Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW i υποστηρίζει το CityMobil2. Υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού προγράμματος αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων στα Τρίκαλα.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CityMobil2 (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον περασμένο Νοέμβριο προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον της παγκόσμιας αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται από το Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση e-Trikala A.E. και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ...

I01
·
Τεχνολογία
·
BMW i
·
Brands
·
BMW i3
·
Technology, Research & Development
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Εταιρικά
·
Έμμεση διαφήμιση προϊόντων
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,47 KB)
  
Photos(5x, ~13,96 MB)

Κηφισιά. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CityMobil2 (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον περασμένο Νοέμβριο προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον για το μέλλον της παγκόσμιας αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται από το Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση e-Trikala A.E. και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και εξετάζει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς οδηγό σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, τα τροχαία ατυχήματα και να ενισχυθεί η ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης.

 

Το αυτοματοποιημένα ηλεκτρικά λεωφορεία εκτελούν μία κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 2,4 χλμ. στο κέντρο της πόλης. Κινούνται εντελώς αυτόνομα με ταχύτητα που αγγίζει τα 25 χλμ. / ώρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιούν συγκεκριμένες στάσεις για την επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών ακριβώς όπως και ένα συμβατικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς. Ο χειρισμός τους πραγματοποιείται από απόσταση, από εξειδικευμένους χειριστές, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο κέντρο ελέγχου. Πέραν όμως της καινοτομίας της αυτόνομης κίνησής τους, τα λεωφορεία του CityMobil2 είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μην εκπέμποντας ρύπους καθώς χρησιμοποιούν τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

 

Η BMW i αποτελώντας συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης και των προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών, υποστηρίζει ενεργά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CityMobil2 αναγνωρίζοντας το κοινό πεδίο δράσης και τη σημαντικότητα του εγχειρήματος.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και μεταξύ άλλων παροχών, δύο BMW i3 έχουν παραχωρηθεί στην ομάδα διαχείρισης του CityMobil2 ως οχήματα υποστήριξης του στόλου των ηλεκτρικών αυτοματοποιημένων λεωφορείων.

 

Η επίσημη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος CityMobil2 πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στην πόλη των Τρικάλων με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική ημερίδα στην οποία παρατέθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος από τους αρμόδιους φορείς και παρευρέθηκαν σε αυτήν εκπρόσωποι διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

 

H BMW i θέλοντας να ενισχύσει περαιτέρω την ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης που υλοποιεί το πρόγραμμα CityMobil2, διέθεσε στόλο ηλεκτρικών BMW i3 τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης των επίσημων προσκεκλημένων εντός της πόλης των Τρικάλων.

 

Σχετικά με τη BMW i:

Η BMW i είναι μάρκα του BMW Group και συμβολίζει τα οραματικά οχήματα και τις πρωτότυπες φιλοσοφίες, την προοδευτική σχεδίαση και μία νέα εκδοχή της έννοιας premium που προσδιορίζεται από τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από το BMW i3 (ηλεκτρικό όχημα για μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος με την οικονομία καυσίμου ενός μικρού αυτοκινήτου) καθώς και μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση