσε: «Οι προετοιμασίες μας για την έναρξη παραγωγής της νέας BMW Σειρά 7 έχουν εντατικοποιηθεί. Κατασκευάζουμε τη ναυαρχίδα της μάρκας BMW και την τεχνολογική πλατφόρμα επί 40 χρόνια σχεδόν στο Dingolfing. Είναι τιμή και προνόμιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κορυφαία ποιότητα στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Το μυστικό αυτής της επιτυχίας βρίσκεται στην εμπειρία και τη γνώση πολλών δεκαετιών από την παραγωγή premium αυτοκινήτων και τους άριστα καταρτισμένους και αφοσιωμένους υπαλλήλους μας. Οι δομές και οι νέες τεχνολογίες παραγωγής για τα εξαρτήματα είτε ελαφρού βάρους ή ηλεκτροκίνησης που εξελίχθηκαν για τη νέα BMW Σειρά 7  θα ωφελήσουν και άλλα μοντέλα που κατασκευάζονται στο Dingolfing».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση