Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Από το cockpit της BMW Z4 GT3 στο χειρήλατο ποδήλατο: ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Alessandro Zanardi κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας Δρόμου UCI 2015.

Τέλειο ξεκίνημα για τον εργοστασιακό οδηγό της BMW και πρεσβευτή Μάρκας BMW Alessandro Zanardi (IT) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας Δρόμου UCI (Para-cycling Road World Championship) 2015 στο Nottwil (CH): ο 48-χρονος και η Ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο άθλημα της ομαδικής σκυταλοδρομίας.

BMW
·
Sports
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,33 KB)
  
Photos(13x, ~46,68 MB)

Τέλειο ξεκίνημα για τον εργοστασιακό οδηγό της BMW και πρεσβευτή Μάρκας BMW Alessandro Zanardi (IT) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας Δρόμου UCI (Para-cycling Road World Championship) 2015 στο Nottwil (CH): ο 48-χρονος και η Ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο άθλημα της ομαδικής σκυταλοδρομίας. Ο Zanardi ταξίδεψε στην Ελβετία απευθείας από το Spa-Francorchamps (BE), όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο έτρεξε στον πρώτο του 24-ωρο αγώνα με τη BMW Z4 GT3. Στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο, ο Zanardi και οι συναθλητές του στην ίδια ομάδα Vittorio Podestà (IT) και Luca Mazzone (IT) ολοκλήρωσαν έξι γύρους του σιρκουί των 2,9 km σε 31: 13 λεπτά, καλύπτοντας συνολική απόσταση 17,4 km. Διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού με σαφή διαφορά 1:11 λεπτών από την Αμερικανική ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στους Ελβετούς.

 

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι ακόμα στη BMW Z4 GT3, αφού ο 24ωρος αγώνας ήταν από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες της ζωής μου. Αλλά σύντομα το υπόλοιπο κομμάτι επικεντρώθηκε στο Nottwil», δήλωσε ο Zanardi. «Τις τρεις τελευταίες ημέρες κατάφερα να ανακτήσω δυνάμεις και χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου στην κατάκτηση του τίτλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκυταλοδρομίας. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες σήμερα, με βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά καταφέραμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα, που δεν ήταν τόσο εύκολο. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και με αναπτερωμένο το ηθικό για τις επόμενες ημέρες. Νιώθω πραγματικά καλά και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω στη συνέχεια».

 

Τις επόμενες ημέρες, ατομικοί αγώνες της κατηγορίας MH5 (handcycle ανδρών) έχουν προγραμματιστεί για τον Zanardi. Την Παρασκευή, θα πρέπει να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στην Ατομική Χρονομέτρηση (ΙΤΤ - individual time trial), έναν αγώνα που κέρδισε το 2013 και το 2014. Την Κυριακή, ο Zanardi θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου MH5. Έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον αγώνα δρόμου το 2013 ενώ πέρσι τερμάτισε δεύτερος. Τα αποτελέσματα του φετινού UCI Para-cycling Road World Championship προσμετρούν στην κατάταξη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Rio de Janeiro (BR).

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση