Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Concept M4 GTS.

H BMW M GmbH παρουσίασε ανεπίσημα μία εμπνευσμένη, πρωτοποριακή και αποκλειστική ειδική έκδοση με εξαιρετικές ικανότητες στην αγωνιστική πίστα.

Brands
·
BMW
·
BMW M
·
Αυτοκίνητα M
·
M4
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~192,21 KB)
  
Photos(25x, ~100,54 MB)

Μόναχο. Ένα χρόνο αφ’ ότου λανσαρίστηκε η BMW M4 Coupe, η

BMW M GmbH παρουσίασε ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων για χρήση στο δρόμο αλλά κυρίως στην πίστα: πρόκειται για την BMW Concept M4 GTS. Με την κίνηση αυτή η BMW M GmbH επιστρέφει για μία ακόμα φορά στις ρίζες της. Το παρακλάδι της BMW, που ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH, όχι μόνο προκάλεσε αίσθηση με τη θρυλική αγωνιστική BMW M1, αλλά δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1 λειτουργώντας και σαν κινητήριος δύναμη πίσω από το παγκοσμίως πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού – την Group A BMW M3.

 

Έτσι, η νέα BMW Concept M4 GTS συνεχίζει την παράδοση ειδικών εκδόσεων BMW M3 που έχουν ήδη θριαμβεύσει με τη μορφή των BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010) και BMW M3 CRT (2011). Τεχνολογία εξελιγμένη σε αγωνιστικό περιβάλλον, αυξημένη ισχύς, δέσμευση στη σχεδίαση ελαφρού βάρους και περιορισμένος αριθμός παραγωγής έχουν διασφαλίσει ασυναγώνιστες επιδόσεις σε συνδυασμό με μία έντονα συναισθηματική και αποκλειστική οδηγική εμπειρία γι’ αυτά τα κορυφαία μοντέλα του είδους τους.

 

«Ενώ η BMW M4 Coupe συνδυάζει τέλεια ένα αγωνιστικό DNA και απεριόριστη καθημερινή χρηστικότητα, η BMW Concept M4 GTS αντιπροσωπεύει μία αποκλειστική ειδική έκδοση με ισχυρή συναισθηματική απήχηση που δίνει έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην αγωνιστική πίστα», εξηγεί ο κ. Frank van Meel, Πρόεδρος Δ. Σ. της BMW M GmbH. «Παρά τις εξαιρετικές της ικανότητες στην πίστα, πληροί όλες τις προδιαγραφές για χρήση στο δρόμο. Μιλάμε για μία αγωνιστική τεχνολογία δρόμου με την πραγματική έννοια του όρου».

 

Η BMW Concept M4 GTS έχει να επιδείξει νέες τεχνολογίες οι οποίες μελλοντικά θα κάνουν ντεμπούτο σε ένα νέο μοντέλο μαζικής παραγωγής. Η BMW Concept M4 GTS διαθέτει το καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού το οποίο έχει ήδη προσφέρει σημαντική αύξηση ισχύος και ροπής στη BMW M4 που κάνει χρέη Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο MotoGP. Επιπλέον, η BMW Concept M4 GTS έχει πίσω φώτα τεχνολογίας OLED (οργανικών φωτοδιόδων) που διαμορφώνει μία εντελώς νέα εμφάνιση στο σκοτάδι.

 

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Concept M4 GTS πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2015 πλαισιωμένη από κορυφαία κλασικά αυτοκίνητα που έδωσαν το παρών στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

 

Βελτιστοποιημένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η BMW Concept M4 GTS βασίζεται στη δυναμική και συναισθηματική χρήση φορμών της BMW M4 Coupe. Εν τούτοις, αναγνωρίζεται άμεσα σαν μία ειδική έκδοση μοντέλου υψηλών επιδόσεων, όπου η κάθε λεπτομέρεια εξυπηρετεί ένα σκοπό. Το μηχανικά ρυθμιζόμενο εμπρός splitter και το πίσω φτερό – και τα δύο από ανθρακόνημα – διασφαλίζουν τέλεια αεροδυναμική ισορροπία και επιτρέπουν την προσαρμογή της BMW Concept M4 GTS για ατομικές αγωνιστικές πίστες και για χρήση στο δρόμο. Ένα ακόμα παράδειγμα της σχολαστικής εμμονής των μηχανικών στη σχεδίαση ελαφρού βάρους είναι το καπό από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακόνημα), που μειώνει το βάρος και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου ακόμα περισσότερο. Μία φαρδιά εμπρός εισαγωγή βελτιστοποιεί τη ροή αέρα και ελαχιστοποιεί την άνωση στον εμπρός άξονα. Η δυναμική και αποκλειστική παρουσία της BMW Concept M4 GTS τονίζεται από την εξωτερική μεταλλική απόχρωση Frozen Dark Grey, με πινελιές Acid Orange στο εμπρός splitter που δημιουργεί μία αισθητή αντίθεση. Οι ελαφριές, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος σε στυλ 666 M φέρουν επίσης μία πινελιά Acid Orange. Οι τροχοί 9.5 J x 19 (εμπρός) και 10.5 J x 20 (πίσω) εφοδιάζονται με ελαστικά Michelin Sport Cup 2 (265/35 R19 μπροστά, 285/30 R20 πίσω).

 

Τα διαφορετικά ελαστικά εμπρός /πίσω υποστηρίζουν ιδανικά τα ξεχωριστά, δυναμικά χαρακτηριστικά της BMW Concept M4 GTS. Η BMW Concept M4 GTS μπορεί να παραγγέλνεται με υβριδικούς τροχούς CFRP προαιρετικά. Αυτοί θα διατίθενται για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής της BMW M GmbH, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των μη αναρτώμενων και περιστρεφόμενων μαζών.

 

Ψεκασμός νερού: αύξηση ισχύος, μείωση κατανάλωσης υπό πλήρες φορτίο.

Ο κινητήρας της BMW Concept M4 GTS εφοδιάζεται με το ίδιο, καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού που έχει αυξήσει αισθητά την ισχύ και ροπή του BMW M4 MotoGP Safety Car.

 

Με το σύστημα ψεκασμού νερού που λανσαρίστηκε από την BMW M GmbH, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τη φυσική ιδιότητα του νερού κατά την εξάτμιση να απορροφά την απαιτούμενη ενέργεια από το περιβάλλον. Το νερό ψεκάζεται στην πολλαπλή εισαγωγής με τη μορφή λεπτού σπρέι. Όταν το νερό εξατμίζεται, η εισαγωγή αέρα ψύχεται σημαντικά. Σαν αποτέλεσμα, η θερμοκρασία τελικής συμπίεσης στο θάλαμο καύσης – και επομένως η τάση του κινητήρα για κρουστική καύση - μειώνεται με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί υψηλότερη πίεση υπερπλήρωσης και αυξημένη προπορεία ψεκασμού.

 

Αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει αύξηση στην ισχύ και τη ροπή και ταυτόχρονα μειώνει τη θερμική καταπόνηση των εξαρτημάτων που σχετίζονται με τις επιδόσεις, κάτι που αυξάνει τη σταθερότητα και αντοχή του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Επομένως, η BMW Concept M4 GTS φέρνει την τεχνολογία υψηλών επιδόσεων απευθείας από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο.

 

Οι υψηλές δυνατότητες επιδόσεων του υπερτροφοδοτούμενου, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα απαιτούν ένα πολύ προηγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης για τον ίδιο τον κινητήρα και τις περιφερειακές μονάδες. Για τη διασφάλιση βέλτιστων θερμοκρασιών λειτουργίας σε όλες τις συνθήκες, η M GmbH έχει εξελίξει ένα άκρως πρωτοποριακό και αποδοτικό σύστημα ψύξης. Αυτό αποτελείται από ένα κύριο ψυγείο και μερικά πρόσθετα ψυγεία για τα κυκλώματα υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, το κιβώτιο και τον υπερσυμπιεστή ώστε οι θερμοκρασίες να παραμένουν σταθερές. Οι υπερσυμπιεστές ψύχονται μέσω ενός έμμεσου εναλλάκτη θερμότητας, με την υποστήριξη μιας πρόσθετης ηλεκτρικής αντλίας νερού.

 

Πίσω φώτα OLED για εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

Η BMW Concept M4 GTS εφοδιάζεται με καινοτόμα πίσω φώτα που υιοθετούν τεχνολογία OLED. Οι OLED (organic light-emitting diodes) είναι ένας νέος τύπος πηγής φωτός και παράγουν ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη την επιφάνεια – αντίθετα με τις LED, που εκπέμπουν φως σε ένα σημείο. Το χαμηλό ύψος εγκατάστασής τους, μόλις 1,4 mm και η δυνατότητά τους να ενεργοποιούν ατομικές μονάδες φώτων ανεξάρτητα ανοίγουν νέους ορίζοντας στις σχεδιαστικές φιλοσοφίες φωτισμού. Η τεχνολογία OLED προσφέρει πρόσθετη ευελιξία και διαμορφώνει μία μοναδική εμφάνιση η οποία υποδηλώνει εξαιρετική ακρίβεια.

 

Η τεχνολογία OLED προαναγγέλλει μία νέα εποχή στη σχεδίαση φώτων και στις φιλοσοφίες φωτισμού δημιουργώντας πιο ξεχωριστά στοιχεία ταυτότητας για τα μοντέλα BMW – τόσο με τα φώτα ημέρας όσο και στο σκοτάδι.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση