Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Σύναψη συμφωνίας των AUDI AG, BMW Group & Daimler AG με τη Nokia Corporation για την εξαγορά της εταιρίας ψηφιακής χαρτογράφησης HERE.

Η εξαγορά θα διασφαλίσει και θα ενισχύσει την HERE σαν ανεξάρτητη εταιρία εξυπηρέτησης πελατών όλων των βιομηχανιών. Χάρτες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και υπηρεσίες βασισμένες στη γεωγραφική θέση (location based services) θα αποτελέσουν την ‘αφετηρία’ του μελλοντικού τομέα μεταφορών. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~99,01 KB)

Ingolstadt, Munich, Stuttgart – 3 Αυγούστου, 2015. Οι AUDI AG, BMW Group και Daimler AG συνήψαν συμφωνία με τη Nokia Corporation για την εξαγορά της εταιρίας χαρτογράφησης και υπηρεσιών βάσει γεωγραφικής θέσης HERE. Σκοπός της εξαγοράς είναι η διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της HERE ώστε να υπάρξει μία ανοιχτή, ανεξάρτητη και συμφέρουσα πλατφόρμα για γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα cloud και λοιπών υπηρεσιών κινητικότητας προσιτών στους πελάτες όλων των βιομηχανιών. Οι τρεις εταίροι θα έχουν ίσο μερίδιο στην HERE έκαστος, κανείς δεν επιθυμεί την απόκτηση δικαιώματος πλειοψηφίας. Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των σχετικών αρχών ανταγωνισμού και αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η HERE θέτει τα θεμέλια για την επόμενη γενιά υπηρεσιών mobility και υπηρεσιών βάσει γεωγραφικής θέσης (location based services). Για την βιομηχανία αυτοκινήτου αυτό αποτελεί τη βάση για νέα συστήματα υποστήριξης και εν καιρώ, την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Εξαιρετικά ακριβείς ψηφιακοί χάρτες θα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με δεδομένα οχημάτων σε πραγματικό χρόνο αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και ανοίγοντας το δρόμο σε καινοτόμα νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Με δεδομένη την κοινοχρησία ανεπεξέργαστων δεδομένων, όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους διαφορετικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στο προφίλ της κάθε μάρκας.

«Το περιβάλλον μας μεταβάλλεται συνεχώς. Γι’ αυτό τα δεδομένα των ψηφιακών χαρτών πρέπει να επικαιροποιούνται διαρκώς ώστε να είναι αποτελεσματικά», δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος Δ.Σ. της AUDI AG. Οι υψηλής ακρίβειας κάμερες και οι αισθητήρες που συνοδεύουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι τα ψηφιακά μάτια για ενημέρωση δεδομένων κυκλοφορίας και χαρτών. Πληροφορίες όπως όρια ταχύτητας ή κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις αναγνωρίζονται ήδη σήμερα. Όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνονται θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες προστασίας δεδομένων.

 «Η εταιρία HERE θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση του τομέα μεταφορών, συνδυάζοντας χάρτες υψηλής ακρίβειας και δεδομένα από τα οχήματα για ασφαλέστερα ταξίδια και μεγαλύτερη άνεση όλων των επιβατών», εξήγησε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Αυτή η τεχνογνωσία θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών και των πελατών τους. «Οι πολύ ακριβείς χάρτες είναι ζωτικό στοιχείο των μετακινήσεων του μέλλοντος. Με την εξαγορά της HERE θέλουμε να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία αυτής της κεντρικής υπηρεσίας για όλους τους κατασκευαστές οχημάτων, προμηθευτές και πελάτες άλλων βιομηχανιών», δήλωσε ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG.

 

Η υπηρεσία Swarm intelligence θα δημιουργήσει νέα πυκνότητα πληροφοριών για οδικούς χάρτες.

«Η HERE θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα προϊόν που θα βελτιώνεται συνεχώς, προάγοντας την αυτοματοποιημένη οδήγηση και τις υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία (location-based services). Καθώς ο όγκος ανώνυμων δεδομένων από τα οχήματα αυξάνεται συνεχώς, οι υπηρεσίες θα γίνουν πιο πρακτικές, καλύτερα συνδεμένες και περισσότερο προσαρμοσμένες στις ατομικές απαιτήσεις των χρηστών,» δήλωσε ο Ulrich Hackenberg, Μέλος Δ.Σ. της AUDI AG, για την Τεχνική Εξέλιξη, Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG για την Εξέλιξη, και ο Thomas Weber, Μέλος Δ. Σ. της Daimler AG για την Έρευνα. Ρητός σκοπός είναι όλοι οι πελάτες της HERE να επωφεληθούν από αυτή τη συνεχή βελτιστοποίηση.

Τα κοινωνικά οφέλη της υπηρεσίας Swarm intelligence είναι τεράστια: Επιτρέπουν προειδοποιήσεις κινδύνων σε πραγματικό χρόνο - για παράδειγμα ‘παγωμένους δρόμους’ - με βάση υπολογισμούς ατομικών δεδομένων όπως ενεργοποιήσεις ABS και εξωτερική θερμοκρασία. Μία επερχόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση θα αναγνωρίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στο μέλλον, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σαν αποτέλεσμα, το όραμα των ταξιδιών μηδενικών ατυχημάτων σταδιακά γίνεται πραγματικότητα. Σε επόμενο στάδιο, τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για έγκαιρη προειδοποίηση του οδηγού για επικίνδυνα σημεία του δρόμου ή ενεργοποίηση των συστημάτων υποστήριξης. Η πρόβλεψη πράσινων φάσεων των φαναριών κυκλοφορίας θα καθοδηγούν οχήματα μέσω μιας αστικής περιοχής σε ένα ‘πράσινο κύμα’ με την κατάλληλη απόδοση του κινητήρα και ελαχιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου.

Οι χάρτες υψηλής ακρίβειας είναι σημαντικοί για αυτόνομη οδήγηση και πολλά άλλα είδη συστημάτων υποστήριξης, καθώς αυτές οι τεχνολογίες απαιτούν ένα ‘σχέδιο περιβάλλοντος οχήματος’ ενημερωμένο με ακρίβεια εκατοστού, για δυνατότητα αντίδρασης σε πραγματικό χρόνο. Ενώ η HERE ήδη παράγει εξαιρετικά ακριβείς στατικούς χάρτες, αυτοί μπορούν να αναβαθμίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και να ενημερώνονται συνεχώς με μία σταθερή ροή δεδομένων από το περιβάλλον του οχήματος.

 Η HERE θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε όλες τις βιομηχανίες.

Η HERE προσφέρει τεχνογνωσίες χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης σε σχεδόν 200 χώρες σε πάνω από 50 γλώσσες και είναι από τους κύριους παρόχους του είδους. Η εταιρία θα συνεχίσει να εξελίσσεται στους συγκεκριμένους τομείς, ενώ θα επεκτείνει την προϊοντική προσφορά της σε πελάτες όλων των βιομηχανιών.

Η διοίκηση της HERE θα παραμείνει ανεξάρτητη – με σκοπό να προάγει την επιχειρηματική πλατφόρμα της HERE ανοιχτά και σε όλους τους πελάτες. Το κονσόρτσιουμ δεν θα έχει εμπλοκή στη λειτουργική δομή της εταιρίας.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση