Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Σημαντική Διάκριση: Το BMW Group αναδείχτηκε νικητής στο διεθνή θεσμό «Κινητήρας της Χρονιάς 2015». Εκτός από τον τίτλο του γενικού νικητή, το BMW Group απέσπασε τρεις νίκες κατηγορίας στον παγκοσμίως κορυφαίο διαγωνισμό κινητήρων.

Τέσσερις νίκες ήταν η συγκομιδή του BMW Group στην τελευταία έκδοση βραβείων του ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’, κάτι που επιβεβαιώνει την υπεροχή του στην παραγωγή κινητήρων. Η κινητήρια μονάδα του BMW i8 απέσπασε δύο νίκες κατηγορίας και παράλληλα αναδείχτηκε γενικός νικητής, ενώ την πρώτη θέση της κατηγορίας του κατέκτησε ο κινητήρας των BMW M3 και BMW M4.

Τεχνολογία
·
Technology, Research & Development
·
Efficient Dynamics
·
Εταιρικά
·
BMW
·
Βραβεία προϊόντων
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,5 KB)
  
Photos(5x, ~16,05 MB)

Μόναχο / Στουτγάρδη. Τέσσερις νίκες ήταν η συγκομιδή του BMW Group στην τελευταία έκδοση βραβείων του ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’, κάτι που επιβεβαιώνει την υπεροχή του στην παραγωγή κινητήρων. Η κινητήρια μονάδα του BMW i8 απέσπασε δύο νίκες κατηγορίας και παράλληλα αναδείχτηκε γενικός νικητής, ενώ την πρώτη θέση της κατηγορίας του κατέκτησε ο κινητήρας των BMW M3 και BMW M4.

 

Το κινητήριο σύνολο του BMW i8 ψηφίστηκε νικητής κατηγορίας για τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα BMW TwinPower Turbo, ενώ διεκδίκησε και μία ακόμα νίκη κατηγορίας ως ο καλύτερος «νέος κινητήρας». Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα αναδείχτηκε γενικός νικητής. Στην κατηγορία 2.500 - 3.000 κυβ. εκ., ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας M TwinPower Turbo των BMW M3 και BMW M4 επικράτησε στην κορυφή.

 

Αυτή η τετραπλή επιτυχία του BMW Group στα Διεθνή Βραβεία Κινητήρας της Χρονιάς 2015 αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τις δυνατότητες του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics, το οποίο από το 2007 πετυχαίνει συνεχή αύξηση της οδηγικής απόλαυσης με μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

 

Ο διεθνής θεσμός βραβείων Κινητήρας της Χρονιάς λανσαρίστηκε το 1999, και από τότε 66 νίκες κατηγορίας και γενικές νίκες έχουν αποδέκτες κινητήρες των μοντέλων BMW. Κάθε χρόνο μία επιτροπή ειδικών, αυτή τη φορά με μέλη 65 αυτοκινητιστικούς συντάκτες από 31 χώρες, επιλέγει τους καλύτερους κινητήρες σε διάφορες κατηγορίες. Η απονομή των βραβείων έγινε την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

 

 Ο τρικύλινδρος κινητήρας εσωτερικής καύσης του BMW i8 αποδίδει 170 kW/231 hp και κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 96 kW/131 hp αντλεί τη δική του ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που μπορεί να φορτίζεται από μία συμβατική οικιακή πρίζα και μεταφέρει την ισχύ του στον εμπρός άξονα. Το αποκλειστικό plug-in υβριδικό σύστημα, που δημιούργησε το BMW Group, πετυχαίνει αυτονομία 37 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και τελική ταχύτητα 120 km/h μόνο με ηλεκτροκίνηση. Ο οδηγός απολαμβάνει αξιόπιστο AWD κράτημα με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή επιτάχυνση και τη δυναμική κατανομή ισχύος στις γρήγορες στροφές. Η ισχυρότερη από τις δύο πηγές ισχύος κινεί τους πίσω τροχούς και αξιοποιεί την ηλεκτρική υποστήριξη από το υβριδικό σύστημα με σκοπό τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW σε συνδυασμό με την επαναστατική απόδοση. Η επιτάχυνση 0 - 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτ., εν τούτοις η κατανάλωση μικτού κύκλου – όπως υπολογίζεται στον κύκλο δοκιμών Ε.Ε. για τα plug-in υβριδικά οχήματα – είναι 2,1 lit / 100 km συν 11,9 kWh ηλεκτρισμού. Αυτό ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km.

 

Ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας M TwinPower Turbo των BMW M3 και BMW M4 είναι εξαιρετικά υψηλόστροφος για υπερτροφοδοτούμενη μονάδα, προσφέροντας γραμμική καμπύλη ισχύος σε ευρεία κλίμακα στροφών και ένα χαρακτηριστικό ήχο. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα της μέγιστης ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του κινητήρα είναι η εντυπωσιακή του απόδοση.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση